باشگاه خبرنگاران جوان - سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت کروز امروز در شعبه ۴ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، در ابتدای جلسه قاضی از نماینده دادستان خواست در جایگاه قرار بگیرد و ادامه کیفرخواست را قرائت کند.
فولادی نماینده دادستان درباره عناوین اتهامی متهم سید نوید طاهری گفت: سید نوید طاهری از سال ۹۱ در شرکت کروز مشغول به کار شد و سال ۹۸ مسئول حمل و لجستیک این شرکت شد و کارهای ترخیص کالا را انجام میداد.
وی افزود: بر اساس اقرار متهمان فرایند پرداخت رشوه به کارکنان گمرک توسط طاهری انجام میشد.
نماینده دادستان بیان کرد: سید نوید طاهری در رابطه با علت پرداخت رشوه به کارکنان گمرک گفته است که پرداخت هدیه علاوه بر اینکه عرف بوده به دلیل اینکه تعداد دفعات مراجعه به گمرک زیاد بوده اگر هدیه پرداخت نمیشد، کارها با تأخیر انجام میشد.
نماینده دادستان گفت: متهم طاهری گفته است که قاچاق کالا توسط وی انجامنشده و تمام کالاها بر اساس نیاز خودروساز ثبت سفارش انجام میشد. چندین سال است که ثبت سفارش در سامانه گمرک توسط ارسال تصویر ثبت میشود و به اصل بودن اسناد توجه نمیشود. اسناد توسط واحد خرید خارجی انجام میشد.
نماینده دادستان تصریح کرد: استراتژی شرکت پرداختهای سنگین نبود و بیشتر کارت هدیههایی با مبالغ پایین بود.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم طاهری در اعترافات خود گفته است در مواردی که وزن کالا با اسناد ثبت سفارش اختلاف داشت و مجبور به ترخیص فوری کالا داشتیم مبالغی را بهعنوان هدیه پرداخت میکردیم. در مواردی نیز هدیهها بهصورت قطعات خودرو داده میشد.
نماینده دادستان ادامه داد: متهم نوید طاهری در رابطه با قاچاق سازمانیافته گفته است که پروفرمهای اسناد خرید کالا قبلاً توسط شرکتهای خارجی ارسالشده بود در دسترس شرکت بود. برای انجام ثبت سفارش از همان فایلها استفاده میشد فقط اعداد و وزن کالا تغییر میکرد. مهرهای شرکتهای خارجی نیز در اختیار شرکت کروز بوده است.
نماینده دادستان گفت: متهم طاهری در رابطه با علت جعل اسناد گفته است در اغلب موارد به دلیل اینکه زمان برای ارسال اسناد به شرکتهای خارجی کم بود این کار توسط مسئولان واحد خرید خارجی انجام میشد و از فایلها اسکن رنگی گرفته میشد. در مواردی نیز نوع ارز پرداختی از سوی بانک مرکزی با نوع ارز ثبت سفارش کالا متفاوت بود و زمان برای تبدیل ارز وجود نداشت در این موارد اسناد ثبت سفارش توسط واحد خرید تنظیم میشد.
نماینده دادستان گفت: متهم طاهری در پاسخ به این سوال که آیا گمرک از جعلی بودن اسناد خبر داشته است؟، گفته است بنده در جریان مراودات شرکت با گمرک نبودم، اما به دلیل اینکه کالاها ترخیص میشدند به نظر میرسد که گمرک اسناد را قبول میکرده است.
نماینده دادستان ادامه داد: متهم رنجبر در اعترافات خود گفته است اسناد با تأیید آقای سخا مدیرعامل، آقای میرآقایی مدیر خرید خارجی شرکت و طاهری مدیر لجستیک شرکت صادر میشد.
نماینده دادستان بیان کرد: با تحقیقات انجامشده از شرکت کروز اسنادی بهدستآمده که نشان میدهد این شرکت رشوههای کلانی به مدیران گمرک پرداخت کرده است. همچنین سید نوید طاهری در سال ۹۳ به ۶۷ نفر از مدیران گمرک شهید رجایی رشوه پرداخت کرده است. این رشوهها شامل سکههای تمام بهار آزادی، نیمسکه، ربع سکه و کارت هدیه میشود.
نماینده دادستان بیان کرد: همچنین لیستی مبنی بر پرداخت رشوه به ۱۹۸ نفر از کارکنان گمرک در سال ۹۸ به تایید متهم طاهری رسیده است.
قاضی صلواتی خطاب به نماینده دادستان گفت: مواردی از لیست رشوه پرداختی به کارکنان گمرک همراه سمت آنها را قرائت کنید.
نماینده دادستان در ادامه لیستی از کارمندان و مسئولان وقت گمرک از جمله جانشین سالن گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، ارزیاب درب خروج گمرک تهران، جانشین گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، مسئول انبارهای گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) و رشوههای دریافتی از سوی این افراد را قرائت کرد.
قاضی صلواتی گفت: ۲۱ نفر از مسئولان گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) رشوه دریافت کردهاند.
نماینده دادستان ادامه داد: متهم طاهری گفته است به مسئول درب گمرک شهید رجایی یک عدد خودروی سمند، معاون فنی گمرک امام خمینی (ره) یک دستگاه خودروی ساندرو و به معاون مسافری گمرک امام خمینی (ره) یک دستگاه مزدا ۳ به قیمت کارخانه دادهشده است.
نماینده دادستان در رابطه با اتهامات سعید رنجبر متهم ردیف هشتم پرونده گفت: متهم رنجبر از سال ۹۲ بهعنوان کارمند در شرکت کروز مشغول به کارشده است و سال ۹۳ مسئول ترخیص کالا از گمرک بوده است؛ وی برای ترخیص کالاها از گمرک از اسناد مجعول استفاده میکرده است، رنجبر در اعترافات خود در خصوص استفاده از اسناد جعلی گفته است که اینجانب در جریان استفاده از مهرهای جعلی برای ثبت سفارش بودهام، اما خودم از آنها استفاده نمیکردم.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر در رابطه با دلایل تغییر ارزش کالا در پروفرمها گفته است شرکت این کار را برای منفعت بیشتر انجام میداده است، پروفرمهای تهیهشده به آقای نوید غریب تحویل داده میشد و از آنها برای ثبت سفارش در وزارت صمت استفاده میشد.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر در پاسخ به این سوال که چرا شرکت در ثبت سفارش کلیگویی میکرده گفته است شاید شرکت قصد داشت درگیر تعرفههای گوناگون نشود.
نماینده دادستان بیان کرد: زمانی که اختلاف ارز در خارج از کشور با ارز داخلی زیاد بود شرکت برای خارج کردن ارز از کشور ارزش کالاها را بیشتر اعلام میکرد، اما زمانی که اختلاف ارز کم بود قیمت کالاها را کم اعلام میکرد که تعرفه کمتری پرداخت کند، این کار در سالهای ۹۶ و ۹۷ توسط مشاور رئیس سالن مسافربری فرودگاه امام انجامشده است.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر در رابطه بااینکه خروج ارز از کشور توسط چه کسانی انجام میشد، گفته است که خروج ارز توسط کارکنان و پرسنل شرکت در قالب مسافری انجام میشد و آقای گودرزی رئیس سالن مسافربری فرودگاه امام از آن اطلاع داشته است.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر درباره میزان رشوه به کارکنان فرودگاه امام خمینی گفته است که به کرم خانی معاون گمرک فرودگاه امام ۳۰ سکه بهار آزادی، طاهری معاون گمرک فرودگاه امام خمینی ۲۵ سکه بهار آزادی، جانشین سالن فرودگاه امام، کارشناس درب خروج گمرک فرودگاه امام، کارشناس بازبینی گمرک فرودگاه امام و ۴۰ سکه به مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی رشوه پرداختشده است.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر دلیل پرداخت رشوه را تسریع در انجام کارها و نمکگیر کردن کارکنان گمرک اعلام کرده است.
در پایان قاضی صلواتی با اعلام ختم جلسه دادگاه، گفت: جلسه بعدی رسیدگی به پرونده شرکت کروز فردا پنجم بهمنماه برگزار میشود.
انتهای پیام/
کیه که ندونه.....
دوم تفاوت بسیار زیاد حقوق کارکنان فرودگاه.
عدم پرداخت حقوق پرسنل شرکتی پیمانکاری. بیچاره پرسنل شرکتی حتی نمیتونن به جایی شکایت کنن و حقوق ناچیز شون دیر پرداخت میشه. ظلم پیمانکار و بی تفاوتی مدیران فرودگاه خیلی آشکاره.
زورشون هم به گمرک نمیرسه. چون گمرک به فرودگاه ربطی نداره.
خیلی عجیبه که وزارت راه و شخص وزیر هم بهشون نظارت نمیکنه.
دوما حقوق کارکنان گمرک رو با حقوق نیروهای نظارتی مقایسه کنید کارکنان گمرک در بدترین شهرهای مرزی کار میکنن با تحصیلات عالی و یک پنجم نیروهای نظارتی حقوق میگیرن
سوما شک نکنید اگر در گمرک کار کنی و سالم باشی حتما برات پرونده درست میکنن وبه زمین چنان میزنن که خودتم به خبر نیای مدیر ارشدی رو در گمرک میشناسم که هنوز مستاجره و در بدترین شرایط زندگی میکنه ولی چون جلو گردن کلفتا وایساد زندگیشو داغون کردن
اگر بدنبال احقاق حق هستید.
و اجرای عدالت برایتان مهم است.
2+2میشه4تا...
نه19تا!
همه کارکنان دولت، شهرداریها، انتظامی، قضایی و...
حقوق بگیرهستند.
نمونه:من وخیلی ها مثل من حقوق بگیر، اما مستأجر!
خیلی هاحقوق بگیر، اماصاحبخانه!!
خیلی ها حقوق بگیر، اماصاحب ملک های آنچنانی!
حودرو های آنچنانی!
ویلا...
پس انداز...
و...
ثروت همه ی ملت ایران را از سال1357 رصدکنید، نتیجه بگیرید و حکم صادرکنید.
مثال:من باشخصی همکاربوده ام،،، من مستأجر،،، ایشان مالک نه... بلکه مللاک!
چندین دهنه مغازه طلافروشی و... چیزهای کوچیکه که من خبر دارم!
بماند... تا.....
چرا گمرکی ها وضع بسیارمطلوب مالی دارند؟!
اما بقیه حقوق بگیران ندارند؟!
چرا کارکنان شهرداری ها،،، دارایی ومالیات،،، شرکت نفتی ها...
با بقیه ملت فرق دارند!
رسیدگی به این موضوعات بسیاربسیارساده اس...
اگر شریک نداشته باشند.
و...
هیچ وقت سوعاتی هم نمیاورم .
توی وطن سوعاتی طبق سلیقه شون میخرم
ولی بهش گفتم .رشوه دهنده و رشوه گیرنده هر دو گناهکاریند
وقتی مطمین شد که رشوه گیرش نمییاد
پاسپورتم را داد ولی متاسفانه پاسپورت یک نفر دیگه را بهم داد
مقصر خودم بودم که چک نکردم
مجبور شدم .پاسپورت را با ازانس پس بفرستم
کارکنان دولت = رشوه گیر و باج گیر حرفه ای
در گمرکات بزرگ کشور اگر هدیه ندی اصلا ارزیاب نمیاد بار رو نگاه کنه حالا می خواد یک هفته گذشته باشه یا یک ماه یا هم بیشتر.
وقتیکه پرونده های رشوه بعد از مدت ها در گمرک ایران بدون کمترین مجازاتی می ره توی بایگانی نباید انتظار تغییر رو داشت.
لازم به ذکر هست که ادارات دیگه هم تفاوتی با گمرک ندارن تا هدیه ندی باید بمونی.
بنظرتون تو ایران با این افراد چیکار میکنن؟
از جمله.....و.....