باشگاه خبرنگاران جوان سنندج - حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی امروز به مناسبت روز گمرک در دیدار مدیرکل و معاونین اداره کل گمرک استان کردستان با اشاره به مشکلات مطرح شده در حوزه گمرک و مرزها، از پیگیری این موارد خبر داد و گفت: مسائل، مشکلات، مطالبات و اطلاعات حوزههای مختلف از جمله گمرک را برای بررسی و پیشبرد اهداف کاری در استان، جمعآوری کرده و به مراجع ذیربط منعکس میکنیم.
نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه در اولین فرصت کاری از مرز باشماق بازدید کرده و مسائل و مشکلات حوزه گمرک را از نزدیک بررسی و منعکس میکنیم، می گوید: امیدواریم مشکلات این مرز برطرف شود تا تجارت و روابط اقتصادی بین ۲ کشور ایران و عراق روز به روز تقویت شود.
او با بیان اینکه در کار اجرایی دولت دخالت نمیکنیم، گفت: مسائل و قوانینی که نیاز به مصوبه خاص داشته باشد را به مسئولان کشوری منعکس و پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم در این دوران جدید تغییر و تحولاتی اتفاق بیافتد که منجر به حل مشکلات مردم شود.
حجتالاسلام پورذهبی گفت: کردستان ظرفیتهای متعددی در حوزههای مختلف همچون گردشگری، مناظر طبیعی و خدادادی، اماکن تاریخی و مرزها برای توسعه دارد، اما آنطور که شاید و باید به آن توجه نشده است.
ناظر گمرکات استان کردستان نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت گمرک و مرزها، عملکرد و اقدامات انجام شده، به چشمانداز و برنامههای پیشرو پرداخت وگفت: این حوزه در استان ۱۸۰ پرسنل دارد که ۲۵ نفر آنان بانوان و مابقی آقایان هستند، اما نسبت به چارت اداری، ۵۵ نیرو کم داریم و دولت در ۱۲ سال گذشته مجوز استخدامی در این سازمان نداده است.
خلیل حیدری با بیان اینکه میانگین سنی پرسنل گمرک استان ۴۹ سال و میانگین سابقه کاری ۲۶سال است، می گوید: در ۲ سال آینده در سطح کشور ۲ هزار و ۵۰۰ نیرو و در کردستان نیز چندین نفر بازنشسته میشوند که با مشکل کمبود نیروی انسانی بیشتر مواجه خواهیم شد.
او با بیان اینکه گمرک یک حوزه تخصصی و با سرنوشت اقتصادی مردم درگیر است، گفت: خوشبختانه دولت سیزدهم ثبات بخشنامه داشته، اما دولت گذشته هر روز یک بخشنامه ابلاغ میکردند، لذا امید میرود که بخشنامههای لازم برای تغییر مقررات و جذب نیرو ابلاغ و مشکلات حوزه گمرکی در این دولت برطرف شود.
ناظر گمرکات استان کردستان از افزایش مرزها در سطح کشور خبر داد و گفت: این اقدام برای دولت هزینهبردار بوده و امیدواریم تجدید نظر شود.
حیدری با اشاره به اینکه هماکنون ۱۶رویه گمرکی در حوزه تجاری مرز باشماق در حال فعالیت است، گفت: این مرز با مشکلاتی مواجه بوده که از نماینده ولی فقیه در کردستان درخواست داریم از آن بازدید میدانی کرده و موانع پیشروی فعالیت را از نزدیک ببینند.
او با اشاره به اینکه صادرات کالا از گمرکهای سنندج، سیرانبند بانه و باشماق مریوان انجام میشود، گفت: از ابتدای سالجاری از مجموع صادرات انجام شده در گمرکات استان ۸۰۳ میلیون دلار کالا به کشورهای دیگر صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهشی بوده است.
ناظر گمرکات استان کردستان می گوید: از ابتدای سالجاری ۱۰۰ میلیون دلار کالا از گمرکات استان وارد کشور شده است در همین مدت پنج میلیارد و ۸۰۶ میلیون دلار ترانزیت کالا (ورود کالای خارجی به مقصد کشور خارجی دیگر در گذر از مرز ایران) در مرز باشماق انجام شده که عمده آنها مواد نفتی بوده است.
حیدری تعداد بستههای ورودی و خروجی از ابتدای سالجاری از گمرک امانات پستی در مرز باشماق مریوان را یک هزار و ۹۰۷بسته اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۹۱بسته ورودی و یک هزار و ۸۱۶ بسته خروجی بوده است.
او از تلاش برای شناسایی کالای قاچاق در مرزهای کردستان خبر داد و می گوید: از ابتدای سالجاری هزار و ۴۲۱ فقره پرونده قاچاق کالای مرزی تشکیل شده است.
ناظر گمرکات کردستان درخواست یک قطعه زمین و تخصیص اعتبارات لازم برای احداث ساختمان جدید گمرکات و انبار کالاها در مرکز استان را داشت و گفت: امیدواریم که استانداری کردستان در این زمینه ما را همراهی کند.
انتهای پیام/م
۲۶ ژانویه (۶ بهمن ماه) به روز جهانی گمرک نامگذاری شده است.