باشگاه خبرنگاران جوان - آواز خواندن در بناهای تاریخی طی چند سال اخیر به یکی از تفریحات گردشگران تبدیل شده و بسیاری از افراد در سفر به اماکن تاریخی به ویژه جاذبههایی که در آن انعکاس صدا رخ میدهد، زیر آواز میزنند.
پل خواجو یکی از پایگاههای اصلی گردشگری در اصفهان است، پلی که در هر ساعت و در هر روز مردم در کنارش سرزنده و شاد به تفریح مشغول هستند.
خواجو را به عنوان پل موسیقی هم میشناسند چرا که زیر پل به دلیل اکو صدای مناسبی که دارد همواره محلی برای تجمع و آواز خواندن بوده است.
مسجد شیخ لطف الله هم یکی دیگر از اماکنی است که در آن انعکاس صدا رخ میدهد و اگر زیر گنبد مسجد بایستید و آواز بخوانید، پیچیدن صدا در آن را متوجه میشوید.
دلیل این اتفاق ایناست که دیوارهای این مسجد بر اساس معادلات ریاضی ساخته شده و بازتاب صوت روی یکی از دیوارها باعث میشود صدا به تمام جهتهای مسجد انعکاس پیدا کند.
حالا بی بی سی فارسی از این امکان در جاذبههای تاریخی ایران سوء استفاده کرده تا بار دیگر با راهاندازی یک پویش و فراخوان تازه، حاشیههای جدیدی را ایجاد کند.
این رسانه به تازگی با انتشار ویدیویی از آوازخوانی یک خانم در کاخ اردشیر بابکان، چنین نوشته است: «آیا شما هم دوست دارید در مکانهای تاریخی بخوانید؟
کاخ اردشیر بابکان ۱۸۰۰ سال پیش در دوران ساسانیان و زمان سلطنت اردشیر بابکان، بنیانگذار این سلسله در فیروزآباد ساخته شد. فیروز آباد شهری در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شیراز است.
اگر شما هم در مکانهای تاریخی میخوانید، میتوانید برای ما ویدیوهای خود را بفرستید.»
این در حالی است که چندی پیش هم ویدیویی از آوازخوانی یک توریست زن فرانسوی در مسجد شیخ لطفالله در فضای مجازی بحث برانگیز شد.
اما سؤال اینجاست که آیا مسئولان انگلیسی هم اجازه میدهند که مردم در کاخ باکینگهام و یا کلیسای وست مینستر آواز بخوانند و فیلم بگیرند؟
آن هم در شرایطی که بسیاری از اماکن تاریخی از حساسیتهای بالایی برخوردار هستند و بعضاً اثر ضربانها و لرزشها را شدیدتر و بیشتر احساس میکنند، لرزههایی که بهصورت مداوم و با امواج بسیار ریز در ساختار اصلی آثار و بناهای قدیمی ایجاد میشوند، تبعات مختلفی دارند و ارتعاشهایی که از این امواج ریز ظاهر میشوند، نفوذ زیادی در ساختار اصلی بناها و آثار قدیمی خواهند داشت.
منبع: فارس
انتهای پیام/