باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - محسن ریاضی امروز در نشست خبری گفت: نزدیک به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت استان اصفهان در قالب بیمه شده، مستمریبگیر یا کارفرما با خانوادههای آنها، تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند که ۷۰ درصد جمعیت را تشکیل میدهند و این نسبت در کشور به ۵۰ درصد میرسد.
بیشترین شعب سازمان تامین اجتماعی در کشور مربوط به اصفهان است که ۴۴ شعبه و ۱۶ کارگزاری تأمین اجتماعی در استان وجود دارد که از این نظر در جایگاه نخست کشور قرار دارد و استانهای تهران و خوزستان با ۳۷ شعبه در جایگاههای بعدی قرار میگیرند.
او تعداد مستمریبگیران بیمه بیکاری در استان را تا آبان ماه امسال ۱۸ هزار و ۴۰۰ نفر برشمرد و گفت: ۳۸۹ هزار نفر مستمریبگیر و ۱۰۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بیمه شده در استان داریم که مجموع اینها ۷۰ درصد جمعیت استان را تشکیل میدهد؛ همچنین ۱۱۰ هزار کارگاه تحت پوشش تأمین اجتماعی است و با حدود هزار و ۱۲۴ نفر در استان این خدمات را به جمعیت تحت پوشش ارائه میدهیم.
افراد تأمین اجتماعی را یک سازمان ثروتمند میدانند، آمارها نشان میدهد شاید تا یک دهه قبل، تأمین اجتماعی یک سازمان ثروتمند بود، اما در شرایط کنونی این موضوع صحت ندارد و بین ۶۰ تا ۷۰ درصد مصارف صندوقهای بازنشستگی از جمله تأمین اجتماعی مربوط به هزینههای مستمری میشود.
تأمین اجتماعی در دو سه سال اخیر، نیازمند کمک دولت شده است، اما صندوقهایی مانند بازنشستگان کشوری و نیروهای مسلح، سالهاست که بخش عمده هزینههایشان را از کمک دولت تأمین میکنند، این فرایند در همه صندوقها از جمله ایران اتفاق میافتد که در دهه چهارم و پنجم فعالیت خود، نیازمند اصلاح و درمان کسری درآمد هستند و موضوع غریبی به شمار نمیرود.
کسری ۳۶۰۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی اصفهان در ۸ ماهه امسال
ریاضی درباره وضعیت مالی صندوق در استان اصفهان، میگوید وضعیت منابع و مصارف تأمین اجتماعی در استان اصفهان در هشت ماهه اول سال نشان میدهد ۱۰۳ هزار میلیارد ریال حق بیمه از سوی بیمهگذاران جذب کردیم و حدود ۱۲۲ هزار میلیارد ریال مصارف مستمری پرداخت کردهایم که شامل هزینه بازنشستگی، از کارافتادگی و بازماندگان میشود.
هزینه پرداخت بیمه بیکاری ۳ هزار میلیارد ریال است و هزینههای درمان در سه ماهه امسال حدود ۱۱ هزار میلیارد ریال و هزینه اداری صندوق نیز حدود ۲ هزار میلیارد ریال بوده است؛ بنابراین جمع مصارف بیمه درمان بیمه بیماری و پرسنل ۱۳۹ هزار میلیارد تومان در برابر ۱۰۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
در هشت ماهه نخست امسال، تأمین اجتماعی در سطح استان ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان کسری داشته است و پیشبینی میشود تا پایان سال این کسری به پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برسد.
او کسری ماهیانه تأمین اجتماعی کشور را شش تا هشت هزار میلیارد تومان دانست و گفت: این کسری در سال آینده ۱۱ هزار میلیارد تومان ماهیانه پیشبینی میشود؛ بنابراین کسری با شیب تصاعدی رو به افزایش است و با این روند ممکن است در سالهای آینده با مشکل اساسی برای ایفای تعهدات روبهرو شویم.
در همه کشورها، صندوقهای بازنشستگی یکی از بنگاههای بزرگ اقتصادی هستند که باید در زمان مازاد درآمد، سرمایهگذاری و دهههای بعد از آن استفاده کنند به همین دلیل شستا ایجاد شد که بخشی از کسری ما از فروش داراییها و وامهای ۲۰ تا ۳۰ درصدی که از بانک رفاه دریافت میکنیم جبران میشود.
او عدم کمک دولت به تأمین اجتماعی را باعث ایجاد اشکال در اجرای تعهدات لازمالاجرای این سازمان در پرداخت مستمری و هزینههای درمان بیان کرد و گفت: در لایحه بودجه سال گذشته ۸۹ هزار میلیارد تومان تعهد برای تأمین اجتماعی در نظر گرفته شد تا لایحه همسانسازی را اجرا کنند و از ابتدای سال آن را اجرا کردیم؛ در شرایط کنونی که یک ماه از سال باقی مانده قرار است ۶۷ هزار میلیارد از این اعتبار را به ما پرداخت کنند در حالی که تعهدات نقدی آن انجام شده است و در بودجه دولتی پرداخت آن با تأخیر چندماهه و از طریق واگذاری شرکتهایی که باید نقد شوند، انجام میشود.
ریاضی یکی از مشکلات ذینفعان شامل بیمه شده، مستمریبگیر و کارفرمایان را مربوط به شکایات از این سازمان دانست و گفت: طبیعی است سازمانی که با ۷۰ درصد جمعیت استان سر و کار دارد، نارضایتی از آن بیشتر از دیگر سازمانها باشد. برای حل این مشکل، سامانه ۱۴۲۰ طراحی شده است تا هر کس مشاوره یا شکایتی دارد، وارد این سامانه شود و شعبه باید پاسخگوی شکایتهای مطرح شده باشد.
به گفته مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان، حذف دفترچههای درمان باعث کاهش ۵۰ درصدی مراجعات به شعب تامین اجتماعی شده است.
انتهای پیام/م