باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- فیروز دولتشاهی گفت: بهتر است بقایای آلوده اعم از شاخه، برگ و میوه بستر باغ جمع آوری و پس از انتقال به بیرون به نحو مطمئنی معدوم شود.
همچنین به منظور آمادهسازی گیاه برای فاز خواب زمستانه از هرگونه برنامه آبیاری پرهیز و به منظور رویارویی با برودتهای پیش رو تمهیدات لازم نظیر نایلون پیچ تنه تنه نهالها و تاج درختان جوان انجام شود.
پایش مزارع گندم و جو از نقطه نظر فعالیت کرمهای سفید ریشه (لارو سوسکهای قهواهای) که با کاهش تراکم بوته در برخی مواضع و لکه همراه است و مقابله با آن کاربرد روشهای مکانیکی مطابق نظر کارشناسان محل پیشنهادمی شود.
عملیات مبارزه با علفهای هرز در مزارع غلات پائیزه مناطق گرم استان پس از انجام سرویسها و تنظیمات لازم رویسم پاشها ونیز کالیبره کردن این ادوات توصیه میشود.
با توجه به روند تدریجی کاهش دما، کنترل رطوبت و دما در گلخانهها و اعمال تهویه مناسب توصیه میشود، همچنین از این پس بهتر است سرکشیهای شبانه در برنامه نگهداری این واحدها قرار گیرد.
آقای دولتشاهی در ادامه به کارشناسان مستقر در مناطق توصیه کرد اماکن زمستان گذران سن غلات را مورد پایش قرار دهند و همچنین در شهرستانهای پاوه، ثلاث و جوانرود مناطق واجد کپسول تخم ملخ بومی شناسایی گردد.
استقرار کندوهای زنبور عسل در جهت رو به آفتاب ضمن به کار گیری پوششهای مناسب و عایق نظیر برزنتهایروغن اندود شده توصیه میشود.
همچنین توصیه کرد کاه و کلش در پایین دست باغات درختان مثمر بمنظور مقابله با برودت رخداده سوزانده شود.
به گفته آقای دولتشاهی، پایش مزارع کلزا به منظور اطلاع از فعالیت شتههای زیان آور توصیه میگردد؛ در صورت مشاهده آفت و مساعد بودن شرائط جوی و خاک مزرعه مبارزه با آن مطابق نظر کارشناسان محل صورت پذیرد.
انتهای پیام/ ط.پ