باشگاه خبرنگاران جوان - سردار حاجیان گفت: برای حمل و استفاده از سلاح ۱۷ ماده در سال ۱۳۸۰ مصوب شد که این تمهیدات برای بیست سال پیش بوده است.
به گفته سخنگوی ناجا ۱۸ شرط از جمله آموزش استفاده از اسلحه، سلامت روانی مامور باید رعایت شود و در صورت برقراری مامور میتواند از اسلحه خود استفاده کند.
او گفت: در ماده ۳، ۱۰ شرط و در ماده ۶ نیز ۶ شرط باید رعایت شود که این باعث کاهش قدرت عملیاتی مامورین پلیس میشود و این موارد تنها ماهیت قانونی استفاده از سلاح و حمل آن است.
۱۴ بهمن در یک درگیری با اراذل و اوباش در روستای بیدزرد سرهنگ دوم علی اکبر رنجبر براثر ضربه سلاح سرد از ناحیه گردن مجروح و در اثر خونریزی شدید به شهادت رسید.
۱۸ شرط به کارگیری سلاح توسط مامورین انتظامی به شرح ذیل است:
ماده ۱ - مأمورین مسلح موضوع این قانون که به منظور استقرار نظم و امنیت و جلوگیری از فرار متهم یا مجرم و یا در مقام ضابط قوه قضائیه بهتفتیش، تحقیق و کشف جرائم و اجرای احکام قضائی و یا سایر مأموریتهای محوله، مجاز به حمل و بکارگیری سلاح میباشند موظفند به هنگام بکارگیری سلاح در موارد ضروری کلیه ضوابط و مقررات این قانون را رعایت نمایند.
تبصره - مأمورین مسلح وزارت اطلاعات در اجرای وظایف محوله قانونی، در مورد
بکارگیری سلاح مشمول این قانون است.
ماده ۲ - مأمورین مسلح موضوع این قانون باید شرایط زیر را داشته باشند:
۱ - سلامت جسمانی و روانی متناسب با مأموریت محوله.
۲ - داشتن آموزشهای لازم در راستای مأموریتهای محوله.
۳ - تسلط کامل در بکارگیری سلاحی که در اختیار آنها گذارده میشود.
۴ - آشنایی کامل به قانون و مقررات مربوط به بکارگیری سلاح.
ماده ۳ - مأمورین انتظامی در موارد زیر حق بکارگیری سلاح را دارند:
۱ - برای دفاع از خود در برابر کسی که با سلاح سرد یا گرم به آنان حمله نماید.
۲ - برای دفاع از خود در برابر یک یا جند نفر که بدون سلاح حمله میآورند، ولی اوضاع و احوال طوری باشد که بدون بکارگیری سلاح مدافعهشخصی امکان نداشته باشد.
۳ - در صورتی که مأمورین مذکور مشاهده کنند که یک یا چند نفر مورد حمله واقع شده و جان آنان در خطر است.
۴ - برای دستگیری سارق و قاطعالطریق و کسی که اقدام به ترور و یا تخریب و یا انفجار نموده و در حال فرار باشد.
۵ - در موردی که شخص بازداشت شده یا زندانی از بازداشتگاه یا زندان و یا در حال انتقال فرار نماید، از اقدامات دیگر برای دستگیری و یا توقیفوی استفاده کرده و ثمری نبخشیده باشد.
تبصره - آییننامه اجرایی این بند توسط وزارتخانههای کشور و دادگستری تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران به اجرا گذاشته خواهد شد.
۶ - برای حفظ اماکن انتظامی (مقر نیروهای انتظامی از قبیل مرکز فرماندهی، ستاد، پاسگاه، پایگاه، انبار سلاح یا مهمات و مرکز آموزشی
۷ - برای حفظ سلاحی که جهت انجام مأموریت در اختیار آنان است.
۸ - برای حفظ اماکن طبقهبندی شده بویژه اماکن حیاتی و حساس در مقابل هر گونه هجوم و حمله جهت ترور، تخریب، آتشسوزی، غارت اسنادو اموال، گروگانگیری و اشغال.
۹ - برای جلوگیری و مقابله با اشخاصی که از مرزهای غیر مجاز قصد ورود و یا خروج را داشته و به اخطار مأمورین مرزبانی توجه نمینمایند.
۱۰ - برای حفظ تأسیسات، تجهیزات و اماکن نظامی و انتظامی و امنیتی.
تبصره ۱ - در موارد فوق در صورت اقتضای شرایط، اخطار قبلی الزامی است.
تبصره ۲ - نیروهای مسلح در مواردی که در چهارچوب بندهای مذکور مأموریت داشته باشند، مجاز به استفاده از سلاح میباشند.
تبصره ۳ - مأمورین مسلح در کلیه موارد مندرج در این قانون در صورتی مجازند از سلاح استفاده نمایند که اولا" چارهای جز بکارگیری سلاحنداشته باشند، ثانیاً در صورت امکان مراتب:
الف - تیر هوائی
ب - تیراندازی کمر به پائین
ج - تیراندازی کمر به بالا
را رعایت نمایند.
ماده ۴ - مأمورین انتظامی برای اعاده نظم و کنترل راهپیمائیهای غیر قانونی، فرو نشاندن شورش و بلوا و ناآرامیهایی که بدون بکارگیری سلاحمهار آنها امکانپذیر نباشد، حق بکارگیری سلاح را به دستور فرمانده عملیات، در صورت تحقق شرایط زیر دارند:
الف - قبلا" از وسایل دیگری مطابق مقررات استفاده شده و مؤثر واقع نشده باشد.
ب - قبل از بکارگیری سلاح با اخلالگران و شورشیان نسبت به بکارگیری سلاح اتمام حجت شده باشد.
تبصره ۱ - تشخیص ناآرامیهای موضوع ماده ۴ حسب مورد بر عهده رئیس شورای تأمین استان و شهرستان و در غیاب هر یک بر عهده معاونانآنان خواهد بود و در صورتی که فرماندار معاون سیاسی نداشته باشد این مسئولیت را به یکی از اعضای شورای تأمین محول خواهد نمود.
تبصره ۲ - در مواردی که برای اعاده نظم و امنیت موضوع این ماده نیروی نظامی طبق مقررات قانونی مأموریت پیدا نمایند از لحاظ مقرراتبکارگیری سلاح مشمول این ماده است.
تبصره ۳ - آییننامه اجرائی ماده فوق توسط وزارتخانههای کشور و دادگستری و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و پس از تصویب هیأتوزیران به اجرا گذاشته خواهد شد.
ماده ۵ - مأمورین نظامی و انتظامی برای اعاده نظم و امنیت در راهپیمائیهای غیر قانونی مسلحانه و ناآرامیها و شورشهای مسلحانه مجازند ازسلاح استفاده نمایند.
مأمورین مذکور موظفند به دستور فرمانده عملیات و بدون تعلل نسبت به برقراری نظم و امنیت، خلع سلاح و جمعآوری مهماتو دستگیری افراد و معرفی آنان به مراجع قضائی اقدام نمایند.
ماده ۶ - تیراندازی به سوی وسایل نقلیه به منظور متوقف ساختن آنها توسط مأمورین موضوع این قانون در موارد زیر مجاز است:
الف - در صورتی که وسیله نقلیه بنا به قرائن و دلایل معتبر و یا اطلاعات موثق
انتهای پیام/
چرا پس نتونسته شلیک کنه؟؟؟؟؟
باید هر چه سریعتر تمامی این قوانین منسوخ شده مندرآوردی سوسولی برداشته شود و پلیس در برخورد با مجرمان بسیار خطرناک اراذلین اوباشها و اشرار مسلح سریعا باید اگر مجرم مقاومت کرد و حمله کرد و نخواست تسلیم پلیس شود باید با سلاح گرمش به زیر زانو به پایین پای مجرم را هدف قرار دهد و مجرم را مجروح و دستگیر کند و زخم پایش را سریعا توسط دوره امداد نجات کمکهای اولیه پانسمان کند و به بیمارستان انتقالش دهد و پس از بهبودی مجرم تحت مراقب پلیس بعد به قوه قضائیه تحویلش دهند برای برسی و تحقیق و احکام کیفری مجرمین پلیس در هر شرایطی باید اقتدار و قدرت و آزادی عمل منصفانه عادلانه واکنش سریع داشته باشد که هم از جان خود محافظت کند هم از جان دیگر شهروندان باید مواظبت کند تمامی پلیسهای واکنش سریع عملیاتی مبارزه با اراذلین اوباش و اشرار و تروریستها همگی باید ضربتی شجاعدل تیزبین هوشیار باهوش خردمند و عادل باشند باید هنرهای رزمی را گذرانده باشند در کل پلیس 110 باید از پلیسهای تکاوران باشند نه از پلیسهای کارمندی پلیس که حتی نمی توانند از جان خودشان دفاع کنند چه رسد بخواهند از جان دیگران دفاع کنند پلیسهای غیر رزمی فقط به درد قسمت کارمندی دفاتر پلیس می خورند حتی پلیسهای راهنمایی رانندگی هم باید همگیشان رزمی کار شجاع دل و حفتیر کشان خوب و دقیقی باشند تا بتوانند با مجرمین متجاهرین اشرار اراذلین اوباش و تروریستها در وقتش مقابله و مبارزه کنند و آنان را بتوانند دستگیر و به مراجع قضائیه تحویلشان بدهند . و من الله توفیق.
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه .
اجازه شلیک داشته باشن
حالا از ماموری که درگیر شده، جونش در خطره و سلاحی به دست داره که شدیداً نسبت بهش احساس مسولیت داره، انتظار دارن که این 18 مورد رو توی ذهنش یکی یکی تیک بزنه و بعد اقدام کنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ضمنا بودجه نداریم این حرفه باید واز واجباته دوربین لباس پلیس پول برای شما از جان وناموس ومملکت نباید مهمتر باشه باید اولویت پلیس باشهذیعنی انشاالله سال ۱۴۰۱ تمام پلیس سراسر ایران لباس دوربی دار داشته باشن
قرار نیست هر وقت دوست داشتین شلیک کنید. قتل خانم جوان داخل خودرو و عابر پیاده را فراموش نکردیم
مظلوم به شهادت رسید
در تدوین قوانین هم ، آنقدر میخواهیم از حقوق مجرمین دفاع کنیم که اصل موضوع به فراموشی سپرده میشود و....!!!!
زمانیکه آن نمایندگان ، این 18 شرط استفاده از اسلحه را گذاشتند ، باید بصورت نمونه خودشان آنرا اجرا میکردند تا بدانند این مقررات و ضوابط عجیب و غریب قابلیت اجرا ندارد و....!!!
به جای اینکه بگویید سارقان مواظب باشید بد جور سرتون مباریم
اینم چراغ سبز نشان دادن به سارق و دزد ،
چه لزومی داره من با چاقو بخوام حرف بزنم؟
چه لزومی داره من با چاقو بخوام حرف بزنم؟
اون بچه های طفل معصوم شهید رنجبر چه گناهی کردن باید تو ای سن یتیم بشن و داغ پدر عزیزشان را ببینن
ارازل و اوباش از دائش خطرناکترند دائش جبهشان مشخصه اما
ای لعنتیها هر جاایی ممکنه باشن پلیس چه گناهی کرده که نباید راحت از اسلحه اش استفاده کنه.
یارو تو این مدت در میره
مثل آمریکا سریع ترتیب یارو رو بدید