باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- اعظمی گفت : آثار معنوی ثبت ملی شده در حوزههای آداب و رسوم مردم آیین پخت غذا مراسمات مذهبی در گستره استانی است.
به گفته معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه از این تعداد ۱۰ اثر به تازگی در حوزه غذا شامل دانش ساخت ساج با تکنیک آهنگری، مهارت تهیه و پخت کرفیله، مهارت تهیه و پخت نان تفتان، مهارت تهیه و پخت شکر دلمه، مهارت تهیه و پخت برنج و هلیره، مهارت تهیه و پخت گنمه شیر، مهارت تهیه و پخت نوک قاورمه، مهارتتهیه و پخت سوختی، دانش و مهارت هالوین هیزه است.
از منظر باستان شناسی و مردم شناسی نوع خوراکهایی که در یک محدوده جغرافیایی یا محوطه تاریخی کشف شده است دارای اهمیت بالایی است.
در استان کرمانشاه با توجه به قرار گرفتن در زاگرس میانی با توجه به پتانسیل زیستی مانند اب و خاک حاصلخیز استقرارهای بشری رخ داده است.
با توجه به تنوع تاریخی در استان کرمانشاه باستان شناسان لقب بهشت باستان شناسی را به استان کرمانشاه داده اند، اما با توجه به تنوع مطالب کمتر به بحث آیینهای غذا در باستان شناسی پرداخته است .
انتهای پیام/د