باشگاه خبرنگاران جوان - تلسکوپ بسیار بزرگ (ELT) را به خاطر دارید؟ این تلسکوپ بزرگ نوری قرار است در آینده نواحی تاریک کیهان را بررسی و رصد کند.
به گزارش آی ای؛ این تلسکوپ بسیار بزرگ یک پروژه تلسکوپ فضایی انقلابی است که پس از کامل شدن میتواند امکان مطالعه سیاراتی هم اندازه زمین در منظومههای ستاره را به دانشمندان بدهد. علاوه بر این، دانشمندان با کمک این تلسکوپ میتوانند اولین کهکشانهای کیهان، سیاهچالههای کلان جرم، وجود آب و مولکولهای آلی در فضای خارج از جو را بررسی کنند.
اکنون این تلسکوپ فوق العاده بزرگ که انتظار میرود بزرگترین تلسکوپ جهان باشد، در منطقهای مرتفع و خشک در بالای کوه سرو آرمازونس در صحرای آتاکاما در شمال شیلی در دست ساخت است. این تلسکوپ با آینهای که وسعت آن ۱۳۰ فوت (۳۹.۳ متر) است، میتواند نقاط تاریک کیهان را کاوش کرده و به درک سرعت انبساط کیهان کمک کند.
سوزان رمزی، مدیر ابزار ELT گفت: "ما همیشه در مورد تلسکوپها از نظر اندازه آینه اصلی آنها صحبت میکنیم. آینه این تلسکوپ ۳۹ متر است که باعث میشود قطر آن پنج برابر بزرگتر از بزرگترین تلسکوپهای کنونی باشد. "
میشل سیراسولو، دانشمند برنامه ELT، این تلسکوپ را به یک کلیسای جامع بزرگ و تماشاخانه کولوسئوم در رم، ایتالیا تشبیه کرد.
ساخت این تلسکوپ بازتابی، در سال ۲۰۱۴ آغاز شد و طراحی آن شامل یک آینه اصلی ۱۳۰ فوتی (۳۹.۳ متری) و یک آینه ثانویه به قطر ۱۴ فوت (۴.۲ متر) بود. این رصدخانه توسط اپتیک تطبیقی، هشت واحد ستاره راهنمای لیزر و چندین ابزار علمی پشتیبانی خواهد شد. پس از تکمیل، این رصدخانه ۱۰۰ میلیون برابر بیشتر از چشم انسان نور جمع آوری خواهد کرد و میتواند اعوجاج جوی را تصحیح کند. با توجه به مشخصات ELT، این تلسکوپ تصاویری ۱۶ برابر واضحتر از تصاویر هابل ارائه خواهد کرد.
به لطف کار یک تیم بین المللی از دانشمندان و مهندسان در رصدخانه جنوبی اروپا، ساخت و ساز این تلسکوپ در حدود سال ۲۰۲۷ تکمیل خواهد شد و ELT، بزرگترین چشم جهان در آسمان را برای پاسخگویی به پیچیدهترین سوالات در مورد جهان باز خواهد کرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/