مردم ایلام این روز‌ها از کیفیت مرغ‌های سطح بازار گلایه دارند، در حالیکه اکثر مرغ‌های تولیدی باکیفیت در مرغداری‌های استان به استان‌های دیگر ارسال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام - در حالیکه مرغداران ایلامی ۳ برابر نیاز مصرف استان مرغ تولید می‌کنند، نبود نظارت از سوی دستگاه‌های متولی باعث شده تا مرغ باکیفیت به خارج از استان صادر شود و مرغ‌های با کیفیت پایین در بازار استان به مصرف کنندگان عرضه شود.

چند وقتی است که مردم شاهد عرضه مرغ باکیفیت در بازار ایلام هستند موضوعی که باعث گله مندی مردم شده است.

به گفته یکی از شهروندان ایلامی ، مدتی که مرغ‌های که به بازار عرضه می‌شود با وزن بسیار پایین و بدون کیفیت هستند.

چند وقتی است که مرغی را پیدا نمی‌کنیم که با وزن حداقل ۲ کیلوگرم برای مصرف باشد، متأسفانه مرغ‌های باکیفیت به دیگر استان‌ها ارسال می‌شود.

بهترین مرغ‌های تولیدی استان ارسال می‌شوند

به گفته رئیس اتحادیه مرغداران ایلام ، روزانه نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ تن مرغ در استان کشتار می‌شود، این موضوع طبیعی است که ۵ تا ۱۰ درصد آن ضایعات یا تلفات بین راهی باشد.

 مدت یک ماه است که مرغداران، مرغ‌های ریز را برای کشتار به کشتارگاه می‌فرستند.

بهترین مرغ‌های تولیدی استان که از اوزان بالاتری هم برخوردار هستند به استان‌های همجوار و تهران صادر می‌شود.

کشتارگاه مرغ ایلام بزرگترین کشتارگاه صنعتی طیور غرب کشور با ۹۰ نفر نیروی کار، کار تأمین و توزیع مرغ موردنیاز استان را انجام می‌دهد.

مرغ‌های با وزن استاندارد وارد بازار می‌شوند

به گفته مدیرکل دامپزشکی ایلام ، در کشتارگاه‌های طیور بازرسی که توسط کارشناسان دامپزشکی صورت می‌گیرد به ۳ روش است.

 اگر مرغ دارای مشکل فیزیکی، یا بیماری و یا اینکه زیر وزن استاندارد باشند، ضبط می‌شوند.

 وزن استاندارد برای مرغ آماده طبخ یا بازارپسند، یک کیلو و ۲۰۰ گرم به بالا است، وزن لاشه و مرغ یا جوجه‌ای که زیر ۸۵۰ گرم باشد ضبط می‌شوند.

 آمار‌ها نشان دهنده وضعیت حادی در بحث تولید مرغ در استان وجود ندارد، خروجی مرغ‌های کشتار روز از کشتارگاه به بازار کاملاً استاندارد است و مردم از سلامت مرغ ورودی به بازار اطمینان داشته باشند.

 ایلام جزو استان‌های تولیدکننده برتر در زمینه مرغ است و حدود ۱.۳ درصد تولیدات مرغ در خود استان مصرف می‌شود.

مرغ‌های بازار استان باکیفیت هستند

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام ، بحث تولید و ذبح مرغ استانداردی دارد که وزن هر مرغ باید بین یک کیلو و ۲۰۰ تا یک کیلو و ۸۰۰ گرم باشد.

 با توجه به تفاهم نامه‌ای که بین اتحادیه، کشتارگاه و تولیدکننده انجام شده و با مصوبه‌ای که در این زمینه است مرغی که وزن آن کمتر از نرمال باشد، برگه قرنطینه برای آن صادر نمی‌شود

ذائقه مردم این است که مرغ‌های با وزن بالای ۲ کیلوگرم مصرف کنند، امکان اینکه در یک مرغداری مرغ‌های با وزن کوچک جدا شود و مرغ‌های بزرگ به دیگر مناطق کشور ارسال شود، وجود ندارد.

افزایش تولید مرغ در استان ایلام

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام ، سالانه ۵۰ هزار تن گوشت مرغ در استان ایلام تولید می شود.

 مصرف سالانه استان ۲۰ هزار تن است که مابقی تولیدات به دیگر مناطق کشور ارسال می‌شود.

 از ابتدای بهمن تاکنون ۶۵۵ هزار قطعه در ۳۲ واحد تولیدی جوجه‌ریزی انجام گرفته که در صورت استمرار تأمین نهاد‌های دامی تا پایان سال جاری و حتی فروردین سال آینده مشکلی در تأمین مرغ وجود ندارد.

 امسال از رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۸ میلیون قطعه جوجه‌ریزی بود، برخوردار بوده‌ایم.

با توجه به وجود ۴۰۰ واحد مرغداری در استان ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار زیادی در این بخش وجود دارد و امیدواریم مرغ باکیفیت به دست مردم استان برسد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.