باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر- فردوس محمدی سرپرستار بخش تالاسمی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان با اشاره به معضلات پزشکی و اجتماعی بیماران تالاسمی در سطح جامعه بیان کرد: با توجه به هزینههای سنگین درمان بیماران تالاسمی در جامعه و لزوم رعایت اصل تقدم پیشگیری بر درمان، پیشگیری از اهمیت خاصی برخوردار بوده، لذا استراتژی اصلی، غربالگری و شناسایی زوجین ناقل در داوطلبین ازدواج به جهت پیشگیری از متولدین جدید است.
او بابیان جدی بودن بیماری تالاسمی ماژور عنوان کرد: فرزندان مبتلابه تالاسمی ماژور از پدر و مادر ناقل، ژن تالاسمی را به ارث برده و با اختلال خونی شدید متولد میشوند و بدن آنها قادر به ساختن هموگلوبین لازم و کافی نبوده، لذا مجبور به دریافت خون در تمام عمر خواهند بود.
سرپرستار بخش تالاسمی بیمارستان شهید صادق گنجی ضمن اشاره به پراکندگی مبتلایان به بیماری تالاسمی در سطح کشور اظهار کرد: پراکندگی بیماران تالاسمی در سطح کشور یکسان نیست و در شمال و جنوب کشور در حاشیه دریای خزر، دریای عمان و خلیجفارس شیوع بیشتری دارد.
محمدی همچنین در ادامه افزود: در حال حاضر دو تا سه میلیون از افراد جامعه بهعنوان ناقلان بیماری تالاسمی در کشور هستند و ۲۰ هزار نفر بهعنوان تالاسمی ماژور در کشور وجود دارد، این آمار در سطح استان بوشهر ۳۳۰ نفر و در شهرستان دشتستان ۱۲۰ نفر است که خوشبختانه بااطلاع رسانیها و ایجاد آگاهی در بین اقشار جوان، میزان متولدین با بیماری تالاسمی در دهه اخیر روند نزولی داشته است.
او ادامه داد: با پیشرفت علوم پزشکی، روشهای نوینی برای درمان بیماری تالاسمی رواج یافته است. رایجترین روش درمانی، همان درمان علامتی با استفاده از تزریق خون و همچنین استفاده از داروهای آهن زدا است.
سرپرستار بخش تالاسمی بیمارستان شهید صادق گنجی گفت: درمان مناسبتر و بهتر انجام پیوند مغز استخوان است ولی این عمل متأسفانه بسیار پرهزینه بوده و در ضمن یافتن یک دهنده پیوند مناسب هم کار مشکلی است و تنها داوطلبان این عمل، خانواده بیمار هستند.
سرپرستار بخش تالاسمی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان عنوان کرد: با توجه به مشکلات موجود برای بیماران تالاسمی پیشگیری باصرفهترین و بهترین راهحل برای این بیماری در جامعه محسوب میشود.
وی در ادامه اهداف پیشگیری از این بیماری را برشمارد و عنوان کرد: کاهش میزان بروز تالاسمی، کاهش میزان مرگومیر و معلولیتهای ناشی از تالاسمی، کاهش هزینه دارو و درمان، عوارض روحی و روانی و کاهش هزینههای اقتصادی و اجتماعی ناشی از شیوع بیماری در سطح خانوار و جامعه از مهمترین اهداف پیشگیری است.
محمدی با اشاره به موضوع رژیم غذایی بیماران مبتلابه تالاسمی بیان کرد: بیماران تالاسمی نیاز به پیروی از یک رژیم غذایی خاصی ندارند ولی چون این بیماران خون دریافت میکنند بهمرورزمان آهن در بدنشان انباشته میگردد، لذا باید از خوردن مواد غذایی آهندار و غنیشده با آهن مثل جگر، گوشت قرمز و فراوردههای آنها مثل همبرگر، کالباس، سوسیس و انواع عدس و سبزیجات حاوی آهن همچون اسفناج، جعفری و کلم بروکلی پرهیز کنند.
وی افزود: مصرف ویتامین سی، چای و قهوه بعد از صرف غذا به کاهش آهن در بدن کمک میکند و در خصوص ورزش و فعالیتهای فیزیکی نیز متناسب با وضعیت فیزیکی و جسمانی بیمار باید با مشاوره پزشکی انجام شود.
سرپرستار بخش تالاسمی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان ادامه داد: بیماران مبتلابه تالاسمی میتوانند ازدواج کنند و بچهدار شوند ولی سلامت بچههای آنان بستگی بهسلامت زوج یا زوجه مقابل خواهد داشت.
محمدی گفت: داشتن یک زندگی شاداب، پرتکاپو و موفق حق هر بیمار تالاسمی در جامعه است، لذا مسئولین امر با پشتیبانی اجتماعی و ایجاد رفاه برای این افراد در جامعه باید زمینه حضور فعال آنها و افزایش کیفیت زندگی آنها در جامعه را ایجاد نمایند.
انتهای پیام