هر موجود زنده بر روی کره زمین به یک سلسله خاص از موجودات تعلق دارد. دانشمندان درباره تعداد این سلسلهها با هم اختلاف نظر دارند، اما اغلب آنها ۶ سلسله معرفی کردهاند. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به این گروهبندی داشته و با ویژگیهای اصلی هر کدام آشنا شویم.
آرکی باکتری (Archaea bacteria)
آرکی باکتریها باکتریهایی با غشای داخلی هستند و در دریچههای حرارتی اعماق اقیانوسها، چشمههای آب گرم یلواستون، و آب دریاهای شور یافت میشوند.
یوباکتری (Eubacteria)
یوباکتریها موجودات تک سلولی فاقد هسته هستند. کل قلمرو را باکتریها تشکیل میدهند. در واقع، بیش از هر موجود دیگری بر روی زمین، اشکال مختلف باکتری وجود دارد. برخی از این باکتریها مانند باکتریهای موجود در ماست برای ما مفید هستند و برخی دیگر میتوانند باعث بیماریمان شوند.
پروتیستها یا آغازیان (Protists)
پروتیستها که از آنها با عنوان آغازیان هم یاد میشود، اغلب موجوداتی تک سلولی و دارای هسته هستند. آنها معمولاً در آب زندگی میکنند. برخی از پروتیستها قادر به حرکت هستند، در حالی که برخی دیگر همواره در یک مکان میمانند. از انواع پروتیستها میتوان به جلبک، پارامسیوم و آمیب اشاره کرد.
قارچ (Fungi)
قارچها معمولاً ارگانیسمهای بیحرکتی هستند که مواد مغذی را برای حفظ و بقای خود جذب میکنند. این دسته شامل موجوداتی، چون قارچها، کپکها و مخمرها است.
گیاهان (Plants)
گیاهان موجودات حاوی کلروفیل هستند. کلروفیل رنگدانه سبز لازم برای فرایند فتوسنتز است که در طی آن انرژی نور خورشید به غذا تبدیل میشود. دیواره سلولی گیاهان توسط مادهای به نام سلولز محکم شده و باعث میشود تا در یک مکان ثابت بمانند. گیاهان به دو گروه تقسیم میشوند: گیاهان گلدار و میوهدار و گیاهانی که گل یا میوه نمیدهند. همگی ما با دسته اول به خوبی آشنایی داریم، اما دسته دوم شامل مواردی همچون علفها، درختچهها، سرخسها، خزهها و درختان مخروطی میشود.
حیوانات (Animals)
حیوانات پیچیدهترین موجودات روی زمین هستند. این موجودات چند سلولی بوده، برای بقای خود غذا میخورند و مجهز به سیستم عصبی هستند. حیوانات به دو دسته مهرهداران و بیمهرگان تقسیم شده و شامل انواع مختلفی از موجوات اعم از پستانداران، دوزیستان، خزندگان، پرندگان و ماهیها میشوند.
منبع: دیجی رو