فرجی گفت: سگ‌های ولگرد به عنوان گونه جانوری مهاجم برای زیستگاه‌های طبیعی محسوب و موجب رقابت با گونه‌های بومی، انتقال بیماری و تخریب اکوسیستم می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان - سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت : با توجه به گزارش‌های فراوان مستند در سازمان حفاظت محیط زیست، سگ‌های بدون صاحب و رها شده در طبیعت منجر به حمله گروهی و شکار گونه‌های حیات وحش کم توان از جمله بره‌های قوچ، میش، آهو و جبیر و همچنین بزغاله‌های کل و بز و برخی از گونه‌های بزرگ جثه از جمله مرال می‌شوند.

به گفته فرجی گزارش‌های متعددی از حمله گروهی و کشتن گونه‌های شاخص گربه سانان از جمله یوز، پلنگ، کاراکال، سیاه گوش، گربه پالاس، گربه شنی، گربه جنگلی و گربه وحشی و سایر گونه‌ها توسط حملات گونه‌های مهاجم در محیط زیست کشور وجود دارد.

او گفت: «اختلالات ژنتیکی» با سگ سانان حیات وحش از مهم‌ترین آسیب‌های سگ‌های ولگرد و بدون صاحب در طبیعت است و  این اختلالات ژنتیکی می‌تواند منجر به تهدید خلوص ژنتیکی گرگ خاکستری و شغال طلایی و از طرفی به هیبرید خطرناک گرگاس شود که بر خلاف خصوصیات رفتاری حیات وحش، انسان گریز نیستند و با نزدیکی به جوامع انسانی منجر به آسیب و حتی مرگ و میر کودکان می‌شوند.

سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید: وجود سگ‌های بدون صاحب موجب افزایش بیماری‌های مشترک از قبیل هاری، سالک، کیست هیداتیک و انواع بیماری‌های عفونی و انگلی در جامعه می‌شود و این در حالی است که در اغلب کشور‌های پیشرفته در جهان نسبت به کنترل جمعیت این حیوانات آسیب رسان تمهیدات ویژه‌ای اتخاذ شده و در برخی کشور‌های اروپایی نظیر هلند و آلمان جمعیت آن‌ها به صفر رسیده است.

به گفته فرجی، افزایش جمعیت این حیوانات با غذارسانی، عدم جمع آوری و کنترل جمعیت، باعث افزایش بیماری‌هایی نظیر هاری که چرخه انتقال آن‌ها بین حیات وحش و سگ ولگرد مشترک است، می‌شود غذارسانی به عنوان یک عمل نادرست و مخرب منجر به افزایش سایرگونه‌های ناقل بیماری ازجمله موش‌های شهری می‌شود که می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به وضعیت سلامت انسان در شهر‌ها و روستا‌ها وارد سازد.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
چقدر آدم نظرات غیر کارشناسی و غیر عقلانی میبینه اینجا
دوستان کشتن این حیوانات راه حل نیست واقعا عجیبه واژه ای به اسم عقیم سازی به گوشتون نخورده!!!
درسته غذارسانی کار درستی نیست ولی کشتن این حیوانات هم، هم از نظر انسانی درست نیست و هم ضرورتی نداره
به جای این کارا میشه مردم محلی و کسانی که برای غذارسانی هزینه می کنند دست به دست هم بدن این موجودات رو زنده گیری کنند و بعد عقیم کنند
کشور هایی مثل هلند و آلمان هم با قتل عام جمعیت این موجودات رو به صفر نرسوندن، با عقیم سازی این کار رو کردند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۲۳ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
اینا دیگه شدن حیوانات موذی آسیب رسان، بیهوشی و بعد آن مرگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۴ ۰۷ اسفند ۱۴۰۰
پس به محیط بانا باید دستور فوری بدن هر سگی پاشو تو منابع طبیعی گذاشت رو بزنن
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۹:۱۵ ۰۶ اسفند ۱۴۰۰
صادرشون کنید به کشورهایی که بهشون نیازدارن از هر لحاظ و با پولشون به محیط زیست رسیدگی کنید .
آخرین اخبار