باشگاه خبرنگاران جوان البرز - به گفته صدیق گلخانه آی. او. تی، اولین گلخانه تمام مکانیزه کشور است که در مقیاس کوچک و آزمایشگاهی در فضایی به مساحت ۱۰۰ مترمربع در پارک فناوری طللاعات و ارتباطات «فاوا» راه اندازی شده است.
رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: در این گلخانه، تمامی فرایندهای مربوطه از جمله آبیاری، تنظیم دما، تنظیم رطوبت، کوددهی، بازگشت آب پسماند به چرخه آبیاری، تشخیص آفت به صورت کامل از طریق یک سامانه هوشمند با فناوری آی. او. تی انجام میشود.
در مقایسـه با دیگر گلخانههای معمولی، در گلخانه آی. او. تی حدود ۵۰ درصد کمتر آب مصرف میشود، اما از افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی در بازدهی محصول برخوردار است و حتی میتوان با رعایت کامل پارامترها، مصرف آب را کمتر و بازدهی را نیز افزایش داد.
صدیق گفت: قرار است صد گلخانه هوشمند و تمام مکانیزه در مقیاس کوچک هم تا یک سال آینده در کشور راه اندازی و به بهره برداری برسد.
او می گوید: این گلخانه نسبت به کشت خارج از گلخانه هم ۸۰ درصد آب کمتر مصرف میکند و در طول ۱۲ ماه سال هم امکان کشت و پرورش وجود دارد.
رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: سبزی و صیفی، یبزیجات لوکس، گیاهان زینتی، گلهای شاخه بریده، انواع نهال، انواع نشاءهای پیوندی قابل کشت و پرورش در گلخانههای هوشمند است.
صدیق عنوان کرد: این گلخانه با استفاده از فناوریهای نوین، امکان فراهم سازی و انطباق شرایط محیطی (دما، رطوبت و آبیاری) را به صورت هوشمند و خودکار دارد.
به گفته رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات چشم اندازه بعدی استفاده از ربات برای برداشت محصول است که به صورت ۲۴ ساعته فعالیت میکند.
با راه اندازی چنین گلخانههایی که بدون نگرانی در زمین سنگلاخی و یا خانههانیز میتوانیم شاهد راه اندازی آنها باشیم دیگر شاهد مشکلاتی از قبیل مصرف زیاد آب و یا خاک مناسب نخواهیم بود.
انتهای پیام/ر.د