استاد حوزه علمیه با بیان اینکه مشکل کاهش ازدواج باید بخش عمده اش با حمایت خیران حل شود، گفت: خوب است که یک سال به نام سال ازدواج و گسترش روابط خانوادگی نام گذاری شود تا به خطر کاهش جمعیت هم بیشتر توجه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم - حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی چهارشنبه شب حرم مطهر بانوی کرامت در تفسیر آیه ۲۲۸ به بعد سوره مبارک بقره که به بحث طلاق می‌پردازد،گفت: طلاق در اسلام مورد غضب واقع شده است، ولی در عین حال یک راه حل است برای مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دراسلام بنایی زیباتر از ازدواج نیست، گفت: ازدواج در اسلام بسیار توصیه شده است و باعث آرامش انسان است و عبادت محسوب می‌شود، نماز انسان متأهل ثواب بیشتری دارد و تا جای ممکن نباید طلاق اتفاق بیفتد، ولی اگر طلاق اتفاق افتاد احکامی دارد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه آیه ۲۲۸ سوره مبارکه بقره تا چند آیه بعد احکام طلاق را بیان کرده است، گفت: این آیه می‌فرماید زنی که طلاق می‌گیرد باید سه پاکی عده نگه دارد، ولی برخی طلاق‌ها عده ندارد از جمله طلاقی که در ایام عقد باشد، یا طلاقی که در زمان یائسگی زن باشد، ولی بطور طبیعی طلاق عده دارد.

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه عده فقط برای اطلاع از بچه داشتن زن نیست، گفت: عده یک نوع احترام است مانند مرگ که اگر شوهر انسان بمیرد باید ۴ ماه و ۱۰ روز عده نگه دارد.

او گفت: این آیه می‌گوید ما دو نوع طلاق داریم که یک نوع رجعی است و دیگری باین، در طلاق رجعی مرد می‌تواند رجوع کند و دیگر نیاز به عقد مجدد نیست و همین که از طلاق پشیمان شد و دو طرف رضایت داشتند می‌توانند با هم دوباره زندگی کنند، ولی در طلاق باین دیگر رجوع امکان ندارد و اگر بخواهند دوباره با هم زندگی کنند باید مجدد عقد بخوانند.

حجت الاسلام رفیعی گفت: زنی که باردار است عده‌اش تا زمانی است که بچه اش به دنیا بیاید و اگر خانمی بچه در شکم دارد نباید بچه را مخفی کند بلکه باید بگوید.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در ادامه آیه ۲۲۸ تا آیه ۲۴۱ دوازده مرتبه کلمه معروف آمده است، گفت: قرآن کریم تأکید دارد که با زن‌ها با معروف رفتار کنید و خداوند در این آیه می‌فرماید هر کسی حقی برگردن کسی دارد یک وظیفه هم نسبت به او دارد بنابراین اگر زن وظیفه شوهر داری دارد حق نفقه، احترام و تکریم هم دارد.

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه ما نسبت به مسئولان وظیفه داریم که از آن‌ها حمایت کنیم، گفت: ولی مسئولان در برابر این حقی که بر گردن مردم دارند وظایفی دارند که امنیت را تأمین کنند و جلو دزدی و پارتی بازی را بگیرند و عدالت را اجرا کنند و ما یحتاج مردم را تأمین کنند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند در این آیه می‌فرماید که مثل همان حقی که مردان بر گردن زنان دارند زنان هم حقی بر گردن مردان دارند، گفت: ما در زندگی زناشویی سه جور حق داریم که اول حقوق مشترک زن و مرد است، دوم حقوق مرد که وظیفه زن است و سوم حقوق مخصوص زن که رعایت آن وظیفه مرد است.

حجت الاسلام رفیعی با اشاره به حقوق مشترک زن و مرد گفت: اول محبت است که هر دو وظیفه دارند هم را دوست داشته باشند و اعلام محبت کنند، دوم خوش رفتاری و خوش اخلاقی، سوم رعایت حقوق متقابل و تکریم نسبت به همسر و خانواده همسر، چهارم آراستگی که وظیفه هر دو است و مرد هم باید برای زن خود را آراسته کند، گذشت از خطای همدیگر و کسب رضایت همسر حقوق دو طرفی است.

استاد حوزه علمیه گفت: یک حقوقی مرد در خانواده دارد که از جمله حقوق مرد این است که باید محور در خانه باشد و تصمیم گیر باشد و نباید ابهت مرد در خانه بشکند و تحقیر شود، مرد باید برای رفاه خانواده اش تلاش کند، و تربیت دینی و تربیت عاطفی و روحی برای خانواده داشته باشد و همینطور غیرت از وظایف مرد است.

او گفت: زن‌ها هم وظایف مختصی دارند که عبارت از گرم نگه داشتن کانون خانواده، تأمین نیاز‌های مرد، توجه به بعد عاطفی در خانه چیز‌هایی است که اسلام حساب شده بیان کرده است.

حجت الاسلام رفیعی بابیان اینکه خانواده بسیار مهم است و ازدواج آثار زیاد مادی و معنوی برای انسان دارد، گفت: آمار ازدواج در خانواده‌های ثروت‌مند و فقیر هم به شدت پایین است و حتی بیشتر است و اینطور نیست که ریشه کاهش آمار ازدواج فقر باشد بلکه توکل مان ضعیف شده و نگاه مان به این مسائل تغییر کرده است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه ازدواج باید بخش عمده اش با حمایت خیران حل شود، گفت: خوب بود که یک سال به نام سال ازدواج و گسترش روابط خانوادگی نام گذاری می‌شد تا به خطر کاهش جمعیت هم بیشتر توجه می‌شد و آسیب‌های مختلف اجتماعی که ناشی از ازدواج نکردن جوانان است هم برطرف می‌شد.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.