نوروز ۱۴۰۱ و نگرانی بازاریان گناوه/ امیکرون کرکره‌ها را پایین نکشد

رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی بازاریان و همشهریان می‌تواند برای مبارزه با اُمیکرون یاری‌گر باشد و بازار گناوه را باز نگه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر- بندر گناوه در جنوب غربی ایران سال‌ها است که با بازار، ساحل، دریا و مردمی خون گرم توانسته در جنوب کشور عرض اندام کند و گردشگران و مسافران  را به سوی خود بکشاند.

با اینکه در این مدت با افزایش نرخ ارز و تورم، قیمت اجناس جهش چشمگیری داشته است و قدرت خرید مردم تا  پایین آمده، ولی با توجه به این شرایط کماکان قیمت اجناس در بندر گناوه نسبت به دیگر شهر‌های کشور مناسب‌تر است.

با توجه به آب و هوای گرم و شرجی گناوه معمولاً در شش ماهه دوم سال و به خصوص در ایام نوروز رونق بازار چشم‌نواز است و مسافران و گردشگران از سرتاسر کشور به این بندر جنوبی سرازیر می‌شوند تا علاوه بر تفریح و گردش در ساحل نیلگون خلیج فارس از بازار این شهر نیز بهره‌مند شوند.

البته کسبه نیز توجه و نظر خاصی بر ایام نوروز و فروش اجناس و کسب درآمد در این ایام دارند و نوروز را بهترین زمان کسب و کار خود می‌دانند.

در بهمن سال ۹۸ با پیدایش کرونا، ناشناخته و مبهم بودن این ویروس، ابتلای تعداد زیادی از مردم و گرفتن جان هموطنان باعث شد که بازاری که ماه‌ها بازاریان در انتظار آن در نوروز بودند به تبعیت از دیگر شهر‌های کشور به تعطیلی کشیده شود و امید بسیاری از خرده فروشان و مغازه داران به ناامیدی تبدیل شود.

بازار گناوه و کرونا

در ادامه با بسته شدن راه‌ها، محدودیت تردد، جرائم پلیس در کنار جهش چشمگیر مبتلایان به کرونا، کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده در برهه‌ای از زمان باعث شد که بازار گناوه همچنان دست و پا شکسته اوقات خود را گذران کند.

سال ۱۳۹۹ نیز با وجود پیک‌های متعدد و افزایش این ویروس بازار گناوه روی خوش ندید تا خود را به نوروز رساند. در نوروز ۱۴۰۰ بازار گناوه به تعطیلی نکشید، اما راه‌ها بسته و تردد به گناوه ممنوع شد و تفاوتی با نوروز ۹۹ نداشت و دوباره این مغازه داران بودند که دومین سال ناموفق خود را پشت سر گذاشتند.

هرچند که واکسیناسیون از بهمن سال ۹۹ در ایران و همزمان با آن در استان بوشهر و از کادر بهداشت و درمان که در خط اول مبارزه با کرونا بودند آغاز و در کنار آن‌ها افراد مسن و دارای بیماری‌های خاص و زمینه‌ای و بعد از آن ادارات، بانک‌ها و دیگر نهاد‌ها وارد چرخه واکسینه شدند و سپس با افزایش ورود و ساخت واکسن افراد با سن و سال کمتر نیز در برنامه واکسینه شدن قرار گرفتند.

در سال ۱۴۰۰ طبق معمول دیگر تابستان‌ها هوای گرم و شرجی گناوه اجازه نمی‌داد تا مسافران و گردشگران زیادی به این منطقه مسافرت کنند و همچنین در مرداد وجود پیک پنجم یا کرونای دلتا شدیدترین مرحله کرونا در این مدت بود به ایران روانه شد و جان بسیاری را گرفت و بسیاری را به لبه پرتگاه زندگی کشاند و با آمار بیشترین مرگ و میر خود را در تاریخ کرونای ایران به ثبت رسانید.

در پاییز ۱۴۰۰ با افزایش واکسن دوز‌های اول، دوم و سوم زده شد و کشور و بخصوص استان بوشهر به شرایط خوب و مطلوبی دست یافت و بندر گناوه توانست تغییر رنگ زیبایی دهد و از قرمز به آبی دریایی تبدیل شد و بازار گناوه بعد از مدت‌ها نفسی کشید و جانی تازه گرفت.

با وجود افزایش قیمت‌ها به دلیل نوسانات ارز، ولی هموطنان با حضورشان گرمی خاصی به بازار راکد و سرد گناوه بخشیدند، ولی دیری نگذشت که موج ششم با نام اُمیکرون و قدرت انتقال فوق العاده زیادی خود را بر انسان‌ها دیکته کرد و چهره شهر و رنگ آبی آن را تحت شعاع خود قرار داد و با سرعت بالا به سرخی گرایید.

اکنون در اسفند ۱۴۰۰ و نزدیک شدن به نوروز با وجود امیکرون همه بازاریان دغدغه وجود ریز نقش نامرئی را دارند که نکند مانند دو سال گذشته کرکره مغازه‌ها را پایین بکشد.

شرایط خاص استان بوشهر

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر گفت: با شیوع ویروس امیکرون شاهد افزایش میزان ابتلاء، بستری و مرگ و میر‌های کرونایی در سطح استان هستیم.

احمد یزدان‌پناه می گوید: در حالی که در بهمن امسال یک مورد فوتی کرونا در استان بوشهر ثبت شده بود، تعداد فوتی‌های کرونایی در بهمن‌ به ۳۷ نفر رسید که افزایش خیلی زیادی داشته است.

افزایش بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه

به گفته او در حال حاضر ۲۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که ۱۵ نفر از آن‌ها در وضعیت حاد بیماری قرار دارند.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر گفت: در مجموع ۲۲۰ بیمار در بخش‌های کرونایی استان بوشهر بستری هستند.

لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه

او می گوید: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون دو هزار و ۷۹ نفر در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.

همه باید رعایت کنند

فرماندار گناوه در این زمینه گفت: با رعایت همه جانبه بازاریان و همشهریان می‌توانیم امیکرون را مدیریت کرد و شاهد حضور مسافران و گردشگران در نوروز ۱۴۰۱ باشیم.

فرماندار گناوه واکسینه شدن حداکثری و فرهنگ‌سازی برای زدن دوز سوم را بهترین راه مقابله با کرونا دانست.

محمد تقی صفری می گوید: در این برهه مردم و جامعه نباید نسبت به کرونا بی‌تفاوت باشند و با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی برای از بین بردن این ویروس تلاش کنند. تا شاهد آغاز سال جدید با کمترین واگیری و تلفات از کرونا باشیم.

منبع: مهر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.