![مبلغ طرح ترافیک کاهش یافت/ فقط دو درصد از خودروهای تهران حق ورود به محدوده طرح ترافیک دارند](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/21/20333063_817.jpg)
باشگاه خبرنگاران جوان - به دلیل اینکه خمیر نیازی به استراحت ندارد و بافت بسیار ترد و خوشمزه ای دارد بین مردم ایران هم بسیار محبوب شده.
می توان به عنوان یک میان وعده خوشمزه برای بچه ها و خانواده خود این جلبی را تهیه کرد.
مواد لازم:
زعفران ۱/۲ قاشق غذاخوری
آب به قدر ضرورت
خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
شکر به قدر ضرورت
نشاسته ۸۰ گرم یا ۱/۲ پیمانه
ماست ۲۰۰ گرم یا ۲/ پیمانه
آرد ۱ پیمانه یا ۱۵۰ گرم
عسل ۱/۲ قاشق غذاخوری
شربت گلوکز ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا شربت را تهیه کنید تا در باقی مراحل ولرم شود.
برای این کار داخل یک قابلمه شکر و آب را بریزید و هم بزنید تا شکر کمی حل شود سپس روی حرارت متوسط قرار دهید و به آن گلاب، شربت گلوکز ( برای براق کردن جلبی) و زعفران را اضافه کنید و صبر کنید تا خوب غلیظ شود.
سپس در انتهای پخت شربت جوهر لیمو یا آب لیموترش را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
برای اینکه شربت شکرک نزند سعی کنید از ابتدا اصلا هم نزنید و خود شربت با جوشیدن، شکر را حل کند شربت را داخل ظرف ریخته و صبر کنید تا کمی ولرم شود.
مرحله دوم: مخلوط کردن مواد
اما برای تهیه جلبی خانگی خوشمزه ابتدا زعفران را با کمی شکر آرد کنید و سپس با ۷ قاشق غذاخوری آب جوش آن را دم کنید.
۶ قاشق غذاخوری آب گرم را با خمیر مایه و نصف قاشق غذاخوری شکر هم بزنید و برای ۲۵ دقیقه در دمای محیط به آن استراحت دهید تا روی خمیر شروع به حباب های ریز کند.
در ظرفی جدا ماست و نشاسته را با هم خوب هم بزنید تا یکدست شوند و موادی که جدا کرده بودید را به مخلوط نشاسته و ماست اضافه کنید و هم بزنید.
سپس یک پیمانه آرد و نصف پیمانه آب را کم کم اضافه کنید و بازهم مخلوط کنید.
نصف قاشق غذاخوری عسل و ۳ قاشق غذاخوری زعفران را به خمیر اضافه کنید.
خمیر را به مدت ۴۰ دقیقه کناری بگذارید.
مرحله سوم: سرخ کردنی جلبی خانگی
حالا مواد جلبی را (میتوانید اگر دوست داشتید دانه سیاه دانه بریزید) داخل قیف یکبار مصرف بریزید و بعد داخل یک شیرجوش روغن ریخته تا داغ شود.
سپس نوک قیف را کمی سوراخ کنید و به صورت دایره ای داخل روغن بزنید و صبر کنید تا یک طرف سرخ شود و برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید.
در ادامه جلبی های سرخ شده را داخل دستمال روغن گیر قرار دهید و صبر کنید تا روغن اضافی آن کشیده شود و بعد داخل شربت ولرم قرار دهید و بعد از چند دقیقه از شهد خارج کرده و سرو کنید نوش جان.
دقت کنید که روغن جلبی نباید کم باشد و باید در روغن غوطه ور باشد تا ترد و طلایی شود. اگر مواد خیلی شل شد به آن آرد اضافه کنید.
انتهای پیام/ب