جلبی یکی از انواع زولبیاها می باشد که در هند و افغانستان و پاکستان بسیار تهیه می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - به دلیل اینکه خمیر نیازی به استراحت ندارد و بافت بسیار ترد و خوشمزه ای دارد بین مردم ایران هم بسیار محبوب شده.

می توان به عنوان یک میان وعده خوشمزه برای بچه ها و خانواده خود این جلبی را تهیه کرد.  

مواد لازم:

زعفران ۱/۲ قاشق غذاخوری

آب به قدر ضرورت

خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری

شکر به قدر ضرورت

نشاسته ۸۰ گرم یا ۱/۲ پیمانه

ماست ۲۰۰ گرم یا  ۲/ پیمانه

آرد ۱ پیمانه یا ۱۵۰ گرم

عسل ۱/۲ قاشق غذاخوری

شربت گلوکز ۱ قاشق غذاخوری

با طرز تهیه جلبی یکی از انواع زولبیاها آشنا شوید + فیلم

طرز تهیه:

ابتدا شربت را تهیه کنید تا در باقی مراحل ولرم شود.

برای این کار داخل یک قابلمه شکر و آب را بریزید و هم بزنید تا شکر کمی حل شود سپس روی حرارت متوسط قرار دهید و به آن گلاب، شربت گلوکز ( برای براق کردن جلبی) و زعفران را اضافه کنید و صبر کنید تا خوب غلیظ شود.

 سپس در انتهای پخت شربت جوهر لیمو یا آب لیموترش را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.

برای اینکه شربت شکرک نزند سعی کنید از ابتدا اصلا هم نزنید و خود شربت با جوشیدن، شکر را حل کند شربت را داخل ظرف ریخته و صبر کنید تا کمی ولرم شود.

مرحله دوم: مخلوط کردن مواد

اما برای تهیه جلبی خانگی خوشمزه ابتدا زعفران را با کمی شکر آرد کنید و سپس با ۷ قاشق غذاخوری آب جوش آن‌ را دم کنید.

۶ قاشق غذاخوری آب گرم را با خمیر مایه و نصف قاشق غذاخوری شکر هم بزنید و برای ۲۵ دقیقه در دمای محیط به آن استراحت دهید تا روی خمیر شروع به حباب های ریز کند.

در ظرفی جدا ماست و نشاسته را با هم خوب هم بزنید تا یکدست شوند و موادی که جدا کرده بودید را به مخلوط نشاسته و ماست اضافه کنید و هم بزنید.

سپس یک پیمانه آرد و نصف پیمانه آب را کم کم اضافه کنید و بازهم مخلوط کنید.

نصف قاشق غذاخوری عسل و ۳ قاشق غذاخوری زعفران را به خمیر اضافه کنید.

خمیر را به مدت ۴۰ دقیقه کناری بگذارید.

مرحله سوم: سرخ کردنی جلبی خانگی

حالا مواد جلبی را (می‌توانید اگر دوست داشتید دانه سیاه دانه بریزید) داخل قیف یکبار مصرف بریزید و بعد داخل یک شیرجوش روغن ریخته تا داغ شود.

سپس نوک قیف را کمی سوراخ کنید و به صورت دایره ای داخل روغن بزنید و صبر کنید تا یک طرف سرخ شود و برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید.

در ادامه جلبی های سرخ شده را داخل دستمال روغن گیر قرار دهید و صبر کنید تا روغن اضافی آن کشیده شود و بعد داخل شربت ولرم قرار دهید و بعد از چند دقیقه از شهد خارج کرده و سرو کنید نوش جان.

دقت کنید که روغن جلبی نباید کم باشد و باید در روغن غوطه ور باشد تا ترد و طلایی شود. اگر مواد خیلی شل شد به آن آرد اضافه کنید.

 

انتهای پیام/ب

برچسب ها: افغانستان ، پخت غذا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار