باشگاه خبرنگاران جوان - طرح پلکانی شدن تعرفههای برق، نیازمند اجرای یک طرح مکمل، یعنی هوشمندسازی اندازه گیری مصرف است؛ این را آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر میگوید.
محاسبه پلکانی تعرفههای برق از ابتدای بهمن با اهدافی مثل مدیریت مصرف، کاهش یارانه پرمصرفها و جلوگیری از قطع شدن برق آغاز شده است.
به گفته کارشناسانی همچون نجفی رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی، اجرای طرح هوشمندسازی اندازهگیری مصرف، با نصب کنتورهای هوشمند امکان پذیر میشود.
او میگوید: با نصب کنتورهای هوشمند، میتوان هزینههای بهره برداری از برق را در ساعات اوج مصرف و عادی، به شیوه متفاوتی محاسبه کرد، یعنی مشترک متوجه میشود که اگر در ساعت اوج مصرف، استفاده غیرضروری از برق داشته باشد، باید هزینه بیشتری بپردازد و به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر هم ترغیب میشود.
مزیت دیگر نصب کنتورهای هوشمند، افزایش سرعت و دقت در صدور صورتحسابهای برق است؛ به طوری که به گفته مدیرعامل توانیر، هر ۱۵ دقیقه یکبار، امکان مشاهده مصرف مشترک در مراکز مدیریت مصرف وجود خواهد داشت.
رخشانی مهر معاون هماهنگی توزیع این شرکت هم میگوید، مشترک هر دو ساعت یکبار میتواند از میزان مصرف خود مطلع شود و اطمینان پیدا کند که ولتاژ مناسبی را دریافت میکند.
به گفته او، اهمیت دیگر کنتورهای هوشمند برق این است که ولتاژ تحویلی به مشترکان پرمصرف محدود میشود تا برق را درست مصرف کنند.
نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان برق، بیش از ۱۰ سال است که در قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی الزامی شده اما مسئولان شرکت توانیر مانند هادی مدقق مدیر دفتر هوشمندسازی این شرکت، طی این سالها چون نیازی به نصب آنها احساس نشده، موانع تولید داخلی این کنتورها پابرجا مانده بود.
فعالان بخش خصوصی مانند صالحی عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز میگویند، مشکلات زیرساختی تولید داخلی کنتورهای هوشمند برق مانند کسب دانش فنی را برطرف کردهاند و فقط، دولت باید تضمین بازگشت سرمایه را برای تولید به سرمایهگذاران بخش خصوصی بدهد.
موضوعی که مدیر هوشمندسازی توانیر گفته، با توجه به پیش بینی شدن ردیف اعتباری در قانون بودجه ۱۴۰۰ و لایحه بودجه سال آینده، دستگاههای مختلفی در کشور برای آن بسیج شدهاند تا میزان تولید ماهیانه این کنتورها که هماکنون حدود ۴۰۰ هزار عدد است، به یک میلیون عدد برسد.
موسوی نایب رئیس انجمن سازندگان کالا و خدمات تجدیدپذیر هم خبر داده، نصب کنتورهای هوشمند با هدف استفاده از سقف کارخانجات برای تولید انرژی خورشیدی از شهرکهای صنعتی استان تهران آغاز شده است.
او میگوید، نیاز برق این شهرکها حدود ۱۸ هزار مگاوات است که ۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات از آن تامین میشود و کارخانجات با نصب تجهیزات تولید انرژی خورشیدی میتوانند علاوه بر تامین برق خودشان، به ظرفیت تولید برق کشور هم اضافه کنند و به دولت برق بفروشند.
طبق آمارهای شرکت توانیر، از سال ۱۳۹۵ تاکنون، نصب کنتورهای هوشمند با اولویت پرمصرفها برای بخشهای مختلف کشاورزی، صنعتی و ادارات آغاز شده و هم اکنون، ۵۰ درصد بار شبکه برق با استفاده از کنتورهای هوشمند به صورت رؤیت پذیر است.
این رقم تا زمان اوج مصرف برق در تابستان سال آینده باید ۷۵ درصد برسد. طی سه سال آینده نیز، تمام ۳۷ میلیون مشترک برق کشور که ۳۰ میلیون از آنها در بخش خانگی هستند، باید مجهز به کنتورهای هوشمند باشند.
در حال حاضر شرکت های توزیع برق استانی، با شناسایی مشترکان پرمصرف اقدام به نصب کنتور هوشمند برای آنها میکنند اما اگر مشترکی تمایل به نصب این کنتورها زودتر از برنامه وزارت نیرو داشته باشد، میتواند با مراجعه به سامانه «برق من» درخواست خود را ثبت کند.
هزینه نصب این کنتورهای هوشمند برق، به گفته مدقق مدیر هوشمندسازی توانیر، ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است که طبق قانون بودجه، امکان پرداخت اقساطی آن در بازه زمانی ۲۴ ماهه (دوساله) وجود دارد؛ یعنی ماهیانه ۲۹ تا ۳۳ هزار تومان.
گزارش از رقیه هویدا
انتهای پیام/
الانه اگه قرار باشه با هوشمند عوضش کنید اون سه فاز قبلیو به قیمت روز باید ازم بخرید
یعنی ۳،۴تومن ۷،۸سال پیشو با توجه به تورم چند ساله نقدا باید بدین تا اجازه تعویض بدم
پول هوشمندم رو چشامم میدم خدمتتون
چون در دولت مدیران با هوش وجود ندارد که از امکانات هوشمند استفاده کنند
منظورم اینه اون کنتور دیجیتال فابریکی که من سه میلیون دادم خریدم و الان نصب هست، دیگه بلااستفاده خواهد بود واین کنتور جدید جایگزین اون خواهد شد!؟
تازه برق بشردوستانه به عراقی که ۸ سال ما اونا رو به خاک و خون کشیدیم نه اونا رو هم اگه حساب کنیم بازم شرمنده گیش برای ما مردم هست بخاطر اینکه هنوز در برابر طالبان کوتاهی کردیم و این عزیزان مجبورن یا خودشون برق تولید کنن یا از یه جایی بخرن که من از طرف همه مردم ازشون حلالیت میطلبم!
اگه راست میگید رایگان بیارید تعویض کنید
من ۲سال و نیمه برای کارت ملی هوشمند ثبت نام کردم رفتم پیشخوان دولت گفت ۳تا۵سال طول میکشه!!!
دولت پر مدعا تو یه تراشه کوچیک کارت مونده چجور میخاد طرح به این پر دردسری رو اجرا کنه
فقط چشم دوختن به جیب مردم...
واسلام
تو تمام خدمات تا قرون آخر حتی وسایل سنجشی که برای خودته هم پولشو میگیری بعد دنبال مالیاتی!!!! ظالم
برق و ... حداق امکانات چند قرن پیش دنیا را اینها از ما دریغ میکنند
بعد برا گرفتن پول از جیب مردم هر کاری میکنن. حتی اجبار برا تعویض کنتور.
علنا داره هندونه زیر بغل مردم می ذاره هیچ نفعی برای مردم نداره هزینه کنتور هم انداختن گردن مردم که خودش چند میلیون هزینه داره این که هر پونزده دقیق می شه دید نفعی برا مشترک نداره دیگه برای کل ساعات با این مدل کنتور ها نرخ می ذارن همون اوج و کم باری بعدش این مدل عمرشون کمه که خرابی زیاد داره که باز گردن خود مشترک مثل اداره اب که وقتی کنتور خراب می شه اینقد مصرف بالا می زنند که خود مشترک می ره دنبال کنتور می خره کردن تو پاچه مردم بدبخت
بروز شدن و پیشرفته شدن وزارت نیرو دیر یا زود باید انجام شود.
ترویج فرهنگ مصرف صحیحه
باید مشکلات رو حل کرد و جلوی دزدی و فساد و کم کاری و ... رو گرفت، برای اصلاح هم باید اول از خودمون شروع بکنیم.
ک دوبله سوبله حساب کنید
اگر واقعا این طرح خوبه لطفا از خانه های سلیبریتی های مث علی کریمی و دایی شروع کنید
لامصبا راهزانا حداقل خودشون تیغ میخریدن!