باشگاه خبرنگاران جوان بیرجند - از این مغازه به آن مغازه، کالا یکی، اما قیمت متفاوت است، چه بازار میوه، چه بازارلوازم دیگر، فرقی ندارد، قیمت حساب کتابی ندارد برخی از مسئولان هم گویی توپ را در زمین یکدیگر میاندازند. یک نهاد منتظر است تا پرونده گرانفروشی به دستش برسد.
بدون شک یکی از مهمترین چالشهای این روزهای مردم را بایدگرانی دانست گرانیهایی که برخی از آنها توسط کسبه و فروشندگان، دلالان رقم میخورد.
افزایش قیمت برخی از مایحتاج اولیه مردم در استان خراسان جنوبی در حالی صورت میگیرد که این استان به لحاظ موقعیت و جایگاه ویژه خود در حوزه کشاورزی دارد، اما غول گرانی که از دولت قبل به یادگار مانده است همچنان میتازد و گویی قصد رفتن ندارد.
مردم هم با توجه به شرایط اقتصادی از خرید برخی مایحتاج که جزو ضروریاتشان نیست خودداری کرده و از سبد خرید خود حذف میکنند.
روزگاری که گرانیها سفرهها را کوچک و مردم را نگران تأمین معیشت خود کرده، تأمین مواد غذایی همچنان هم یکی از اولویتهای اصلی هم برای مردم و هم برای دولت بوده به ویژه اقلام درجه یک که از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در گذر از بازار، شلوغی خیابانها نشان میدهد که تکاپو برای خریدن با توجه به نزدیکی به پایان سال افزایش یافته و امید است که این تکاپوها به افزایش بیشتر قیمتها منجر نشود.
هر چند که با افزایش تقاضا و خرید برای شب عید برخی از اجناس در بازارکم میشود و به دنبال آن شاهد گرانی هستیم، اما مسئولان مربوط این موضوع را قبول ندارند و ادعا میکنندکه این وضعیت رخ نخواهد داد، اما این نگرانی همچنان در بین شهروندان وجود دارد.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی در رابطه با وضعیت توزیع کالاهای تنظیم بازار در استان خراسان جنوبی میگوید: با توجه به سهمیه ابلاغی اقلام تنظیم بازار به استان شامل (برنج-مرغ منجمد-شکر-روغن و ...) براساس شاخص جمعیت استان سهمیه مربوطه به شهرستانهای تابعه تخصیص پیدا کرده و با قیمت مصوب در شهرستانها زیرنظر کمیته مرکب از فرمانداری، بخشداری، اتاق اصناف، صنعت معدن تجارت و جهاد کشاورزی و ... توزیع میشود.
بیکس گفت: باتوجه به انتزاع وظایف تنظیم بازار از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهادکشاورزی از مهرماه امسال وظیفه توزیع اقلام تنظیم بازار به جهاد کشاورزی محول شده که تاکنون مقدار یکهزار ۷۷۵ تن برنج هندی، پاکستانی و تایلندی و مقدار ۱۰۰ تن مرغ منجمد و مقدار ۱۷۵ تن شکر خانوار و مقدار ۱۵۰ تن شکر صنف وصنعت در استان خراسانجنوبی به قیمت مصوب تنظیم بازار جذب و توزیع شده است.
او گفت: هم اکنون برای اولین بار در شهر بیرجند توزیع شکر تنظیم بازار به صورت اینترنتی با همکاری اداره کل پست استان در حال توزیع بوده که برای سایر اقلام تنظیم بازار هم در آینده نزدیک در شهرستان بیرجند و سایر شهرستانها به صورت اینترنتی انجام میشود.
بیکس گفت: نظارت و بازرسی از اول بهمنماه در قالب کارگروههای نظارت بر گندم آرد و نان، نظارت بر نهادههای دام و طیور، نظارت برکالاهای اساسی وغذایی، نظارت برمحصولات باغی، زراعی، سموم و انواع کود شیمیایی یارانهدار، نظارت بر سامانهها (توزیع هوشمند و احصاء قیمت تمام شده) نرخ گذاری، نظارت برکشتارگاهها، انبارها و سردخانهها، نظارت بر صنایع تبدیلی و کارخانجات آغاز شده است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی معتقد است در اجرای قانون تعزیرات حکومتی و قانون نظام صنفی بازرسی با اولویت کالاهای اساسی در سطح تولید یا تأمین، شبکه توزیع، سطح عمده و خرده فروشی است که انجام میشود.
دوربین نظارتی اتاق اصناف
رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی میگوید: در حال حاضر اتاق اصناف خراسانجنوبی چهار گروه بازرسی دارد و به صورت میانگین در روز بین ۹۰ تا ۱۰۰ واحد صنفی را بازرسی و به تخلفات احتمالی رسیدگی میکند که طبق روال هر سال در آستانه سال نو نیز طرح ویژهای برای نظارت بر بازار در خراسان جنوبی خواهیم داشت که برای نوروز سال ۱۴۰۱ از ۲۵ اسفند ماه آغاز میشود.
علیزاده بیرجندی گفت: سخنانی که در زمینه حمایت از اصناف در ایام کرونا زده میشد تنها یک شعار و بر روی کاغذ بود و در عمل ما هیچگونه حمایت خاص در حوزه تسهیلات کم بهره و با قبوض آب و برق و گاز ندیدیم.
او گفت: در ایام شیوع کرونا بسیاری از اصناف آسیب جدی دیدند و برخی از کسب و کارها از رونق افتاد و نیاز به حمایت جدی از آنان برای ثبات اشتغال در خراسانجنوبی وجود دارد.
رییس اتحادیه خواروبار فروشان بیرجند هم میگوید: در حال حاضر قیمت هر کیسه برنج پاکستانی در خراسانجنوبی ۳۲۰ هزار تومان و قیمت هر کیسه برنج هندی حدود ۲۷۰ تا ۲۹۰ هزار تومان است و برنج ایرانی نیز از این مبالغ بیشتر در بازار به فروش میرسد.
شریف گفت: با اشاره به اینکه شاهد افزایش ۳۰ هزارتومانی در هر کیسه برنج نسبت به یک ماه گذشته هستیم و کمبود در زمینه برنج در بازار خراسانجنوبی مشاهده نمیشود و شهروندان از این جهت اطمینان خاطر داشته باشند.
او گفت: در حال حاضر در خراسانجنوبی شاهد کمبود روغن در بازار هستیم، از مدتها قبل نیز وجود داشته و شامل روغن جامد و مایع میشود چرا که حل مشکل کمبود روغن نیاز به ساماندهی ریشهای مسئله دارد.
رئیس اتحادیه خواروبار فروشان بیرجند گفت: وضعیت کمبود روغن در مدتی طی سال گذشته در بازار خراسان جنوبی وجود داشت و بعد مدتی به ساماندهی و وضعیت مطلوب رسیدو در زمینه افزایش قیمت روغن چیزی به ما ابلاغ نشده است.
اما آنچه شواهد در بازار بیان میکند این است که نظارتها وجود دارد، اما نیاز است تشدید شود چرا که با توجه به اینکه در آستانه پایان سال قرار داریم برخی از فروشندگان هم اجناس خود را بالا برده که نیاز است تشدید شود.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/ک