رئیس دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان از دریافت ۲ نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی توسط استاد فتحعلی قشقایی‌فر عضو هیات علمی گروه فرش دانشگاه کاشان در رشته نمد خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان -   محسن جاوری گفت: هنرمندان کاشان در ششمین دوره داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع‌دستی به میزبانی استان یزد دریافت کردند که ۲ نشان آن توسط استاد هنرمند فتحعلی قشقایی‌فر از دانشگاه کاشان دریافت شد.

ششمین دوره ارزیابی و داروی آثار صنایع‌دستی استان‌های منطقه ۷ کشور با بررسی و داوری بیش از ۲۰۰ اثر در رشته‌های بومی، شامل زیورآلات سنتی، دارایی بافی، زیلوبافی، صنایع چوب، بافته‌های داری و سایر رشته‌ها با رویکردی جدید و متناسب باسلیقه روز بازار از استان‌های یزد، اصفهان، قم و چهارمحال و بختیاری به‌منظور دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۶ تا ۲۸ دی‌ماه در یزد برگزار شد.

او می‌گوید: استاد قشقایی‌فر یکی از هنرمندان تراز اول در زمینه انواع دست بافت‌های سنتی است که هر ساله آثار و تولیدات وی در هنگام داوری موفق به کسب مقام می‌شود.

بنا به گفته او، قشقایی‌فر گذشته از تسلط کامل در زمینه فرش، در زمینه بافت انواع گلیم و نمد نیز از تبحر خاصی دارد به طوریکه با ابتکارات جدیدی در زمینه نمد توانسته است محصولات بسیار فاخر مزین به نقوش منحصر به فردی را خلق کند.

عضو هیات علمی و مدیر گروه فرش دانشگاه کاشان نیز گفت: هنر نمد یکی از کهن‌ترین هنر‌های ایران با چند هزارسال قدمت است، اما به در سال‌های اخیر به دلیل بی توجهی، نبود نوآوری و خلاقیت در آن، رو به افول نهاده بود.

استاد فتحلی قشقایی فر گفت: افول رشته نمدمالی عامل شد تا به عنوان یک کار پژوهشی جدی گرفته و با مطالعه میدانی و بررسی‌های زیاد در سبک و شیوه‌های مختلف نمد مالی به شناخت ارزشمندی در این زمینه دست یابد و پس از آزمون و خطا همچنین مطالعه تمرین و کار‌های زیادی که انجام داده به صورت خودآموز این هنر را فراگیرد.

او می‌گوید: ۱۰ سال است که نمد را به صورت حرفه‌ای با تفاوت در ظرافت، نو و خلاقانه بودن به عنوان نماد‌های سنتی ایران کار می‌کند.
استاد قشقایی‌فر در سال ۱۳۹۰ ظریف‌ترین نمد را تولید کرده و در مدت هشت سال گذشته ۱۳ نشان ملی و یک نشان یونسکو در زمینه نمد، گلیم و فرش دریافت کرده است.

قشقایی‌فر به دلیل گستردگی هنر نمد در ایجاد خلاقیت و نوآوری زیاد توانسته بیش از ۳۰ محصول کاربردی در این رشته را ابداع و تولید و با توجه به ایجاد نوآوری‌های در این زمینه با هنرمندان نمد در سطح بین المللی رقابت کند.

هر دو سال یک نوبت داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع‌دستی با اهداف ترویج نوآوری، ارائه خدمات آموزشی، ایجاد استاندارد‌های دقیق، ایجاد زمینه‌های لازم برای پایداری، ایجاد رقابت سالم میان هنرمندان صنایع‌دستی کشور، ایجاد انگیزه مناسب برای بروز استعداد، نوآوری و خلاقیت در تولید صنایع‌دستی، کمک به بازاریابی صنایع‌دستی، تسهیل در شناسایی و معرفی آثار برگزیده برای شرکت در برنامه داوری نشان بین‌المللی مرغوب صنایع‌دستی، کاربردی کردن آثار با حمایت از خلاقیت فردی و ابتکار در طراحی تولیدات صنایع‌دستی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار