باشگاه خبرنگاران جوان همدان-جعفر سلگی در جلسه کمیته اقدام مشترک کارگروه تنظیم بازار شهرستان گفت: شهرستان نهاوند قطب مهم کشاوزی و دامداری استان محسوب میشود، اما متاسفانه کمبود صنایع تبدیلی و سردخانه نگهداری از میوه همواره از مشکلات و معضلات بخش کشاورزی این شهرستان بوده است.
او گفت: شهرستان نهاوند نزدیک به هفت هزار و ۳۰۰ باغدار و بهرهبردار در زمینه تولید سیب و محصولات باغی دارد که در مجموع بیش از ۱۳هزار و ۵۰۰ هکتار از باغهای شهرستان به انواع درختان میوه اختصاص دارد و سالانه بیش از ۱۴۰ هزار تن انواع میوه از آنها برداشت میشود.
سرپرست فرمانداری نهاوند گفت: سطح زیر کشت درخت سیب در شهرستان حدود سه هزار هکتار است که انواع سیب درختی تابستانه و پائیزه را تولید میکنند که برای نگهداری نیازمند سردخانه هستند.
به گفته سلگی نهاوند در تولید بسیاری از میوههای درختی از جمله انواع سیب، هلو، زردآلو، گلابیا ست و دارای رتبه اول تولید استان است و باغداران برای نگهداری میوههای خود نیازمند سردخانه و صنایع تبدیلی جانبی هستند.
او گفت:به همین منظور برای احداث سردخانه در شهرستان با سه هزار تن ظرفیت اعتبار لازم اخذ شده است که البته هنوز تخصیص پیدا نکرده، ولی در حال طی مراحل اداری است.
سرپرست فرمانداری نهاوند گفت: نهاوند قطب تولید گشنیز در کشور است و با توجه به اینکه شهرستان نهاوند قطب تولید گشنیز در کشور است نبود صنایع تبدیلی در این بخش نیز از مشکلات عدیده برای نهاوند بوده و متاسفانه تاکنون در این خصوص تمهیدات لازم اندیشیده نشده است که این مهم نیز باید در دستور کار قرار بگیرد.
سلگی گفت:اولویت کارگروه تنظیم بازار شهرستان باید نظارت جدی بر بازار باشد چراکه معیشت مردم را در بر میگیرد و جهاد کشاورزی برای بازرسیها بیش از پیش پای کار باشد و تعیین تکلیف قیمت نهادههای بخش کشاورزی باید هرچه سریعتر در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گیرد.
او گفت: اداره صمت و اتاق اصناف جهت کنترل قیمت بازار خصوصا در آستانه شب عید جدیت بیشتری را در دستورکار خود قرار دهند.
منبع ایسنا
انتهای پیام/غ