آستان قدس رضوی تاکنون قرارداد ساخت حدود ۲ هزار واحد مسکونی را منعقد کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - مدیر مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی گفت: در حوزه‌های عمرانی و ساختمانی از شروع پروژه نهضت تولید مسکن به‌منظور ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی در سال ۱۴۰۰ با مشارکت بخش خصوصی، تاکنون قرارداد ساخت حدود ۲ هزار واحد مسکونی منعقد شده است. 

به گفته او  بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی در سرمایه‌گذاری در احداث آزاد راه مشهد-چناران، راه اندازی خطوط نوسازی اتوبوس در شرکت شهاب خودرو، ساخت راه آهن رشت-قزوین و همچنین ساخت کریدور ترانزیتی شهید سردارحاج قاسم سلیمانی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس که بزرگ‌ترین کریدور ترانزیتی شرق کشور اقدام کرده است.

مهدی جعفرنژاد گفت: همچنین آستان قدس رضوی ورود جدی در حوزه کسب و کار‌های نوین و دانش‌بنیان داشته است. در این حوزه می‌توان به پروژه‌های راه‌اندازی سامانه پایش هوشمند بیمار یا همان سامانه سلامت مهر، دستیابی به رایحه منحصر به فرد عطر رضوی، سامانه خدمات جامع کسب و کار پیشه، طراحی و استقرار نشان طیب، تولید پهپاد، تولید پودر آلومینیوم، تولید ادوات و تجهیزات نیمه هادی (MEMS) اشاره کرد که تمامی این موارد به همت مؤسسات و شرکت‌های تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس نظیر شرکت فناوری و نوآوری رضوی، موسسه کیفیت رضوی، شرکت کسب و کار رضوی، شرکت صنایع پیشرفته رضوی و حمایت آن‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده است.

بنیاد بهره‌وری موقوفات همچنین در راستای مسئولیت‌های اجتماعی آستان قدس رضوی برای کمک به ارتقای درآمد و معیشت محرومان، با ایجاد اشتغال از طریق فراهم ساختن امکان مشارکت مردم در پروژه‌های اقتصادی، حضور پر رنگی در حوزه سرمایه‌گذاری‌های حمایتی و اجتماعی به خصوص در حوزه اشتغال‌زایی در استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان و شهر مقدس مشهد داشته است.

نکته مهم این است که با توجه به اینکه دارایی‌های آستان قدس رضوی موقوفاتی بوده، این مجموعه ضمن رعایت نیّات واقفان، باید از سوددهی یا درآمدزایی مناسبی برخوردار باشد تا بتواند اعتبارات لازم برای اجرای برنامه‌ها و ارائه خدمات خود را فراهم کند؛ بنابراین در آستان قدس سعی شده که با اداره روزآمد و علمی دارایی‌های وقف‌شده و استفاده بهینه از ظرفیت‌های بـالقوه، در جهت تأمین اهداف اقتصادی، اقدام شود.


کارآفرینی با استفاده ظرفیت هنر، صنعت و معماری

یکی از مزیت‌های آستان قدس رضوی ظرفیت‌های هنر، صنعت و معماری موجود در وجوه تاریخی و معاصر این مجموعه و سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از این مزیت در راستای ایجاد اشتغال و کارآفرینی است که در سند سیاست‌های کلان آستان قدس به آن اشاره شده است؛ بنابراین ایجاد اشتغال و کارآفرینی در حوزه صنایع دستی و به طور خاص سوغات زائر در سال ۱۳۹۹ در دستور کار بنیاد بهره‌وری موقوفات قرار گرفته و در سال آتی توسعه و تجاری‌سازی آن انجام خواهد شد. همچنین یکی از بند‌های سند سیاست‌های کلان آستان قدس رضوی که به بنیاد بهره‌وری موقوفات اختصاص یافته است، کسب مقبولیت عمومی و جذب مشارکت‌های خرد و کلان و نیز توسعه هم افزایی با نهاد‌های انقلاب اسلامی به منظور تأمین مالی و مشارکت در ابر پروژه‌ها و نیز بهره‌مندی از مشارکت کارآفرینان و سرمایه گذاران خوشنام است.

در همین راستا در سال ۱۴۰۰ حدود سه هزار میلیارد تومان پروژه با مشارکت بخش خصوصی و آستان قدس رضوی آغاز شده است. ضمن اینکه کانال‌های ارتباطی با سرمایه گذاران داخلی و خارجی و خرد و کلان، از جمله برنامه‌های آستان قدس رضوی در سال جاری است که از طریق طراحی و پیاده‌سازی پورتال مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری بنیاد بهره‌وری موقوفات محقق خواهد شد.

هدف‌گذاری برای جذب سرمایه خارجی

علاوه بر آن، تمرکز بر جذب سرمایه خارجی و تعریف مشارکت‌های اقتصادی با محوریت کشور‌های آسیای مرکزی و همچنین توجه به سرمایه گذاران و تجار فعال در حوزه جهان تشیع، بخشی دیگر از برنامه‌های آینده این آستان مقدس را به خود اختصاص می‌دهد.

انتهای پیام//ف.ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.