معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از تاثیر نماهای شیشه‌ای و فلزی بر کاهش نزولات آسمانی در مشهد خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - محمد عرفانی گفت: جریان توسعه در درون شهرها موجب شده فضای محیط زیست شهر از شرایط طبیعی خارج شود به این ترتیب که ایجاد و کاربرد سازه‌های مصنوع در سطح شهر موجب می‌شود حرارت روزانه درون شهر باقی بماند که از جمله این صنایع مصنوع می‌توان به کاربرد نماهای آلومینیومی، آهنی و شیشه نام برد.

این سازه‌ها موجب جمع آوری و نگهداشت حرارت در درون خود طی روز می شود و در طول شب این حرارت را از خود خارج و پدیده‌ای تحت عنوان جزیزه حرارتی ایجاد می‌کند و این شرایط از جمله موضوعاتی است که می‌تواند باعث بروز افزایش گرمایش درون شهری و کاهش برخی نزولات جوی شود.

به گفته او در شهر مشهد دارای لکه‌های جزایر حرارتی هستیم که در حال حاضر شاهد توسعه آنها و اتصالشان به یکدیگر و در نهایت بزرگ شدن دایره این جزیزه و در نتیجه نگهداشت بیشتر حرارت در شهر هستیم.

در کلانشهر مشهد دارای تجربه بیشترین وارونگی هوا در طی سال هستیم به طوری که بیش از ۳۰۰ روز سال پدیده اینورژن یا وارونگی هوا در شهر رخ می‌دهد و ارتفاع وارونگی هوا در مشهد تا ۶۰۰ متر و سطحی بسیار پایین است.

عرفانی گفت: نکته مهمتر این که طی چند سال اخیر نوسانات تغییرات جوی در مشهد بسیار کم شده است به عنوان مثال در گذشته طی فصول پاییز و زمستان یک توده جوی وارد استان می شد و موجب ایجاد تلاطمی در وضعیت آب و هوایی شهر می‌گردید اما با تغییرات اقلیمی همین میزان تلاطم هم کاسته شده و موجب انباشت آلاینده‌ها، آلوگی هوا و تاثیر منفی در نزولات آسمانی شده است.

او گفت: بلندمرتبه سازی در جنوب شهر مشهد نیز باید به طور جد مورد توجه قرار گیرد تا از این طریق جلوی نوسانات جوی گرفته نشود زیرا کلانشهر مشهد به اندازه کافی از ۲ جهت بین ارتفاعات محصور است.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.