باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - عبدالحسین کلانتری در جلسه هماندیشی با استادان دانشگاه شیراز گفت: دانشگاه شیراز باید معین دانشگاههای منطقه باشد و به کارهای آنها جهت بدهد و به نوعی نقش ستادی خود را در این عرصه به خوبی ایفا کند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: حوزه فرهنگ حوزه پیچیدهای است. در تعریفی که از فرهنگ دارند گاهی به سختترین لایهای ارجاع داده میشود که میتواند هسته تمدنی جوامع باشد یا سطحی که به رفتار ارجاع داده میشود.
کلانتری گفت: تمام کارهایی که روزانه انجام میدهیم از جمله باورها، لباس پوشیدن، اسطوره ها، لالاییها و ... هر کدام لایههایی از فرهنگ هستند و وقتی میگوییم کار فرهنگی میخواهیم انجام دهیم باید در نظر بگیرم که کدامیک از این لایهها را مورد توجه قرار خواهیم داد.
او گفت: مقوله تأثیرگذاری همواره در میان اهالی فرهنگ مطرح بوده است. اما دوگانگیها باتلاقی است که به سادگی نمیتوانیم از آن نجات پیدا کنیم ما سعی کردیم از این دوگانگیها فراتر برویم.
کلانتری گفت: باید از ظرفیت کنشگران موثر در لایههای مختلف مقوله پیچیده فرهنگ استفاده کنیم و از ثمرات کارهای دانشجویان و استادان در این عرصه بهره ببریم.
او گفت: ما بحث صنایع خلاق فرهنگی را داریم و فناوریها به شدت در باورها، رفتارها و اعتقادات ما تأثیرگذار است.
کلانتری گفت: سبک زندگی به نوعی فرا رفتن از دوگانهها است و شیوه زندگی در واقع رفتارهای نزدیک به باور را دارد که ادبیات دینی این موضوع را تایید میکند. در واقع ادبیات دینی ما به رفتارها اهمیت میدهد چراکه رفتارها باورساز هستند.
معاون وزیر علوم گفت: باید از این چندگانگیها فراتر برویم، اما این نگرانی وجود دارد که به نتیجه نرسیم. میبایست متناسب با ظرفیتهایی که در این عرصه وجود دارد فضاهایی را فراهم کنیم. در واقع دانشگاه شیراز در لایههای مختلف پتانسیل و استاندارهای لازم را برای نقش آفرینی در این عرصه دارد.
کلانتری گفت: توجه به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی استادان دانشگاه هم از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید فعالیتهای استادان در این زمینه دیده شود. وزیر علوم هم عنایت ویژهای به این موضوع دارند و انشالله از ظرفیت استادان دانشگاه در این زمینه بیش از پیش بهره ببریم و تنها به برگزاری دورههای مهارت افزایی اکتفا نکنیم.
انتهای پیام/