هشتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی ساوه با حضور اعضاء و نمایندگان ادارات مربوطه با دستور کار راهکارهای افزایش ازدواج و فرزندآوری فراهم شد.
فراهم آوردن بستر ازدواج آسان و سبک زندگی اسلامی، فرهنگسازی با تقویت اعتقاد مردم به فرزندآوری از طریق انجام امور تبلیغی و بهرهگیری از ابزارهای متنوع، بیان محاسن چندفرزندی، از جمله مواردی بود که در خصوص تشویق به امر ازدواج و فرزندآوری در این جلسه مطرح و اعضا به به تشریح نظرات خود پرداختند.
برگزاری همایشهای ترغیب به ازدواج، درمان رایگان ناباروری، ارائه خدمات رایگان بهداشتی برای تشویق فرزندآوری و تقویت مبانی دینی و بنیانهای فرهنگی مردم از دیگر راهکارهایی بود که در زمینه ازدواج و فرزندآوری در این جلسه مطرح شد.
حجت الاسلام رحیمی امام جمعه ساوه و رئیس شورای فرهنگ عمومی این شهرستان در این جلسه گفت: باور اشتباه "فرزند کمتر، زندگی بهتر" باعث حرکت جامعه به سوی سالمندی شده و باید با ایجاد شرایط و تسهیلات لازم، شاخصهای فرزند آوری در جامعه را ارتقا دهیم
به گفته رئیس شورای فرهنگ عمومی ساوه سوق دادن اعتبارات به سمت تغییر فرهنگ در جامعه برای فرزند آوری بیشتر خانوارها، میتواند تا حدودی موجب کاهش آسیبهای اجتماعی شود.
استان مرکزی یک میلیون و ۴۲۹ هزارو ۴۵۴ هزار نفر جمعیت دارد که ۱۱ درصد این جمعیت تقریبا ۱۵۷ هزار و ۲۴۰ نفر سالمندان هستند و این عدد موجب شده استان مرکزی دومین استان پیر کشور باشد.
مریم اردبیلی استاد دانشگاه و کارشناس تربیت و خانواده که باو جود داشتن ۵ فرزند در امور اجتماعی هم فعال است میگوید: فرزندپروری والدین نیاز به فرهنگ سازی دارد و باید والدین برای تربیت صحیح و داشتن فرزندان موفق فرزندپروری را آموزش ببینند.
مجلس شورای اسلامی امسال مصوبهای به عنوان طرح تعالی جمعیت و خانواده با ۱۹ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب کرد و این طرح آبان امسال به تایید شورای نگهبان رسید که در راستای اجرای سیاستهای کشور برای افزایش جمعیت است.
در این طرح مشوقهایی از جمله افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانوادههای دهکهای پایین، پرداخت وام ۳۰ میلیون تومانی و معافیت مالیاتی به ازای هر فرزند ۱۵ درصد را برای ازدواج و فرزندآوری ارائه شده است.