باشگاه خبرنگاران جوان - معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ در روز بزرگداشت از زبان مادری گفت که زبان ها در یک جامعه وسیله افهام و تفهیم می باشد.
معینیت فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ امروز از روز جهانی زبان مادر بزرگداشت به عمل آورد.
در محفلی که به همین مناسبت برگزار شده بود مولوی سعد الدین سعید، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: ما باید از خداوند متعال سپاسگزار باشیم که بر ما زبان را داده است و توسط این زبان عبادت خدا را انجام دهیم و باید با زبان به هیچ کسی ضرر نرسانیم.
مولوی سعد الدین سعید گفت: زبان ها در یک جامعه وسیله افهام و تفهیم است و باید تمام زبان های مروج احترام شود و در رشد آن تلاش کنیم.
سرمحقق محی الدین هاشمی عضو اکادمی علوم افغانستان گفت که زبان مادر در یک جامعه مهم و از اهمیت خاص برخوردار می باشد و الله (ج) انسان را از خاطر زبانش نسبت به سایر مخلوقات برتری داده است که از طریق زبان عبادت و یاد خدا را می کند.
هاشمی گفت: زبان وسیلهای است که فرهنگ، تمدن و افکار را از یک نسل به نسل دیگر انتقال می دهد و در هر کشور زبان های مختلف وجود دارد که خوشبختانه در افغانستان زبان های مختلف مروج است و باید برای رشد همه زبان ها کار شود و برای تقویت همه زبان ها امکانات فراهم شود.
سلیمان سرنا نورستانی، سر مؤلف نصاب تعلیمی وزارت معارف گفت که زبان برای فهماندن و فهمیدن است و باید همه زبان ها تقویت شود و باید هیچ زبانی در برابر دیگر زبان قرار داده نشود، تعدد زبان ها در یک کشور با عث تنوع است و برای رشد همه زبان های مروج کشور تلاش شود.
نورستانی گفت: باید نصاب تعلیمی معارف به زبان های محلی چاپ شود و در دسترس دانش آموزان قرار گیرد.
در این محفل نعمت الله صافی، کارشناس فرهنگی نیز روی تاریخچه و اهمیت زبان مادری صحبت کردند.
باید گفت که ۲۱ فبروی از سوی سازمان علمی آموزشی و فرهنگی ملل متحد به نام زبان مادری نامگذاری شده است که همه ساله از این روز یاد بود می شود.
انتهای پیام/ ر