باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- فرزین معتمدی گفت: تا پارسال فقط کرمانشاه و لرستان داروخانه هلال احمر نداشتند، اما اخیرا لرستان هم موفق شد مجوز خود را اخذ کند و فقط کرمانشاه باقی مانده.
به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه پیگیریهای چندین ساله برای راهاندازی داروخانه هلال احمر کرمانشاه انجام شده در شرایطی مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه داده نمیشود که حتی دستور مساعد وزیر وقت بهداشت(دکتر نمکی) و استاندار وقت(بازوند) را هم داشتیم، اما مشخص نیست در این بین چه اتفاقی میافتد که مجوز داده نمیشود.
معتمدی می گوید وقتی از دانشگاه علوم پزشکی جویا میشویم اعلام میکنند مشکلی با این موضوع ندارند و وزارت بهداشت مجوز نمیدهد، اما چطور است که وزارت بهداشت طی سال اخیر برای لرستان مجوز داروخانه هلال احمر را صادر کرد، اما به کرمانشاه این مجوز را نمیدهد.
اخذ مجوز این داروخانه باید از طریق کمیسیون ماده ۲۰ در استان باشد.
به گفته معتمدی با سختی موافقت کمیسیون ماده ۲۰ را اخذ کردیم، اما زمانی که کار به وزارت بهداشت رفت متوقف شد و اعلام کردند دیگر مجوز داروخانه به استانها داده نمیشود، اما لرستان نیز با ما مجوز کمیسیون ماده ۲۰ را گرفت و صاحب داروخانه هم شد که آقای امیری مقدم قول پیگیری دادند و تعجب کردند که چرا این حق از مردم کرمانشاه گرفته میشود.
داروخانههای هلال احمر در سراسر کشور داروخانههایی با مراجعه و فروش بالا است که در برخی استانها روزانه ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان فروش دارند و عنوان کرد: این داروخانهها تنها داروخانهای است که هیچ انتفاعی ندارند و درآمد حاصل از آنها به مردم برمیگردد.
تعرفه داروخانه هلال احمر آزاد نیست و از داروخانههای معمولی پایینتر است و از همین رو اقبال مردم به آن بیشتر است.
بسیاری از داروهای کمیاب بیماران خاص و صعب العلاج در داروخانه هلال احمر وجود دارد.
در حال حاضر داروخانه هلال احمر کرمانشاه در کرمانشاه با نام "مرکز فوریتهای دارویی" فعالیت دارد و داروهای محدودی را هم عرضه میکند، به صورت شفاهی به تمام شرکتهای دارویی گفته شده به داروخانه هلال احمر دارو ندهند. حتی شرکت سها هلال که زیر مجموعه هلال احمر است و بالغ بر ۸۰۰ قلم دارو دارد هم امکان اینکه به ما دارو بدهد را ندارد، در حالیکه ما مجوز مرکز فوریتهای دارویی و مسئول فنی هم داریم.
به گفته معتدی در روزهای نخست شیوع کرونا که در سراسر کشور ماسک کم بود، در مرکز فوریتهای دارویی کرمانشاه ۴۰۰ هزار دپو ماسک داشتیم که در اختیار بیمارستانها قرار گرفت و باعث شد پیک کرونا در کرمانشاه دیرتر از سایر استانها آغاز شود. در پیک پنجم کرونا هم که کمبود سرم و برخی داروهای سرپایی را داشتیم بسیاری از این اقلام توسط مرکز فوریتهای دارویی هلال احمر توزیع شد، در حالیکه در داروخانههای دیگر یا وجود نداشت و یا با رانت توزیع میشد .
انتهای پیام/د