باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل - حسین دشتی گفت: ۶۸۳ مددجوی و مددکار از آموزش حقوقی بهرهمند شدهاند که ارائه خدمات و آموزش مسائل حقوقی رایگان به مددجویان تحت حمایت موجب ارتقای سطح آگاهی آنها و همچنین کاهش بار مراجعات به دادگستری خواهد شد.
مدیر کل کمیته امداد استان اردبیل در دیدار با رئیس کل دادگستری استان گفت: حمایت حقوقی از مددجویان یکی از مهمترین فعالیتها به منظور رفع گرفتاریهای خانوار تحت حمایت است که درصدد هستیم به صورت گسترده و وسیعتری در این زمینه گام برداریم.
به گفته دشتی میز خدمت حقوقی و همچنین حضور وکیل این نهاد یکروز در هفته در تمامی ادارات کمیته امداد در سطح استان استقرار دارد در این زمینه ۸۹۰ نفر از مددجویان از خدمات حقوقی این نهاد بهرهمند شدهاند.
او گفت: خانوار تحت حمایت به دلیل اینکه توانایی مالی نداشته و امکان گرفتن وکیل ندارند، حمایتهای حقوقی گستردهتر به احقاق حقوق آنها کمک کرده و حتی خواهند توانست گرههای مهم زندگی خود را به سادگی بگشایند.
مدیر کل کمیته امداد استان اردبیل میگوید: کمیته امداد با همکاری دادگستری، کانون وکلا، شورای حل اختلاف و ارائه خدمات حقوقی به مددجویان برای ارتقای سطح آگاهی و رفع مشکلات حقوقی خانوار تحت حمایت تلاش میکند.
دشتی گفت: یکی از عمده اقدامات این نهاد تلاش برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد است که در این زمینه از محل کمکهای مردمی و با یاری خیران، ۸۲ میلیون تومان برای آزادی چهار نفر از زندانیان جرائم غیر عمد کمک شده است تا آنها به آغوش خانوادههای خود بازگردند.
او میگوید: ۱۹ محکوم علیه غیرعمد دارای حرفههای متعدد به جای حبس به منظور خدمت رسانی به محرومان و نیازمندان در کمیته امداد پذیرش شده اند که این امر در اجرای ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و اجرای بخشنامه معاون نظارت بر امور دادسراهای دادستان کل کشور صورت گرفته است.
به گفته مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل ۶۱ فقره پروندههای بسیار پیچیده مددجویان نیز به استناد تفاهمنامه به کانون وکلا برای رسیدگی ارجاع یافته است.
دشتی دفاع از پروندههای کیفری و حقوقی مددجویان در تمام مراحل دادرسی و اجرای حکم به استناد الحاق یک تبصره به قانون استفاده از بعضی دستگاهها از نماینده حقوقی، صدور و ارائه گواهی مددجویی برای معافیت از هزینه دادرسی دعاوی به استناد الحاق یک تبصره به ماده ۵۰۵ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی، را از برنامههای مهم این نهاد عنوان کرد و گفت: جلوگیری از توقیف حقوق و مزایای مددجویان ناشی از محکومیت به استناد اصلاح تبصره ۳ ماده ۹۶ قانون اجرای احکام هم از دیگر فعالیتهای حائز اهمیت است.
رئیس کل دادگستری استان اردبیل ضمن قدردانی از خدمات این نهاد در یاریرساندن به نیازمندان، از حمایت معاضدتی مددجویان کمیته امداد خبر داد و بر لزوم هم افزایی، همکاری و هماهنگی تمامی نهادها و مراکز نیکوکاری استان با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تاکید کرد.
حجتالاسلام حسین کثیرلو گفت: جامعه هدف کمیته امداد که بیش از ۴۲ هزار خانوار در قالب ۸۰ هزار نفر تحت حمایت این نهاد قرار دارند و از لحاظ آماری ۱۱ درصد خانوارهای استان و ۷ درصد جمعیت استان را شامل میشود که یکی از راهکارهای بسیار مهم این نهاد در بحث کمک به تشکیلات قضایی استان در کاهش طلاق، ارایه آموزشها و مشاورههای قبل از ازدواج در بین مددجویان است.
او یکی از سیاستهای کلان کشوری در کمیته امداد را توانمندسازی قشر ضعیف تحت حمایت عنوان کرد و گفت: دستگاه قضایی استان نیز آماده هرگونه همکاری از جمله ارایه مشاورههای حقوقی رایگان به خانوار تحت حمایت این نهاد است.
رئیسکل دادگستری استان اردبیل با تأسی از آیات و روایات و نیز توصیه دین مبین اسلام بر لزوم اکرام ایتام، گفت: از تمامی خیران استان که در این زمینه فعال هستند قدردانی کرده و از نهادهای فرهنگی به ویژه رسانههای استان نیز خواستاریم تا با استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای ترویج و گسترش سنت حسنه «احسان و نیکوکاری» بیش از پیش تلاش کنند.
انتهای پیام/ح