تحلیلگر مطرح عرب بر این باور است که آمریکا نه تنها از امارات در برابر یمن حمایت نمی کند بلکه در صورت احساس خطر پشت ابوظبی را خالی می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان - تحلیلگر مشهور جهان عرب معتقد است امارات قادر به تحمل پیامد‌های حملات نیرو‌های یمنی علیه این کشور نیست و آمریکا در صورتی که در امارات احساس خطر کند، پشت ابوظبی را خالی می‌کند آنگونه که در افغانستان و عراق چنین کرد.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه الکترونیکی رأی الیوم در مصاحبه با شبکه المنار به تشریح پیامد‌های عملیات «طوفان یمن ۲» پرداخت.

به عقیده او، امارات و عربستان از دخالت نکردن نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه نظامی «الظفره» در مقابله با موشک‌های جنبش انصارالله یمن که انبار‌های سوخت در ابوظبی را هدف قرار داد و همچنین مقابله نکردن نیروهای آمریکایی مستقر در این پایگاه با پهپاد‌هایی که به دبی رسید و بخش‌هایی از فرودگاه این شهر را هدف قرار داد، خشمگین هستند.

بی توجهی نیروهای آمریکایی مستقر در این پایگاه باعث شده سعودی‌ها و اماراتی با خود بگویند علت احداث پایگاه‌های نظامی آمریکا در عربستان و امارات چیست و این پایگاه‌ها چه سودی به حال آن‌ها دارد؟ هنگامی که نظامیان آمریکایی به پناهگاه‌ها فرار می‌کنند و این موشک‌ها و پهپاد‌ها را رها می‌کنند تا به اهدافشان اصابت کند، وجود این پایگاه‌ها در خاک آن‌ها چه سودی دارد؟ سعودی‌ها و اماراتی‌ها از خود می‌پرسند اگر قرار است میلیارد‌ها دلار هزینه محافظت از این پایگاه‌های آمریکایی شود، چرا نظامیان مستقر در آن به پناهگاه‌ها فرار می‌کنند؟ از سوی دیگر چرا این موشک‌ها و پهپاد‌ها قبل از شلیک شدن و پرواز، رصد و رهگیری نشده اند؟ در حالی که فاصله این پهپاد‌ها از نقطه پرواز تا محل اصابت حدود ۱۵۰۰ کیلومتر بوده است. پس ابرقدرتی آمریکا چه شد؟ این تحولات نشان می‌دهد تکنولوژی ساخت موشک و پهپاد جنبش انصار الله بسیار پیشرفته و رادار‌های آمریکایی در رهگیری و مقابله با آن ناتوان بوده است.

قدرت تحمل امارات در برابر عملیات یمنی ها اندک است

عطوان، قدرت تحمل امارات در مقابل شروط بازی جدید ملت یمن برای مقابله با تداوم تجاوز را اندک دانست و معتقد است بسیار دشوار است که امارات بتواند چنین حملاتی را تحمل کند. زیرا اقتصاد امارات بر اساس امنیت و ثبات استوار است. امارات در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته عرصه‌ای برای امنیت و ثبات در منطقه و جهان بوده، ولی اکنون صحنه کاملا تغییر کرده است. سرمایه گذاری‌های موجود در اقتصاد امارات و به ویژه در دبی بر سرمایه گذاری‌های خارجی و در ابوظبی بر نفت استوار است. پس اگر نفتکش ها، تانکر‌های ها نفت، پالایشگاه‌ها و فرودگاه در دبی هدف قرار گیرد، گردشگری و سرمایه گذاری‌ها در امارات کاملا از هم فرومی پاشد و شرکت‌های خارجی فورا این کشور را ترک خواهند کرد.

عطوان با اشاره به یک ضرب المثل که می‌گوید سرمایه دار ترسو است و با نخستین گلوله و موشک فرار خواهد کرد به توضیح نمونه این رویدادها در فلسطین اشغالی پرداخت و توضیح داد: هنگامی که موشک‌ها از نوار غزه به فرودگاه بن گوریون و فرودگاه رامون در جنوب سرزمین‌های اشغالی اصابت کرد، همه سرمایه گذاران به نیویورک و لندن فرار کردند. این تحولات ممکن است در امارات نیز تکرار شود. بورس امارات روز دوشنبه بیش از دو درصد در ابوظبی و کمتر از یک درصد در دبی افت کرد، اما اگر شلیک این موشک‌ها ادامه یابد و اگر انصارالله نمایشگاه اکسپو را هدف قرار دهد، نتایج فاجعه باری برای امارات خواهد داشت.


بیشتر بخوانید:

چرا پایگاه الظفره امارات هدف حساس برای یمنی‌‌هاست؟
حملات به ابوظبی، سامانه‌های هشدار در پایگاه‌های امارات و قطر را فعال کرد


عربستان، امارات را به جنگ علیه یمن وادار کرد

وی  عربستان در قبال هدف قرار گرفتن امارات در عملیات نیرو‌های یمنی مسئول دانست و معتقد است این ریاض بود که ابوظبی را به بازگشت به جنگ علیه یمن و صرف نظر از خروجش از این جنگ وادار کرد. آن هم به یک علت ساده؛ زیرا ریاض متوجه شد که مورد انتقاد شدید متحدانش در یمن (مزدوران ائتلاف سعودی) قرار گرفته است و او را متهم می‌کنند که یمنی‌ها را تنها گذاشته است و با وجود جنگنده‌ها و سایر تجهیزات نتوانسته است از یمنی‌های وابسته به خود دفاع کند. نیرو‌های انصارالله کنترل بخش اعظمی از مناطق یمن را به دست گرفته اند و نزدیک است بر مأرب مسلط شوند.

مأرب یک شهر راهبردی و دارای اهمیت ویژه است و کسی که بر مأرب مسلط شود، بر همه یمن مسلط شده و تسلط مأرب توسط انصارالله به معنای پایان جنگ یمن است. مأرب یک شهر راهبردی و تاریخی و دارای نفت و گاز است و درباره شبوه نیز همین مسائل وجود دارد. عربستان بر امارات فشار آورد تا نیرو‌های عمالقه را از ساحل غربی در شمال عدن و جنوب الحدیده خارج کند و آن‌ها را در شبوه متمرکز کند تا اوضاع را در مأرب تصحیح کنند. از این رو انصارالله تصمیم گرفت نبرد را به خاک امارات منتقل کند. نیرو‌های عمالقه و سایر نیرو‌های شورای انتقالی در عدن، مورد حمایت امارات هستند. از این رو قواعد درگیری در جنگ یمن تغییر کرد و امارات هدف حملات مستقیم قرار گرفت. عربستان یک شبه قاره است و می‌تواند برخی از این حملات را مهار و تحمل کند هر چند دردناک باشند، اما امارات یک کشور کوچک است و رسیدن موشک‌ها به آن در در این برهه زمانی، بازتاب‌های روانی غیرمعمول را در محافل اماراتی و حدود ده میلیون اتباع خارجی که در امارات کار می‌کنند و همچنین شرکت‌ها خارجی به همراه دارد. به عقیده عطوان امارات نمی‌تواند پیامد‌های حملات نیرو‌های یمنی را تحمل کند.

آمریکا حتی یک نظامی خود را فدای امارات یا عربستان نمی کند

عبدالباری عطوان در خصوص مواضع آمریکا درباره تحولات اخیر یمن معتقد است دولت فعلی آمریکا در حال فرار است و حاضر نیست حتی یک نظامی را فدای ابوظبی، عراق یا عربستان کند. آمریکا اگر احساس کند پایگاه هایش مورد تهدید مستقیم است، فرار خواهد کرد آنگونه که از افغانستان فرار کرد. پیشتر دیده شد که چگونه آمریکا شبانه همه نیروهایشان را از افغانستان خارج کرد. همین اتفاق ممکن است در امارات بیفتد آنگونه که در عراق نیز اتفاق افتاد و آمریکا شمار زیادی از نظامیانش را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از عراق خارج کرد. اگر پایگاه‌های آمریکا به دست نیرو‌های یمنی هدف قرار گیرد، مردم آمریکا بر دولت بایدن فشار می‌آورند تا نیروهایش را از منطقه خارج کند. باید به یاد داشت آمریکا همه سامانه پاتریوت را از دو منطقه «بقیق» و «خریص» و سامانه موشکی بسیار پیشرفته «تاد» را از عربستان خارج کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
نه که خیلی روس‌ها و چینی ها پشت ما بودن و تحریم ها رو بی خیال شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۰ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
یک تحلیل گر عرب در مصاحبه با یک شبکه عربی گفته آمریکا پشت امارات رو خالی می‌کنه و هیچ حرفی هم از روسیه و چین نزده. من نمیدونم شما از کجای این مصاحبه روابط ایران با چین و روسیه‌ای رو پیدا کردی. طرف اصلا ایرانی نیست، با شبکه ایرانی هم مصاحبه نکرده و در مورد خوب یا بد چین و روسیه هم حرفی نزده. کلا مغز شما غربزده‌ها طوری برنامه ریزی شده تا کسی به غرب انتقاد کنه میگردید یه چیزی پیدا کنید بلکه بتونید حرف طرف رو تحت الشعاع قرار بدید. مثل زمانیکه یه کارشناس یا مقام نظامی آمریکا میگه روش ما در برخورد با ایران با شکست مواجه بوده اصلا تیتر رو نمیخونید طوری رفتار می‌کنید که انگار یکی از مقامات ایران این حرف رو زده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۱ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
اماراتی ها دنبال منافعشون هسنند براشون آمریکا و بقیه فرقی ندارند ! این ما هستیم چهل سال منافع ملی مون رو گره زدیم به اعراب
جالب اینه که اعراب با ابرانی خصومت تاریخی دارند !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
روسیه هم همین کار را با ایران کرده است و می کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
صدالبته آمریکا فقط بفکر منافع خودشونن ولی مطمئن هستیم روسیه و چین هرگز پشت ایران رو خالی نمیکنن شده از شکمم مردمشون میزنن ولی پشت ایران را خالی نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
ما هم با طناب پوسیده روسیه و چین به داخل عمیق ترین چاه هان میرویم.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۹:۵۳ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
هر کشوری باید خودش هشیار و عاقل باشد ،تکیه کامل بر غرب و شرق اشتباه است هیچ دوستی پایدار و همیشگی نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
شعار انقلاب ما از اول نه شرقی نه غربی بود که هنوز هم مردم و رهبری به آن پایبندند یه اندک غربگرا هستند که میگند غرب و بخصوص امریکا بهتر از شرق حالا روسیه یا چین فرقی نمیکنه انگار یادشون رفت از کودتای امریکا علیه ملی گرایان وطن در دولت مصدق و مصدقی که با ساده باوری فکر کرد امریکا از انگلیس بهتره و به طرفش رفت و از پشت خنجر خورد ایران ما مجبوره برای بدست اوردن استقلال هزینه بده هزینه هایز مثل تحریم ولی حقیقت امر اینه که هرکشوری دنبال منافع خودشه نه چین نه روسیه نه امریکا و نه انگلیس هیچکدام منافع کشور خودشونو فدای منافع ایران ما نمیکنند ولی ملت ایران خدا راشکر سربالائیهای ضعف نظامی و اقتصادی را پشت سر گذاشته و با روی کار امدن دولت انقلابی در آینده نه چندان دور انشاالله در اوج اقتصادی هم قرار خواهد گرفت انشاالله به رغم خواست دشمنان نظام و ایران.
United States of America
ناشناس
۱۸:۰۲ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
با سلام
رابطه خکام چاق همان رابطه ی گنده لات و نوچه و پادو است.
نوچه و پادو همیشه در هنگام حرف زدن در باره این رابطه از واژه ((ما)) استفاده میکنند.
ما در کار نیست در موقغی که لازم باشد پادو ها چاق را به حال خود رها خواهند کرده و آنها بدست خود مردم خورشان تکه پاره خواهند شد.
" و اعتیروا یا اولی البصار" این هم عربی خدمت مخاظبان حاکم چاق کناره خلیج همیشه فارس.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۱ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
عربی نوشتنت هم مثل تحلیل ونوشتارت مزخرف وتهی از درستی وصحت هست .،،اعتبروا ......یا......اولی الابصار درست هست اقای لس انجلس نشین،قبل از ارسال کامنت یه دقیقه وقت بذار ومطلب رو مرور وتصحیح کن تابعدش میلیونها نفر به ریشت نخندن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
رفتاری همانند روسیه و چین در قبال دوستداران...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
نظرات در مورد چین و روسیه کاملا فیکه
7 سال مذاکره کردیم با غرب هرچی گفته میشد لالید ؟ حرفی نبود . حالا با شرق چه فضایی به خیال خودشون میخوان درست کنند .
اما نمیتوانند چون از اساس تحریک مردن با این فکر مسخره است .
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۳:۴۸ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
روسیه و چین هم در هنگام خطر همینطور عمل میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
تو سیاست شرایط تعیین کننده هست،نه پیمان و قرارداد
چه روسیه باشه چه آمریکا چه هر کشور دیگه،هر کسی به فکر منافع خودش هست،هرکسی باید خودش مواظب کلاهش باشه باد نبره
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۹:۴۹ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
درود ،آفرین
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۱۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
این خصلت شیطان است که پشت اطرافیانش رو خالی می کنه.بی دلیل نیست که لقب شیطان بزرگ به آمریکا داده شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
مردشور همه کشورهایی که باید به سگ بیارن تو خونشون تا ازشون محافظت کنه ببرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
مردشور کشوری ببره که باید به سگ امریکایی پول بده تا ازش پاسبانی بکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
امریکا قابل اعتماد نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
هیچ کدوم قابل اعتماد نیستن چون همیشه منافع محور هستن سخنان اقای طریف فراموش کردین که چطور روسیه در برجام سنگ اندازی میکرد یا چین چطور از ما برای گرفتن امتیاز از غرب استفاده کرد و هر ۲ بارها خودشون پیشنهاد تحریم علیه ایران دادن و بارها در شورای امنیت به ضرر ما رای دادن افتادن تو بغل هیچکدوم خوب نیست ولی لااقل باید دید کدوم به نفع کشور و مردم هست که این موضوع متاسفانه در بعضی از کشورها مثل خودمون کمی پیچیده شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
اونی که همیشه پشت بقیه رو خالی کرده روسیه ست
-
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
مثلا کجا رو خالی کرده هنوز صحنه فرار امریکا و جا گذاشتن افغانی های حامیش را از یاد نبرده ایم ویتنام جنوبی و مثالهای فراوان دیگر پیشکش نباید از روی معده و انفعالی حرف زد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
نمونه آخرش همین جنگ قره باغ بود
پشت ارمنستان رو خالی کرد،
در حالی ترکیه و اسرائیل تا آخرین لحظه جنگ حامی آذربایجان بودن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
دوستی نوشته صحنه فرار امریکا ... چطور انقدر ساده اندیش هستی که فکر کنید امریکا فرار کرد نه امریکا رفت دنبال منافعش ی معامله کرد افعانستان داد جای دیگرو گرفت همونطور که الان روسیه در سوریه پشت ما رو به نفع اسراییل خالی میکنه و مانع از حملاتش به نیردهای ما و حزب الله نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
واقعا آمریکا و روسیه رو نباید با هم مقایسه کنیم، آمریکا از هر لحاظ خیلیییییی بهتره
Iran (Islamic Republic of)
حمیدخان
۱۲:۴۸ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
روس وایران اگرنبودن کل عربا زیرسلطه داعش واسراییل بودن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
آمریکا فرار نکرد بلکه چون دیگر منافعی در افغانستان نداشت خارج شد.
بعلاوه طالبان را هم بیخ گوش ایران مامور کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
کارشناسان و سیاستمداران آمریکایی بعد از پخش فیلمهای افتضاح فرار آمریکاییها از افغانستان اینو یه آبروریزی و شکست توصیف کردند طوری که محبوبیت بایدن به شدت سقوط کرد بعد یه سری غربزده تو ایران چند ماهه خودشونو کشتند تا این فرار رو ماستمالی کنند. دیگه باید چکار میکردند که فرار حقارت بار باشه؟‌ از آویزون شدن افغانیهایی که براشون کار کرده بودند از چرخ هواپیما یا شلوغی فرودگاه و تیراندازی و کشته شدن مردم و حمله پهپادی اشتباهی به یه افغانی که برای خودشون کار میکرد و جا گذاشتند میلیاردها دلار اسلحه که قبل از رفتن فقط فرصت کردند شیشه‌های هلیکوپتر و هواپیماها رو بشکنند و سیمهای سیستمهای برق ادوات رو پاره کنند. کدوم آدم عاقلی میتونه به این بگه خروج آبرومندانه؟ حتی صحنه فرار آمریکاییها با هلیکوپتر شینوک شبیه فرار از ویتنام بود
آخرین اخبار