جمعیت گونه‌های شاخص حیات‌وحش در چهارمحال و بختیاری ۱۰ درصد افزایش یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به جمع‌بندی نتایج آخرین سرشماری‌های فصلی حیات‌وحش این استان در امسال گفت: جمعیت گونه‌های شاخص در مقایسه با پارسال حدود ۱۰ درصد رشد داشته است.

با وجود اینکه امسال، خشکسالی، کاهش رطوبت خاک و به‌تبع آن کاهش تولید علوفه در مراتع را در پی داشت و حیات گیاهی و جانوری را نیز با مخاطراتی مواجه کرد، اما افزایش گشت و کنترل‌های فیزیکی و همچنین پایش‌های زیست‌محیطی در مناطق تحت مدیریت موجب شد تا جمعیت گونه‌های شاخص حیات‌وحش استان در این مناطق به طور متوسط روندی افزایشی را تجربه کند.

تاکنون ۲۹۵ گونه پرنده، ۵۵ گونه خزنده، ۴۴ گونه پستاندار، ۲۴ گونه ماهی و چهار گونه دوزیست در مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری مشاهده و شناسایی شده است.


بیشتر بخوانید


به دلیل شرایط متنوع اقلیمی و وجود زیستگاه‌های جنگلی، کوهستانی، کنار رودخانه‌ای و تپه‌ماهوری در استان انتظار می‌رود تعداد گونه‌های حیات‌وحش بیشتری در مناطق شناسایی شود که این امر نیاز به مطالعات و بررسی‌های دقیق‌تر توسط تیم‌های کارشناسی دارد.

در حال حاضر دو مرکز تکثیر و پرورش حیات‌وحش ویژه قوچ و میش وحشی و کل و بز وحشی در شهرستان سامان وجود دارد که نظارت بر نحوه فعالیت آن‌ها به طور مرتب انجام می‌شود علاوه بر آن که این مراکز بر اساس دستورالعمل‌ها اجازه تکثیر حیات‌وحش و رهاسازی آن‌ها در مناطق خارج از مرکز نگهداری و زیستگاه‌های طبیعی را ندارند.

مردم در صورت مشاهده وحوش در نزدیکی سکونتگاه‌ها از زنده گیری آن‌ها به طور جدی خودداری کرده و مورد را یا سامانه ۱۵۴۰یا شماره تماس ۰۳۸۳۲۲۲۳۵۷۲ اطلاع‌رسانی کنند.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار