رئیس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد از رفتن سود صادرات شیرینی به جیب دلالان در این کلانشهر خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - محمد فرزانی گفت: صادرات شیرینی از این شهر رونق گرفته، اما به دلیل روند غیرمستقیم صادرات، سود ناشی از آن به جیب دلالان می‌رود.

او علت صدور غیرمستقیم شیرینی تولید مشهد را "مشکلات مربوط به صادرات از گمرک و بوروکراسی اداری در دریافت مجوزها" ذکر کرد.

۸۰۰ واحد صنفی تولیدی با پروانه کسب معتبر از اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد در این شهر فعالیت دارند.

فرزانی گفت: این وضعیت در حالی است که شیرینی و حتی بستنی تولیدی برخی قنادی‌های صاحب برند مشهد در کشور‌های حاشیه خلیج فارس، اروپا و کشور‌های همسایه مشتریان و طرفداران بسیار دارد، اما این دلالان هستند که شیرینی تولید مشهد را از کارگاه‌های این شهر خریداری کرده و مبادرت به صدور آن می‌کنند.


بیشتر بخوانید


رئیس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد گفت: دستمزد تولیدکنندگان شیرینی صادراتی مشهد به صورت "ریالی" پرداخت شده و هیچگونه ارز خارجی بابت آن به تولیدکننده اصلی تعلق نمی‌گیرد.

او گفت: این وضعیت سبب شده سود اصلی و قابل توجه صادرات شیرینی مشهد روانه جیب دلالان شود.

فرزانی گفت: افزون بر ۵۰ برند معتبر شیرینی در مشهد وجود دارند که از این تعداد ۱۵ برند آن صادراتی است.

او شیرینی خشک تولید قنادان مشهدی را مانند باقلوا، عسلی (مشهدی) و پادرازی را از جمله اقلام صادراتی این شهر ذکر کرد و گفت: این نوع شیرینی که جزو اقلام پرمصرف هم محسوب می‌شوند مشتریان بسیار در کشور‌های مقصد صادرات ایران دارند و علاوه بر آن بستنی تولید مشهد نیز مشتریان قابل توجهی به ویژه در کشور عمان پیدا کرده است.

رئیس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد گفت: تولیدات شیرینی واحد‌های تولیدی نیشکر، رضاشهر (با برند یزدیها) و طوسی مشهد و برخی دیگر از برند‌های این شهر نه تنها طرفداران بسیار در کشور‌های مقصد صادرات دارد بلکه گردشگران عراقی نیز در سفر به مشهد برای خرید شیرینی واحد صنفی "پارسه" صف می‌بندند.

او گفت: بطور میانگین به ازای هر واحد صنفی تولید شیرینی در این شهر برای ۱۲ نفر اشتغال ایجاد شده، اما تعداد کارگران واحد‌های بزرگ و صادراتی از ۱۰۰ نفر هم فراتر می‌رود.

فرزانی گفت: با توجه به اشتغالزایی بسیار برخی قنادی‌های این شهر نیاز است مسوولان حمایت بیشتری از این صنف داشته باشد، هم اینک شیرینی سازان از هیچ یارانه دولتی بهره‌ای ندارند و تمامی هزینه‌های خدماتی آن‌ها با نرخ تجاری محاسبه می‌شود.

وی افزود: واحد‌های بزرگ تولیدی با استقرار در شهرک صنعتی می‌توانند از مزایا و یارانه دولت در این بخش بهره‌مند شوند لذا می‌توان با ایجاد شهرک صنفی و استقرار واحد‌های تولیدی شیرینی در آن‌ها به توسعه تولید و صادراتشان کمک کرد.


انتهای پیام//م.ج

برچسب ها: بستنی ، قنادی ، شیرینی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.