باشگاه خبرنگاران جوان - دفتر چهلمین جشنواره فیلم فجر حدود یک هفته است که بسته شده، اما حکایتهای حواشی آن اعم از کیفیت ضعیف آثار و نامشخص بودن اهداف فیلمسازان فیلم اولی همچنان باقی است.
امین جواهری فیلمساز جوان هم با انتقاد به دستاوردهای جشنواره فیلم فجر، آن را رویدادی عنوان کرد که بر پایه مسئله محوری نیست و بیشتر معضل محور است.
وی بسیاری از فیلمهای چهلمین جشنواره فجر را شوخی هیئت انتخاب با مخاطبان عنوان کرد و گفت: گاهی برخی فیلمها در رده ضعیف مورد نقد قرار میگیرند، اما بعضی از فیلمهای جشنواره امسال حتی به این مرحله نرسیدند و اساساً نمیشد اسم آنها را فیلم گذاشت.
حذف آرای مردمی یک روز مانده به پایان جشنواره، از نظر جواهری، کج سلیقگی مدیران جشنواره بود. او در این باره میگوید: اگر بنا بر تقلب در سیستم آرای مردمی بود، باید همان اول اعلام می شد که امسال به دلیل نداشتن زیر ساختهای لازم برای صیانت از آرا، این بخش حذف میشود؛ اما اینکه یک روز مانده به اختتامیه جشنواره چنین اقدامی انجام بگیرد، نوعی ضعف مدیریتی محسوب میشود.
این فیلمساز جوان سینمای جشنواره فجر را به سینمای ژورنالیستی تشبیه میکند؛ یعنی فیلمهایی که تمام آسیبهای جامعه را با ابزار تکنیک و گرانتر به خورد مخاطب می دهند. شاید مخاطب با دیدن این فیلمها همان لحظه تحت تاثیر قرار بگیرد، اما قطعا حاضر نیست بار دوم آن فیلمها را ببیند. چون خود فیلمساز ابژه خودش را می کشد و اجازه نمی دهد مخاطب ابژه را کشف و به سوژه تبدیل کند. زمانی که ابژه به سوژه تبدیل شد، اندیشه از دل آن بیرون میآید و به گفتمان جدید در جامعه تبدیل میشود.
کارگردان «سلیمه» معتقد است اگر فیلمساز حرف جدیدی دارد، فیلم بسازد و اگر حرفی برای گفتن ندارد باید صبر کند و در زمان مناسب فیلم بسازد. کار جشنوارهها بزرگ کردن و از بین بردن است. روزی هنرمند را به عرش میبرند و یک روز هم او را به زمین میکوبند. باید حواسمان باشد که هنرمند جشنوارهای نباشیم.
کارگردان فیلم «نامه شماره چهل و چهارم» بسیاری از فیلمسازان را فاقد توانایی ایجاد دغدغه در جامعه و مردم میداند و میگوید: این کارگردانها تحت تاثیر جامعه فیلم می سازند. سطح محتوایی فیلمهای جشنواره به شدت افت کرده و متاسفانه به دلیل نبود اتاق فکر مناسب، فیلمها جز سرگرمی چیز جدیدی ندارند. بسیاری از فیلمسازها، چون توانایی ایجاد اندیشه ندارند، به غلط میگویند که وظیفه فیلمساز سرگرمسازی است.
انتهای پیام/