نیویورک تایمز می نویسد که این کارمندان در پی دریافت پناهندگی به آمریکا هستند.
عبدالهادی نجرابی، معاون سفارت افغانستان به نیویورک تایمز گفت: "شاید نتوانیم برای مدت طولانی ادامه دهیم. فرصت به پایان خواهد رسید."
نجرابی میگوید که "هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. تا زمانی که برای ما ممکن است، اینجا هستیم."
نجرابی گفت که خدمات ماهیانه سفارت بین دو تا سه هزار دالر کارمزد به ارمغان میآورد.
به گفته نجرابی این پول برای روشن نگه داشتن چراغهای سفارتخانه و پرداخت سایر خدمات شهری کافی است اما برای پرداخت معاش کارمندان بسیار کم است.
این باعث شده است که دیپلماتها و خانوادههای آنها در جستجوی راهی برای گذراندن زندگی خود باشند. تعداد دیپلماتهای افغانستان و اعضای خانواده آنها در مجموع به حدود ۶۵ نفر میرسد.
در ماه اکتبر، بانکهای آمریکایی منابع مالی سفارتخانه افغانستان را مسدود کردند. مقامات میگویند دهها دیپلمات سفارت افغانستان در واشنگتن و کنسولگریهای افغانستان در نیویورک و لس آنجلس از آن زمان تا کنون معاشی دریافت نکردهاند.
در ماه اکتبر، بانکهای آمریکایی منابع مالی سفارتخانه افغانستان را مسدود کردند. مقامات میگویند دهها دیپلمات سفارت افغانستان در واشنگتن و کنسولگریهای افغانستان در نیویورک و لس آنجلس از آن زمان تا کنون معاشی دریافت نکردهاند.
این دیپلماتها که بخشی از دولت تحت حمایت آمریکا بودند که در ماه آگست سال گذشته برکنار شد، با تمام دشواریها سفارتخانه افغانستان را در نیویورک باز نگه داشتهاند. آنها به کار دیپلماتیک خود ادامه میدهند و در پی این هستند که در آمریکا بمانند.
اگر سفارت قبل از اعطای پناهندگی یا اقامت قانونی آنها بسته شود، دیپلماتها ممکن است خود را در موقعیتی بیابند که نه تابعیت در دست دارند و نه مجوزهای لازم برای یافتن شغل.
دیپلماتهای افغانستان در سراسر جهان، به گونه مستقل به وظایف خود ادامه میدهند. آنها از دولتی که طالبان در کابل شکل دادهاند دستور نمیگیرند.
هنوز سفارتخانههای افغانستان در سراسر جهان پرچم سه رنگ افغانستان را که به عنوان بیرق رسمی افغانستان در جهان به رسمیت شناخته شده بود، به جای پرچم طالبان بر فراز سفارتخانههای خود به اهتزاز در میآورند.
دولت بایدن از به رسمیت شناختن طالبان به عنوان یک دولت قانونی خودداری کرده است. مقامات گفتند تا زمانی که طالبان به رسمیت شناخته نشده، وزارت امور خارجه هیچ دیپلماتی که از جانب طالبان فرستاده شود را به رسمیت نخواهد شناخت.
پس از تسلط طالبان بر کابل، بانک های غربی دارایی های خارجی افغانستان را مسدود کردند. به گفته سازمان ملل، سیستم مالی و بانکی افغانستان در هرج و مرج به سر می برد و بهبود آن ممکن است چندین دهه طول بکشد.
انتهای پیام/ ر