باشگاه خبرنگاران جوان کرمان -_ علی زینی وند ظهر امروز در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان کرمان درخصوص اوج گیری اُمیکرون در استان گفت: طبق اعلام وزات بهداشت و درمان ده شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار گرفتند و به شدت این روند رو به رشد است.
به گفته او، طرح هوشمند محدودیتهای کرونایی با جدیت اجرا شود وبا توجه به اینکه اطمینان خاطری که طی این مدت نسبت به کرونا داشتیم اکنون با اوج گیری سویه جدید لازم است تیمهای واکنش سریع فعال و محدودیتهای هوشمند مجدد اعمال شود و علوم پزشکی و معاونت سیاسی امنیتی ساز و کار تصمیمات اقتضایی را مشخص کنند
استاندار کرمان گفت: همه بیمارستانها و امکانات مورد نیاز در آماده باش کامل قرار داشته باشند و ظرفیت و امکانات نیروهای مسلح را به کار بگیرید و پیش بینی میشود اگر پیشگیریهای لازم صورت نگیرد تعداد بستری و فوتیها در هفته آینده افزایشی باشد.
او میگوید: در مکانهای خاص با فاصله گذاری و رعایت پروتکلها جشنها و مراسمات برگزار شود و هرجا که چهارچوبها را رعایت نکردند حتما برخورد کنید و حتی الامکان جشنها در شهرهای قرمز برگزار نشود و بهتر است که در شهرهای هوا مساعد است مراسمات در فضای باز برگزار شود.
زینیوند درباره برگزاری مراسم اعتکاف گفت: اعتکاف در شهرهای نارنجی و زرد با ۲۰ درصد ظرفیت مکانها با نظارت دقیق دانشگاه علوم پزشکی برگزار شود و اگر شهرهای قرمز افزایش پیدا کند احتمال لغو آن وجود دارد.
استاندار کرمان با بیان این مطلب که نحوه برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن طی چند روز آینده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام میشود و در ادامه درباره تعطیلی مراکز آموزشی گفت: تعطیلی گسترده مدارس در دستور کار نداریم، اما تا شنبه آینده مدارس ابتدایی و پیش دبستانی در شهرهای قرمز تعطیل باشند و دوره متوسطه اول و دوم مدارسی که مبتلا به کرونا در آنها وجود دارد و با مشورت دانشگاه علوم پزشکی با اطلاع فرماندار موردی تعطیل کنید و روسای دانشگاهها با نظر دانشگاه علوم پزشکی با هماهنگی فرماندار اقتضایی عمل کنند.
بهگفته زینی وند، اختیاری عمل کردن برای تعطیلی مراکز آموزشی به کسی نمیدهیم و باید براساس نظر دانشگاه علوم پزشکی و فرمانداران باشد و وزرشگاهها فراخوان عمومی برای تماشای فوتبال ندهند و این مسابقات بدون تماشاگر برگزار شود.
همچنین رشیدی نژاد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این جلسه، روند واکسیناسیون را کم دانست و گفته، افرادی که علایم سرماخوردگی شامل؛ گلو درد، آبریزش، تب، بدن درد و ... دارند، اولین تشخیص آن اُمیکرون است و بیمار با ۵ روز استراحت بهبود پیدا میکند و درخواست داریم که مردم به کلینیک ها، درمانگاهها و مراکز جامع سلامت آمادگی پذیرش بیماران دارند و بیماران به بیمارستانها سرازیر نشوند و فقط در زمان ضروری به بیمارستانها مراجعه کنند.
رشیدی نژاد به مردم توصیه کرد: تا اُمیکرون سراغتان نیامده به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند شایان ذکر است که در حال حاضر در کل استان ۴ میلیون و ۷۶۲ هزار و ۶۸۶ واکسن تزریق شده است که از این تعداد بیش از ۲ میلیون ۲۰۰ هزار نفر دز اول و بیش از یک میلیون ۹۵۱ هزار نوبت دوم و ۶۱۰ هزار و ۵۱۱ نفر (معادل ۲۴ درصد جمعیت هدف) دز سوم تزریق کرده اند.
او در ادامه سخنانش از آمادگی استان در راستای پیشگیری و درمان خبر داد و گفت: بیمارستانهای استان و قرارگاه شهید سلیمانی آمادگی لازم را دارد و بر حسب شرایط آمادگی افزایش مراکز درمانی و پرسنل را داریم و همچنین هماهنگی بین دانشگاههای مستقر در استان ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید برآنکه همه درخواستها و تصیمات باید ذیل تصمیمات ستاد کرونا باشد، گفت: طبق تجربیات کشورهای دیگر اوج اُمیکرون ۳ تا ۵ هفته است که ۲ هفته آن گذشته است و امیدواریم تا قبل از عید وضعیت پایداری پیدا کنیم.
رضایی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان پیشنهاد داد که در شهرستانهای قرمز مناطق عشایری و روستایی که در فضای باز کلاسهای درس آنها برگزار میشود کلاسها حضوری برپا شود که استاندار با این پیشنهاد موافقت کرد.
انتهای پیام/س