مدیر اجرایی یونیسف گفت: زمان از اهمیت بالایی برخوردار است، هر چه بیشتر منتظر بمانیم، اوضاع برای کودکان افغانستان بدتر خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) گفته است که جامعه بین‌المللی و طالبان باید راه‌هایی را برای همکاری با یکدیگر به‌خاطر کودکان افغانستان پیدا کنند.

او روز جمعه (۶ حوت/ اسفند) در بیانیه‌ای درباره سفر خود به افغانستان گفته است که «زمان از اهمیت بالایی برخوردار است، هر چه بیشتر منتظر بمانیم، اوضاع برای کودکان افغانستان بدتر خواهد شد.»

به گفته او، چندین دهه جنگ، خشکسالی ویرانگر، اقتصاد در حال فروپاشی و تحریم‌های بین‌المللی خسارات جبران‌ناپذیری به کودکان افغانستان وارد می‌کند.

راسل آنچه را که در افغانستان مشاهده کرده، نگران‌کننده خوانده است.

او اضافه کرده است که اوضاع در حال بدترشدن است و بر اساس پیش‌بینی یونیسف در سال ۲۰۲۲، بیش از یک میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه شدید نیاز به درمان خواهند داشت.  مدیر اجرایی یونیسف علاوه کرده است که نزدیک به ۱۳ میلیون کودک به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و بیماری‌هایی مانند سرخک و اسهال به گسترش خود ادامه خواهند داد.

راسل گفته است که کودکان افغانستان نباید گروگان سیاست باشند. به‌گفته او، تصمیمات و اقدامات انجام شده تعیین می‌کند که آیا این کودکان زندگی می‌کنند یا می‌میرند.

راسل افزوده است: «من از مقام‌های کنونی می‌خواهم که وعده‌های خود در مورد حقوق زنان و کودکان را به عملی ملموس تبدیل کنند و به همه دختران اجازه دهند به مدرسه بروند و همه زنان به سر کار بازگردند، بدون هیچ تأخیر دیگری».

او از جامعه‌بین‌المللی نیز خواسته است که بودجه مورد نیاز را برای کمک به آسیب‌پذیرترین افراد در اختیار یونیسف قرار دهد.

روی‌کارآمدن طالبان که منجر به قطع کمک‌های خارجی و وضع محدودیت مالی شد، اقتصاد افغانستان را که به حمایت‌های خارجی وابسته بود، با فروپاشی کامل مواجه کرده است.

گفته می‌شود در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر قرار دارند و همچنین بیش از نیمی از جمعیت کشور با گرسنگی شدید مواجهند.

انتهای پیام/م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.