معضلی که در چند سال و دهه اخیر در کشور با آن مواجه بوده ایم ساحل خواری بوده و علی رغم وجود قوانین متعدد درباره آن همچنان روی زمین مانده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - «دریاخواری و ساحل‌خواری» پدیده‌ای است که مسئله این روزهای ما نیست بلکه در سال ها و ده های گذشته سواحل جنوب و شمال کشور را تهدید کرده و بسیاری از سودجویان، به ساخت و ساز مراکز تجاری و تفریحی در آنها پرداخته اند.

این اتفاق که همراه با سند‌سازی در حریم دریا که جزو سرمایه‌های ملی و انفال (مخصوصا در شمال کشور و سواحل دریای خزر) به وقوع می‌پیوندد، باعث نابودی بخشی از محیط زیست دریا و صدمات جدی به پیرامون آن می‌شود.

علاوه بر آن این موضوع موجب شخصی سازی اموال عمومی شده است.  ساحل خواری « لاکچری ها»، «دولتی ها»، «وزارتخانه ها» و «شرکت های خصوصی و رانتی» هر روز دست مردم را از دریا کوتاه تر کرده و همان چند تکه ساحل باقی مانده از گزند دولتی ها در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته تا مردم برای استفاده از آن هزینه پرداخت کنند.

اما این اقدام در حالی روی می دهد که بسیاری تصور می‌کنند که خلاء قانون باعث بروز آن شده در صورتی که به گفته سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس «خلا قانونی برای مقابله با ساحل خواری نداریم».  

اما قانون در این مورد چه می گوید؟

قدمت قانون های مربوط به حریم دریا و اراضی ساحلی  به پیش از پیروزی انقلاب باز می گردد که در سال های پس از آن هم، برای محدوده های ساحلی کشور قوانینی وضع شد تا از زمین‌خواری، جنگل‌خواری، کوه‌خواری و هزاران تعرض به منابع ملی و بیت‌المال جلوگیری کند.

اول: قانون اراضی مستحدث ساحلی

قدیمی‌ترین مصوبه قانونی هیات وزیران در مورد سواحل که به هفدهم خرداد ماه ۱۳۱۱ شمسی تعلق دارد می گوید دولت از تعلق و حق تملک اراضی مستحدث ساحلی که به واسطه عقب‌نشینی آب دریا حاصل می‌شود صرف‌نظر می‌کند و عنوان می‌شود که وزارت مالیه نباید برای استرداد اراضی ساحلی که در تصرف مردم است مزاحم متصرفین شود.

پس از آن هیات وزیران در سال ۱۳۲۴ شمسی این  تصویب‌نامه مربوط به اراضی مستحدث ساحلی را لغو و اعلام کردند اراضی مستحدث ساحلی مانند سایر اموالی که مالک خاصی ندارد در تملک دولت شناخته شد.  

«اراضی مستحدث به زمین‌هایی گفته می‌شود که در اثر فعل وانفعالات طبیعی ناشی از پایین رفتن تدریجی سطح آب و اثرامواج و ... به مرور از دریا جدا می‌شوند.»

قانون برای مقابله با ساحل‌خواری چه می‌گوید؟


بیشتر بخوانید:


در سال ۱۳۲۴  هم  وزارت دارایی مکلف شد به مجلس پیشنهاد  دهد که آنچه از اراضی مستحدث که تاکنون به تصاحب اشخاص در آمده و از نظر حفظ مصالح کشور مورد احتیاج باشد از متصرفین قبلی خریداری و یا به اراضی بلامعارض دیگر که مورد استفاده دولت نباشد تعویض کند.

در سال  ۱۳۴۲ هیات وزیران ماده‌ای دیگر به این قانون اضافه کرد مبنی بر اینکه  اراضی مستحدث جزو اموال دولت است و اشخاص تقاضای ثبت آن را ندارند و همچنین گفته شده که اراضی مستحدث را به زمین‌هایی اطلاق می‌شود که ۱۵۰ سانتیمتر بالاتر از سطح آب دریا در آخرین نقطه مد به جای مانده  ۶۰ متر فاصله داشته باشد. در این زمان برای اولین بار نحوه تعیین محدوده اراضی مستحدث ساحلی به صورت کاملا مشخص تعریف می‌شود.  

دوم: قانون اراضی ساحلی

اولین قانون مشخص در مورد مدیریت سواحل کشور در ۲۵ مرداد ۱۳۴۶ به نام قانون اراضی ساحلی توسط مجلس شورای ملی به تصویب رسید. در این قانون آمده «وزارت کشاورزی مکلف برای تعیین حد اراضی مستحدث شده است». «حریم دریای خزر را ۶۰ متر از آخرین نقطه مد اعلام کرد و هیچ کسی حتی با داشتن سند مالکیت حق تصرف آن را ندارد».

«دولت مکلف است بلافاصله پس از تصویب این قانون، اعتبار لازم به منظور نقشه‌برداری و نصب علائم و تعیین حدود اراضی مستحدث ساحلی شمال را در اختیار وزارت کشاورزی قرار دهد.» «در مورد حد حریم سواحل خلیج فارس و دریای عمان نیز همان فاصله ۶۰ متر از آخرین حد مد است».

قانون برای مقابله با ساحل‌خواری چه می‌گوید؟

سوم: قانون ملی شدن آب

قانون ملی شدن آب در مجلس شورای ملی در ۲۷ تیر ماه ۱۳۴۷ صادر شد. در این قانون آمده «تمام آب‌های جاری در رودخانه‌ها، انهار طبیعی و ... ثروت ملی محسوب و متعلق به عموم است و مسئولیت حفظ و بهره‌برداری از آن و احداث و اداره تاسیسات توسعه منابع آب به وزارت آب و برق محول می‌شود». «بستر آنهار طبیعی و رودخانه‌ها اعم از این که آب دائم یا فصلی داشته باشند متعلق به دولت است و هر نوع ساخت و سازی با توجه به حریم قانونی ممنوع است.»


بیشتر بخوانید:


چهارم: قانون اراضی مستحدث ساحلی

قانون اراضی مستحدث ساحلی مصوب ۲۹ تیر ماه ۱۳۵۴ یکی دیگر از قوانین برای مدیریت سواحل است. در این قانون آمده «عرض اراضی ساحلی خلیج فارس و دریای عمان دو کیلومتر از آخرین حد پیشرفت آب دریا در بالاترین نقطه مد خواهد بود». «لجن‌زار‌های متصل به این عرض و نمکزار‌ها تا آخرین حد آن‌ها جزو اراضی ساحلی مزبور محسوب می‌شود».

«عرض حریم دریای خزر ۶۰ متر از آخرین نقطه پیشرفتگی آب درسال ۱۳۴۲ و عرض حریم دریاچه ارومیه ۶۰ متر از آخرین نقطه پیشرفتگی آب در سال ۱۳۵۳ و عرض حریم خلیج فارس و دریای عمان ۶۰ متر از آخرین نقطه مد است». «تمام اراضی مستحدث و حریم سواحل به دولت تعلق دارد.» «در ماده ۱۳  این قانون، قانون مربوط به اراضی ساحلی مصوب مرداد ماه ۱۳۴۶ ملغی شد».

قانون برای مقابله با ساحل‌خواری چه می‌گوید؟

پنجم: قانون توزیع عادلانه آب

قانون توزیع عادلانه آب مصوب ۲۲ شهریور ۱۳۶۱ است. در این قانون آمده «ایجاد هر نوع ساخت و ساز، حفاری، تصرف در بستر رودخانه‌ها و انهار طبیعی و ... در حریم قانونی سواحل دریا‌ها و دریاچه‌ها ممنوع بوده مگر با اجازه وزارت نیرو». «صدور اجازه بهره‌برداری یا واگذاری بهره‌برداری از شن و ماسه و خاک رس بستر و حریم رودخانه‌ها و... منوط به کسب موافقت قبلی وزارت نیرو است.»

ششم: تصویب آئین نامه به قانون اراضی مستحدث و ساحلی مصوب ۱۳۵۴

با این آئین نامه «مسئولیت تعیین حد بستر تالاب‌ها و دریاچه‌ها به وزارت نیرو تنفیذ شد». «وزارت نیرو موظف شد، ظرف سه سال بعد از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبـت به تهیه نقشه حد بستر و حریم اقدام کند». «وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو موظف‌اند به‌ترتیب نسبت به علامت‌گذاری حد بستر و حدود اراضی مستحدث، و علامت گذاری حد حریم، ظرف سه ماه، اقدام کنند.» 

هفتم: برنامه سوم توسعه

در برنامه سوم توسعه ماده ۱۰۴ قانون برنامه سوم مصوب سال ۷۹ نیز به‌منظور جلوگیری از آلودگی بیشتر نواحی ساحلی و آزادسازی ساحل یک‌سری برنامه کلی پیشنهاد شد اما اجرایی نشد، مشکل به قوت خود باقی ماند و در برنامه سوم راه به جایی نبرد. در برنامه چهارم توسعه و در ماده ۶۳ قانون برنامه چهارم، این طرح پیگیری و مقرر شد تا سال پایانی برنامه چهارم (یعنی سال ۸۸) حریم ۶۰ متری ساحل آزادسازی شود.

قانون برای مقابله با ساحل‌خواری چه می‌گوید؟


بیشتر بخوانید:


هشتم: مصوبه ۲۷ خرداد ماه سال ۱۳۸۰ هیات وزیران

هیات وزیران در سال  ۱۳۸۰ بنا به پیشنهاد وزارت جهادسازندگی و همچنین با توجه به موادی که در قانون اراضی مستحدث و ساحلی مصوب شده استفاده از حریم دریا برای احداث تاسیسات ساحلی مثل اسکله، کشتی سازی و ... در منطقه جلالی از توابع بندر بوشهر و صلح آباد بوشهر با اخذ مجوز از دستگاه‌های ذیربط مجاز است.

نهم: قانون برنامه چهارم توسعه

در ماده ۶۳ قانون برنامه چهارم توسعه مصوب سال ۱۳۸۳ آمده که کلیه دستگاه‌های دولتی دارای اراضی ساحلی موظف به آزادسازی ساحل هستند و در این ماده هیچ نامی از نهاد‌های غیردولتی ذکر نشده و همین امر موجب مستثنی دانستن برخی نهاد‌ها از اجرای ماده ۶۳ قانون است که پیشنهاد می‌شود به‌ منظور ساماندهی و یکسان‌سازی، ماده مذکور نهاد‌های مربوط را شامل شود.

سپس آیین‌نامه اجرایی تبصره ماده ۶۴ قانون برنامه چهارم مصوب ۱۳۸۶ مصوب شد که در آن آمده «وزارت نیرو مکلف است برای سامان‌دهی سواحل پیشنهاد لازم را تهیه کند». «وزارت نیرو مکلف شده، با هدف جلوگیری از تخریب و آلودگی سواحل با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و.. معیار‌های تعیین حریم دریا را تعیین کند». «کد تراز منفی ۷/۲۴متر برای خط مبنای تعیین حد بستر و حریم دریای خزر در فاصله ۶۰ متر توسط وزارت نیرو تعریف شد و بر این اساس آزادسازی اراضی ساحلی براساس این کد تراز در دستور کار دولت قرار گرفت.» 

قانون برای مقابله با ساحل‌خواری چه می‌گوید؟

 دهم: قانون برنامه پنجم توسعه

در قانون برنامه پنجم توسعه مصوب سال ۸۹ در بند ۱۸۷ به حفظ حریم سواحل اشاره شده و در این بند آورده شده «به دولت اجازه داده شده به منظور حفاظت، احیاء و بهره‌برداری پایدار از محیط زیست، منابع طبیعی و تنوع زیستی اقدام کند». «تدوین و اجرای برنامه مدیریت یکپارچه زیست بومی و برنامه عملیاتی حفاظت و بهره‌برداری پایدار از تنوع زیستی زیست بوم‌های حساس و شکننده کشور». «قوه قضائیه، نهاد‌های نظامی و انتظامی و شهرداری‌ها همکاری کامل با دولت برای تحقق مفاد این ماده را خواهند داشت.» «مناطق ساحلی و دریایی با حساسیت بالای زیست محیطی را نیز شناسایی و اعلام می‌شود».


بیشتر بخوانید:


یازدهم: سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل کشور

سازمان توسعه و عمران دریا و سواحل کشور در سال ۹۱ توسط هیئت وزیران مصوب و ابلاغ شد. این سازمان مقرر بوده وظیفه هماهنگ کننده بین دستگاه‌های مختلف و جهت دهنده توسعه و عمران سواحل را برعهده داشته باشد و همچنین در امر دسترسی عموم مردم به سواحل دریا و سرمایه گذاری در سواحل و دریا شرایط لازم را فراهم کند. در واقع مقرر بود این سازمان پیگیر آزاد سازی حریم دریا‌ها  باشد. مجلس این قانون را با هدف جلوگیری از دریاخواری، مصوب کرد، اما هنوز هم خبری از تشکیل آن نیست.

دوازدهم: دستورالعمل جامع ساماندهی سواحل

دستورالعمل جامع ساماندهی سواحل در تیر ماه ۹۴ تدوین شد. بر اساس این دستورالعمل: «استانداران استان‌های ساحلی موظف به همکاری با تمامی دستگاه‌های اجرایی برای اجرای ساماندهی سواحل کشور از مجله مباحث عمرانی شدند». «مشخص شدن وظایف دستگاه‌ها و بررسی میزان اثر بخشی این اقدامات».  دولت نهم و دهم، در راس دولت‌هایی بود که وعده‌های بسیاری درباره آزادسازی دریا از دست نهاد‌های دولتی و بخش خصوصی و اختصاص آن به مردم داد، اما از قانون ساماندهی سواحل که در این دولت تدوین شد هیج خبری نیست.

قانون برای مقابله با ساحل‌خواری چه می‌گوید؟

سیزدهم:طرح ساماندهی سواحل و جنگل‌ها

در آبان ماه ۱۴۰۰ هم معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به طرح ساماندهی گردشگری جنگل‌های شمال و شمال غرب کشور و زاگرس، سواحل شمالی و جنوبی با اولویت سواحل مکران را ابلاغ کرد.

در این طرح، اهداف، سیاست‌ها و اقدامات طرح ساماندهی گردشگری جنگل‌های شمال و شمال غرب کشور و زاگرس، سواحل شمالی و جنوبی با اولویت سواحل مکران، تعیین شده است.  طرح ساماندهی سواحل برای آزادسازی خط ساحلی کشور، تدوین شده بود، در عمل نتیجه‌ای نداشته و فقط نامی از این طرح باقی مانده است. بر این اساس عقب‌نشینی ۶۰ تا ۱۰۰ متری از خط سواحل فقط روی کاغذ به اجرا در‌آمده است.  


بیشتر بخوانید


جولان تصرفات در سواحل در سایه خواب مسئولان و عدم اجرای قانون

دین پرست معاون سابق اقتصادی وزیر کشور درباره آمار تصرفات در سواحل گفته از ۸۹۰ کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر ۱۸۰ کیلومتر معادل ۲۰ درصد و با وسعتی بالغ بر ۴۶۰ هکتار تصرفات انجام شده که ۹۶ کیلومتر از آن معادل ۵۳ درصد در اختیار دستگاه‌های دولتی است. ۶۷ درصد در اختیار دستگاه‌های تابعه قوه قضائیه، ۱۲ صدم درصد در اختیار دستگاه‌های تابعه قوه مقننه، ۱۵.۵ درصد در اختیار نیرو‌های مسلح، ۱۷ درصد در اختیار شهرداری ها، ۱۸ درصد در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی و ۲ درصد نیز در اختیار سایر نهاد‌ها قرار دارد. 

آخرین آمار از دریاخواری حکایت از آن دارد که بین ۷۰ تا ۸۵ درصد خط ساحلی توسط دستگاه‌های دولتی و شرکت‌ها تصاحب شده و به اذعان مسئولان اکثر ساخت و سازها در سواحل مربوط به ارگان های دولتی است. علیرغم مصوبه دولت به استانداران که تمامی این بناها باید تخریب شود تاکنون اقدامی صورت نگرفته و تمام قانون های مصوب برای جلوگیری از ساحل خواری روی زمین مانده و رنگ اجرا به خود نگرفته اند. 

زهرا قاسمی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
دراستان گیلان بخش چوکام وسط رودخانه مغازه ساختند هیچکس معترض نیست .
Iran (Islamic Republic of)
دلسوز
۱۱:۲۰ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
درود، متاسفانه قانونی برای ساحل خواری نداریم، اگرچه قوانینی تدوین شده و فقط کتابیست، نه عملی، و در این سالها دیده شده که اشخاص حقیقی و حقوقی هر گونه دلشان خواسته ساحل را اختصاصی نموده اند، ساحلی که متعلق به مردم است نه هیچ شخص یا نهاد خاصی که با پررویی دست بر ساحل بگذارند انگار که ارث پدریشان است، تاسفبار است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
اوضاع به حدی وخیمه که رییس جمهور علنن دستور جلوگیری از این همه قانون شکنی در گذشته رو صادر کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
چه اوضاع بلبشو و بی قانونی بوده که قبلا جلوی این همه ساخت و ساز رو نگرفته! واقعا رو هواییم
Iran (Islamic Republic of)
مهدیه
۰۲:۴۴ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
ولله دولت اول پول ملت رو که در بورس بالا کشید پرداخت کنه نمیخواد برای ما ساحل آزاد کنه مارو که بدبخت کرد حالا میخواد یه عده مالک که بهشون خونه و ویلا فروختن پولش رو گرفتن رو هم بیچاره کنن اگه قانون بود تا حالا کدوم گوری بودید طرف کلی پول داده خونه یا ویلا یا ملک خریده مجانی که صاحب نشده
Germany
ناشناس
۲۰:۵۰ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
اگر قانون بود حال و روز ملت این نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۱۶:۵۲ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
اگر قانونی !؟ وجود داشت این ساخت و ساز و تجاوز به حریم رودخانه ها و ساحل دریا وجود داشت ، تازه اگر برسی دقیق ثورت گیرد تجاوز به حریم ررودخانه ها و سواحل دریا وحشتناک میباشد . کجاست قانون و ومجرح عادل قانون ........
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۰۶:۲۳ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
قانون مجری دلسوز میخاد قانونی که نوشته بشه وتو قفصه خاک بخوره مسخره کردن مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۱ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
قانون با از بين رفتن سرمايه مردم در بورس چه مي گويد ؟
خبري پيگير باش تا سرمايه اين مردم برگرده
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۰۰:۲۰ ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
ساحل خواری رو ولش کن...بگو افزایش حقوق معلم ها که این همه تو بوق و کرنا کردید چی شد؟
Canada
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
اطراف ساحل باید دولتی باشد و
فقط برای ورزش و دویدن ملت باشد
و نیمکت برای استراحت و صد البته سطل اشعال
باید بخش دولتی و خصوصی در سواحل کار کنند که
جذب توریست و منبع درامد شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
چون استانداران نمی توانند خلاف میل وزارت خانه ها که از نظر اداری بالا دست هستند قاطع باشند
۲.آمارها در خصوص تصرف دستگاه های دولتی جنجال سرمایه دارانی است که با کمک بنگاه داران و نفوذ در رسانه ها سعی دارنداجرای قانون را از سر خود واکنند
۳.اگر دستگاه های دولتی اموالی دارند از خود مردم است باعث می شود حداقل هر چند سال یکبار قشر معمولی کارمند از سواحل استفاده کند
۴.راه ورود شهرک های خصوصی به دریا را باز کنید تا مردم رنگ دریا ببینند
Iran (Islamic Republic of)
ب
۲۲:۵۸ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
ساخت غیر مجاز نابود شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
قانون نمیتونه به ساحل خواران چیزی بگوید
Iran (Islamic Republic of)
بی نام
۱۳:۲۶ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
پس باید فاتحه این قانون وتوحمایت کننده بی قانونی را باید خواند
Iran (Islamic Republic of)
الف
۲۰:۵۶ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
اگه قانون بود این همه بخور بخور نبود....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
تورو خدا بورس رو جمع وجور کنید نابود شدیم بیچارمون کرد والا این بورس خطر واثر بدش خیلی بدتر وبیشتر امریکا واسراعیل وکرونا هست .
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری فرزند زاگرس مرکزی
۱۹:۲۳ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
در توسعه سواحل باید به یک نکته اصلی دقت کرد و بنا و پی تمام ساخت و سازهای ساحلی اینگونه شود که تمام خیابانها و راهها و جاده های که به خط ساحلی میرسند نه موازی خط ساحل که عمود بر خط ساحل ساخته شوند البته با حفظ حریم خط ساحلی یا همان جاده ساحلی منظور است از دریا و ساحل.
Iran (Islamic Republic of)
بهرام بسیجی
۲۲:۵۹ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
همه ساخت های غیر مجاز نابود شود
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری فرزند زاگرس مرکزی
۱۹:۲۰ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
مهم آباد کردن و ساخته نه ویران کردن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
سلام قانون میگه نوش جانشون. چون اکثر این ساختمان ها رو همون قانون گذار ها ساختن.
Iran (Islamic Republic of)
نویدی
۱۶:۴۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
طبق قانون باید تمام خانه ها و اماکن بین جاده ساحلی و دریا با لودر تخریب و ساحل بطور کامل آزاد شود
Iran (Islamic Republic of)
saeid
۱۶:۰۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
مدتها است در مناطق مختلف دماوند مرفهین بی درد با هماهنگی مسئولین محلی...مشغول تخریب طبیعت و درختان برای ساختن ویلا هستندچرا کاری صورت نمی پذیرد بدون مجوز و سند آب و برق و گاز چگونه میگیرند و هزاران سوال دیگر؟؟؟ خیلی ها از ایشان میگویند در شمال هم داریم گفتیم اینجا هم یکی بسازیم!!!!
Iran (Islamic Republic of)
سرهنگ
۱۸:۲۸ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
شنیده اید که میگویند چاقو دسته خودش را نمی برد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
باشگاه خبرنگاران چرا درباره بورس گزارش تهیه نمی‌کنید؟ یعنی ساحلی که نظامی ها گرفتنش مهتر از پول مردم هست که علنا داره اب میشه؟ چرا پیگیری نمیکنید که این همه شعار و وعده های رییس جمهور و مشاور اقتصاد درباره بورس چی شد؟ اون همه حرف درباره سهام دارای خرد چی شد؟ باشگاه خبرنگاران واقعا شما کارتون درسته؟؟؟؟ شما هم داخل این قضیه مسوولید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
یه فکری برای بورس خواری حقوقیها کنید له شدیم نابود شدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
چه ربطی به ساحل خوری داشت نظرت کدوم کشور جهان دولت به زور کاری میکنه بورس سود بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
کی ساحل خواری میکنه خود ارگانهای دولتی هستند بعد امسالی مثل منو نوعی که بیمارخاص هستم با ۲۰ سال سابقه توفرمانداری غرب مازندران پول ۲ متر زمین بزای دفنم ندارم بخرم تا برسه از مستاجری دربیام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
اینا بهانه س تا مردم بورس و مشکلات مالی رو فراموش کنند. درضمن این امکانات در ارگان های دولتی باید بیشتر بشه و رفاه بیشتر بشه ، نه اینکه همین ها رو هم به بهانه فقرا و مظلومین و هزارتا دروغ دیگه ، از مردم و کارمندا بگیرید و سطح رفاه رو کاهش بدید. بجای افزایش رفاه کارمندان ، دنبال کاهش رفاه و مراکز تفریحی هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
آخه چرا می پیچانید ؟ مشخص است عده ای فقط و فقط بخاطر خوشگذرانی خود و خانوده شان به همه جا دست می اندازند که ساحل خواری ادامه پیدا بکنه !!!
واقعا جای تاسف داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
چرا از بورس و نابودی سرمایه و اعصاب و روان مردم هیچی نمیگین؟؟؟؟!!!!! چرا؟؟؟؟؟ پول زحمت کشیدم الان ۱۸ ماهه داره کمتر میشه، چرا مسئولین پاسخگو نیستن؟ چرا هیچ کاری نمیکنین؟ یعنی پولمون دود شد و دوباره از صفر شروع کنیم؟ جواب خانواده رو چی بدیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۷ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
وقتی فردی به بلوغ فکری نرسد نباید در بورس سرمایه گذاری کند.
بورس پیروزی و شکست دارد.
Iran (Islamic Republic of)
حسام
۱۸:۳۵ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
کسی بابت بورس تضمین نداده ،هیچ جای دنیا تضمین نداده،
پول اضافی داشتی ریسک کن بیا تو بورس ن اینکه قمار کنی زندگیتو،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
از دیر باز جاده های ساحلی حریم رو تعیین میکردن و از جاده تا دریا نباید هیچ ساخت و سازی انجام بشه مگر اینکه واقعا نیاز باشه مثل بیمارستان و پمپ بنزین
ولی تو کشور ما متاسفانه هرکی که زورش میرسه به دریا به زمین حاصلخیز و جنگل و کوه دست درازی میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
از دیر باز جاده های ساحلی حریم رو تعیین میکردن و از جاده تا دریا نباید هیچ ساخت و سازی انجام بشه مگر اینکه واقعا نیاز باشه مثل بیمارستان و پمپ بنزین
ولی تو کشور ما متاسفانه هرکی که زورش میرسه به دریا به زمین حاصلخیز و جنگل و کوه دست درازی میکنه
India
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
جواب سوال خیلی آسونه اونم اینه که آیا به نظر شما یک شهروند معمولی میتونه بیاد لب ساحل را تصرف کنه یا نه؟ پس کار آدم معمولی نیست کار صاحبان قدرت و ثروت هست
Iran (Islamic Republic of)
جانباز دفاع مقدس
۱۰:۱۵ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
قانون برای مقابله با ساحل‌خواری چه می‌گوید؟
این برنامه راه انداختن تا موضوع ضررو زیان مردم تو بورس فراموش بشه وگر نه بیش از 50% مردم بخاطر مشکلات مالی نه امکان استفاده از ساحل را دارند نه به ساحل فکر میکنند مثل بنده که اندک سرمایه ای که داشتم به تشویق و توصیه دولت وقت آوردم تو بورس الان 10درصدش ماند و پول ندارم نان بخرم پس چطور میتونم برم کنار ساحل برای تفریح خدا اعنت کنه پدر و مادر کسانی که اینگونه مردم را فریب میدن و فقیرشون میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
قانون؟قانون رو به کسانی که مسئولن و در قوا و نهادها و شورا و اداره ها هستن میگن اجرا کنید حال حساب کن همه اینها توش رانت و فساد و تخطی از قانون موج میزنه
Iran (Islamic Republic of)
ali
۰۹:۰۹ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
والله اینطور که دو سه روز پیش وکیل ارتش می فرمود براورد من از سخن این وکیل قوی و مدبر اینکه هر کسی می تونه بیاد و ساحل را تصرف کنه مثلا دو سه میلیارد هزینه کنه بعد دولت و قانون میاد سراغش میگه من مثلا ده میلیارد می کیرم و ساحل خودتون را به خودتون نحویل میدم!!!بعد اونر ابیها هی تبلیغ می کنند در ایران بیکاری داره پدر مردم را در میاره.و نمیدونند ما می تونیم با ساحل خواری میلیاردر بشیم.شما اونوریها بیکارید از قضا ما اینوریها سر کاریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۹ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
اب دریا را یک متر بندازن پایین کلی فاصله می افته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
می گوید که ساحل خواری توسط نهادهای دولتی آزاد،حلال واجتناب ناپذیر است وهیچکس حق تعرض به آنها را ندارد،چیکارشون دارین بنده خداها رو ،اگه می تونین ازشون پس بگیرین،خصوصا ارتش ووزارت نفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
میگوید بریزید بیرون کین ضد قانون را . غرامت ملت را از انها بگیرید .. البته اگر دولت عرامت ومجلزات نمیخواهد .. وچه بد میکند دولت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۹ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
قانون می گوید پول بگیر ساحل رو بفروش !
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۷:۳۱ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
باید هر چه سریعتر تمامی سواحل دریای خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان و تمامی سواحل شمالی کشور که در حلال دریای خز قرار دارند را تا هر آن اندازه که قنون و مقرارات اعلام کرده به حد حریم رعایت فاصله دریا تا خشکی همگیشان عقب نشینی کنند و آزادسازی کنند و در قیومیت عام المنفعه محیط زیست بیت المال مسلمین و آحاد ملت ایران قرار بگیرد تا ملت ایران اسلامی عزیزمان برای دیدن از سواحل زیبای دریاهای جنوبی و شمالی که برای تفریحات صیاحتی ورزشی ماهیگیری گردشگری به کنار سواحل دریاهاشون می روند بتوانند به سهولت و بدون هیچ منع رفت آمد و بدون هیچ بنبستی و بدون پرداخت هیچگونه هزینه ایی به ساحل خواران دریا خواران انحصارطلبان مافیایی خبیث قالتاق شالتاقهای شیطان صفتان که خون ملت را کرده اند توی شیشه و ملت را همه گونه تحت فشارهای مختلف خودشان قرار دادند ملت بتوانند از این طبیعت زیبای خدادادیشان استفاده کنند و بهره مند شوند به والله قسم اینکار عملیات اجرایی بسیار مهم مردمی فقط از دست مدیران مسئولان مردمی خردمندان بصیران قوه قضائیه و مجریان قانون استانداران شهرداران مومنین انقلابیون شجاع دلان عادلین مطالب گران به حق قانون مدارانه ولایتمدارانه حقوق بشرانه انسانی اسلامی مدارانه مقتدرانه قدرتمندانه مردمی عماریون بر می آید و خلاص . و من الله توفیق .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه عادلانه خداپسندانه .
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۱۶:۵۴ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
قانونی اگر وجود داشت این همه تجاوز به حریم ساحل و رودخانه ها صورت نمیگرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
این خواسته همه آحاد ملت است ولی تمامی اشخاص که به منابع ملی تجاوز میکنند همان هایند که منتخب و برگزیده این انقلاب شده و بوده‌اند سال 57با مدرک فوق دیپلم جایی دستم بند نشد ولی کسانی که جای مهر بر پیشانی داشتند امور مملکت را بدست گرفتند و همه فساد زیر سر اینها بوده و هست و خواهد بودمعترض هم بجرم شورشی در زندان باد بپوسد یا اعدام شود باشد تا نادر شاهی ورضا شاهی دیگر بیایدوکشور رانجات دهد از اینهمه فساد ودزدی
آخرین اخبار