طرح‌های مهمی در حوزه کشاورزی در سفر رئیس جمهور به استان ایلام مصوب شد که در صورت اجرایی شدن می‌تواند بخش مهمی از مشکلات کشاورزان استان را حل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام - کشاورزی به عنوان مهمترین بخش برای توسعه و اشتغال در استان ایلام به شمار می‌رود، در این استان بیش از ۵۵ هزار بهره بردار کشاورزی فعال است.

کشاورزی استان ایلام همچنان روال سنتی خود را طی کند و اکثر اراضی استان دیم هستند، در سفر رئیس جمهور مصوبات خوبی برای توسعه فعالیت‌های کشاورزی در استان مصوب شده که در صورت اجرایی شدن می‌تواند بخش مهمی از مشکلات استان و کشاورزان را حل کند.

کشاورزان استان با بسیاری از مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند

یکی از کشاورزان ایلامی گفت: ایلام یکی از استان‌های مهم در زمینه دامداری، دامپروری و کشاورزی است و با وجود اینکه در بسیاری از محصولات این استان تولیدکننده است، اما دامداران و کشاورزان استان با بسیاری از مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند.

محمد نادری گفت: یکی از مشکلات دامداران کمبود علوفه با وجود خشکسالی‌های پی در پی است، همچنین کشاورزان در برخی شهرستان‌ها به دلیل نبود ایستگاه‌های پمپاژ به دلیل خشکسالی با مشکلات زیادی مواجه هستند، زمین‌های آن‌ها خشک شده و متأسفانه مسئولی نیست که برای آن‌ها چاره اندیشی کند.

توجه ویژه به کشاورزی استان ایلام در سفر رئیس جمهور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام گفت: در سفر ریاست جمهوری به استان ایلام اعتبارات خاصی به بخش کشاورزی استان اختصاص یافته است.

محمد علی اقدسی گفت: در استان ایلام پروژه‌های زیادی در بخش آب و خاک به خصوص ایستگاه‌های تأمین آب از سنوات پیش شروع شده که عمده این پروژه‌ها به دلیل کمبود اعتبار و بالارفتن هزینه‌ها هم اکنون به صورت نیمه تمام در سطح استان مانده‌اند.

او گفت: پروژه‌های بزرگی در بخش آب و خاک در استان از جمله ایستگاه‌های پمپاژ و سامانه گرمسیری در دست اجراست که در صورت تکمیل شدن باعث تحول در حوزه کشاورزی استان می‌شوند.

اختصاص ۹۸ میلیارد تومان برای کشاورزی ایلام

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام گفت: خوشبختانه در سفر ریاست جمهور به استان مجموعاً در بخش کشاورزی حدود ۹۸ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص داده شده که این اعتبار عمدتاً در خصوص پروژه‌های نیمه تمام است.

اقدسی گفت: ۵۰ میلیارد تومان این اعتبار به تکمیل و راه اندازی ۹ ایستگاه پمپاژ در مناطق مختلف استان اختصاص یافته که دارای پیشرفت فیزیکی بین ۴۰ تا ۸۰ درصد هستند، قرار شده بخشی از این پروژه‌ها تا پایان سال ۱۴۰۰ و بخشی در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسند.

او گفت: با بهره برداری از این پروژه‌ها توسعه اراضی آبی را در استان خواهیم داشت، علاوه بر این برای بحث توسعه باغات و بحث زیرساخت مجتمع گلخانه‌ها در استان حدود ۳۰ میلیارد تومان نیز اعتبار برای این دو بخش از محل سفر اختصاص داده شده است.

اختصاص ۱۵ میلیارد تومان برای توسعه راه‌های عشایر

او گفت: زمینه برای توسعه باغات در اراضی شیب دار و ساخت مجتمع‌های بزرگ گلخانه‌ای در استان هم اکنون به خوبی فراهم شده است.

او گفت: حدود ۱۵ میلیارد تومان نیز به بخش عشایری استان اختصاص داده شد که برای بهسازی راه عشایر عمدتاً درنظرگرفته شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام گفت: همچنین حدود ۳ میلیارد تومان نیز برای بحث خرید تانکر آبرسان برای عشایر اختصاص داده شده است.

او با اشاره به اینکه حدود ۳ میلیارد تومان نیز تسهیلات ارزان قیمت برای خرید ۲۵۰ دستگاه پنل خورشیدی برای عشایر اختصاص داده شده است، گفت: اخیراً حدود ۳۰ درصد از اعتبارات این سفر به استان اختصاص پیدا کرده که به زودی عملیات اجرایی کار را شروع می‌کنیم.

برنامه ریزی برای افزایش تولیدات مرغ و تخم مرغ در استان ایلام

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام با اشاره به ظرفیت‌های تولیدات کشاورزی در استان، گفت: در استان ایلام ۳۸۴ واحد مرغداری وجود دارد که سالانه ۵۱ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کنند، در حالی که مصرف مرغ در استان حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار تن است.

اقدسی گفت: بیش از ۲ برابر نیاز استان در حال حاضر مرغ در استان تولید می‌شود و هم اکنون علاوه بر تأمین مرغ استان، مازاد مرغ به استان‌های خوزستان، کرمانشاه و همچنین تهران ارسال می‌شود.

او گفت: در حال حاضر ۲ واحد تولیدکننده مرغ تخم گذار در سطح استان ایلام وجود دارد که این دو واحد نمی‌توانند نیاز کل استان تأمین کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام گفت: این واحد‌ها حدود ۲۵ درصد نیاز استان را تأمین می‌کنند.

با توجه به ظرفیت‌های حوزه کشاورزی، دامداری، دامپروری در استان ایلام نیاز است اعتبارات سفر رئیس جمهور پیگیری شود تا بخش مهمی از مشکلات استان برطرف شود.

منبع:مهر

انتهای پیام/ د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.