معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه گفت : هشت غذا و سه اثر ناملموس دیگر استان ثبت ملی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- کیومرث اعظمی گفت : از یازده پرونده در حوزه آثار ناملموس استان دفاع کردیم که پس از بررسی اعضای شورای ثبت آثار کشور، با قرار گرفتن آن‌ها در فهرست آثار ملی کشور موافقت شد.

به گفته معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه از این یازده پرونده، هشت پرونده در حوزه غذا‌های استان بوده، مهارت تهیه و پخت کرفیله، نان تفتان، شکر لمه، برنج و هلیره، گنمه شیر، دلمه برگ مو، نان تیری و سوختی هشت پرونده در حوزه غذا‌های استان بود که در فهرست آثار ملی قرار گرفتند.

یکی از نکات برجسته در ثبت ملی غذا‌های کرمانشاه که مورد توجه اعضای شورای ثبت هم قرار گرفت، توجه به غذا‌های نواحی و نقاط مختلف استان بود، بگونه‌ای که از اکثر شهرستان‌ها پرونده داشتیم.

برخلاف دوره‌های گذشته که عموما غذا‌ها و شیرینی‌های یک نقطه از استان ثبت ملی می‌شد، این بار از شهرستان‌های کنگاور، صحنه، پاوه، دالاهو، سرپلذهاب، قصرشیرین وثلاث باباجانی غذا‌های ثبت ملی شده داشتیم.

مهارت پرژین ورو (پوشاندن برف) در منطقه اورامانات، مهارتی که مردم این منطقه طی آن برف‌های زمستانی را در ارتفاعات به منظور تهیه آب احشام برای تابستان ذخیره می‌کنند، یکی دیگر از ثبت ملی شده‌های کرمانشاه بود.

دانش ساخت ساج با تکنیک آهنگری سرد بت ملی شد در گسترده استان زنان کرمانشاهی طی روشی با استفاده از شیره توت سفید، از هیزه (محل نگهداری روغن کرمانشاهی) حفاظت و نگهداری می‌کنند که این روش هم تحت عنوان دانش و مهارت هالوین هیزه به ثبت ملی رسید.

با آثار ثبت ملی شده امروز (۲۵ بهمن) تاکنون ۷۲ اثر استان در فهرست آثار ملی معنوی قرار گرفته اند .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا محبی
۱۹:۴۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۰
دلمه غذای آذربایجان هست و اسمش هم ترکی هست چطور به اسم کرمانشاه ثبت شد، البته سازمان یونسکو به اسم جمهوری آذربایجان ثبت کرده
Netherlands
محمد
۱۷:۵۳ ۲۹ بهمن ۱۴۰۰
اسم غذای دلمه تورکی هست،و بخوبی نشان میده اصالت غذا از کجاست