باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- علی جلیلیان گفت : طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان کرمانشاه در سال آبی ۹۹-۱۴۰۰ شامل تعیین تکلیف چاههای غیر مجاز، استقرار گروههای گشت و بازرسی، اصلاح و تعدیل پروانههای بهره برداری، نصب کنتورهای حجمی هوشمند آب، شناسایی و توقیف دستگاههای حفاری غیرمجاز در دشتهای استان کرمانشاه اجرایی شده است.
به گفته مجری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقهای کرمانشاه در حال حاضر حدود ۱۵ هزار و ۳۰۰ حلقه چاه کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که بالغ بر ۱۰ هزار حلقه از آنها دارای مجوز و حدود پنج هزار حلقه نیز غیرمجاز هستند و انسداد آنها پروسهای زمانبر است و باقی مانده چاههای غیرمجاز عمدتاً مسدود خواهند شد و این امر نیازمند تأمین اعتبارات است.
نصب کنتور بر روی چاههای مجاز یکی دیگر از عوامل کاهش مصرف است که این شرکت از اختیارات ناشی از ماده ۱۲ قانون توزیع عادلانه آب برای این منظور استفاده کرده است و در امسال ۲۲۸ دستگاه کنتور بر روی چاههای کشاورزی نصب و در کنار این کار پروانههای قدیمی را با الگوی جدید مصرف بهینه سازی و نسبت به اصلاح مصارف اقدام کرده است.
گروههای گشت و بازرسی منابع آب استان کرمانشاه با نظارت بر دشتها هرگونه تخلف مرتبط با برداشتهای غیر مجاز و حفاریهای غیر مجاز را نیز پیگیری میکنند که توقیف دستگاههای حفاری، پلمب منصوبات چاههای دارای تخلف، جلوگیری از اضافه برداشتهای غیرمجاز از اهم وظایف آنها است.
۶ میلیون مترمکعبی آب با انسداد چاههای غیر مجاز در کرمانشاه طی امسال صرفه جویی شده از سال ۱۳۷۸ که مصوبه ضوابط ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب توسط هیئت وزیران ابلاغ شده است تعداد چهار هزار و ۸۳۰ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی و مسدود شدهاند.
شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه در راستای احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در سال ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ اقداماتی را به عمل آورده که بخشی از آن شامل انسداد چاه غیرمجاز است، که انسداد ۲۴۴ چاه غیر مجاز در سال ۹۹ و انسداد ۱۱۵ حلقه چاه غیرمجاز در سال ۱۴۰۰ بوده است .
انتهای پیام/د