شهرک سلامت اصفهان به عنوان قطب درمان بیماری‌های مختلف از جمله سرطان شناخته می‌شود، اما هنوز از این ظرفیت درآمدزا آن طور که باید استفاده نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - اصفهان با آثار تاریخی و طبیعی فراوان یکی از قطب‌های گردشگری ایران به شمار می‌آید.پیشرفت‌های این استان در حوزه پزشکی و درمانی هم سبب شده هر ساله پذیرای بیمارانی از مناطق مختلف کشور و کشور‌های همسایه باشد که قصد دارند سیر درمان خود را در مراکز درمانی این استان سپری کنند.

به این ترتیب اصفهان در تلاش بوده تا خود را به عنوان قطب گردشگری سلامت معرفی و از این ظرفیت در مسیر اشتغالزایی و درآمدزایی استفاده کند.

بررسی‎ها نشان می‌دهد که گردشگری سلامت سه برابر سایر زمینه‎های گردشگری ارزآوری دارد.

با همین رویکرد احداث شهرک سلامت اصفهان به همت بخش خصوصی از اسفند سال ۱۳۹۰ در جوار بزرگراه شهید آقابابایی در شرق اصفهان آغاز شد،

این مجموعه با مساحت ۴۵ هزار مترمربع شامل ۳۳ کلینیک، ۲۵ پاراکلینیک، یک بیمارستان یک هزار تختخوابی و یک هتل ۱۲۰ تختخوابی است. طرحی که کلنگ آن را پروفسور سمیعی به زمین زد.

شهرک سلامت اصفهان، طرحی در چهار مرحله

بهره برداری از شهرک سلامت اصفهان در ۴ مرحله تعریف شده است:
مرحله اول: ۳۶ کلینیک تخصصی و فوق تخصصی، مراکز تجاری مرتبط با بهداشت و سلامت و هایپر سلامت
مرحله دوم: مراکز پاراکلینیکی شامل آزمایشگاه، مرکز توانبخشی، تصویر برداری و مرکز جامع سرطان که بزرگترین مرکز تشخیص و درمان سرطان در غرب آسیا محسوب می‌شود.
مرحله سوم: ارائه خدمت در هتلی ۴ ستاره به بیمارانی که از مناطق مختلف دنیا به اصفهان سفر می‌کنند.
مرحله چهارم: بیمارستانی ۱۰۰۰ تختخوابی با نیازمندی‌های زیربنائی متعدد برای ارائه خدمات بستری

نبض گردشگری سلامت، کند می‌زند


ارائه خدمات در شهرک سلامت با صرف کمترین وقت

مسعود صرامی بنیان گذار و سرمایه گذار شهرک سلامت اصفهان گفت: یکی از مزیت‌های شهرک سلامت این است که همه تخصص‌های پزشکی در کنار هم و در یک مجموعه قرار گرفته اند، برای مثال فردی که به پزشک متخصص مراجعه می‌کند و به آزمایش یا عکس برداری نیاز پیدا می‌کند، لازم نیست یک روز دیگر وقت صرف کند و به مکان دیگری برود بلکه همه کار‌های خود را بدون وقفه و در یک مجموعه انجام می‌دهد.

او می‌گوید: شهرک سلامت از ساعت ۷ تا ساعت ۲۴ به مراجعه کنندگان خدمات ارائه می‌دهد.

شهرک سلامت قطب اصلی درمان سرطان در کشور

جعفر مهوری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تبدیل شدن اصفهان به قطب درمانی مغز و اعصاب کشور از جمله مهمترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی و ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری سلامت است که باید بیشتر شناسانده شود.

همکاری بیش از ۴۰۰ پزشک معتمد و تمرکز ۳۶ کلینیک درمانی سرطان بیماری‌های مختلف مربوط به سرطان از ویژگی‌های این کلینیک‌های شهرک سلامت است.

نبض گردشگری سلامت، کند می‌زند

نوین‌ترین تجهیزات جراحی دنیا در شهرک سلامت

دکتر مریم طباطبائیان جراح سینه گفت: هدف از راه اندازى این مرکز جراحى توسعه خدمات استاندارد با کیفیت بالا و پیشرفته در زمینه سلامت است و این مرکز بر اساس استانداردهاى حرفه اى پزشکى طراحى و اجرا شــده.

به گفته او این مجموعه حاصل انتخاب پزشکانى است که مى توانستند در خارج از کشور سرمایه گذارى کنند و خود نیز در خارج مشغول شوند، اما ماندن در کشور و خدمت به هموطنان را ترجیح دادند.

دکتر احسان طالب زاده مدیر جراحى مرکز هم گفت: در این مجموعه سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذارى و براى ۳۰۰ نفر شغل ایجاد شده است.

خدمات قلب و آریتمی به صورت تجمیعی در کلینیک قلب شهرک سلامت

مصطفی حکمت، مدیر کلینیک قلب شهرک سلامت گفت: قلب چندین رشته فوق تخصصی دارد که یکی از آن‌ها مخصوص تپش قلب و بیمارانی است که ضربان قلب آن‌ها کم یا زیاد می‌شود که ما این نوع بیماران را با عنوان بیمار آریتمی می‌شناسیم که کلینیک قلب شهرک سلامت مخصوص همین بیماران است.

او می‌گوید: در استان، تنها در کلینیک قلب شهرک سلامت خدمات قلب و آریتمی به صورت تجمیعی ارائه می‌شود.

نبض گردشگری سلامت، کند می‌زند

بهره بردای کامل شهرک سلامت در سال ۱۴۰۱
سرمایه گذار شهرک سلامت می‌گوید: ساخت، بهره برداری و توسعه شهرک تمام و ۷۰ درصد از کلینیک‌های آن واگذار و راه اندازی شده و پیش بینی می‌شود تا شهریور سال آینده شهرک سلامت به طور کامل به بهره برداری برسد.

ورود سالیانه یک تا سه میلیارد دلار ارز به نصف جهان

صرامی گفت: هم اکنون روزانه حدود ۵ هزار نفر به شهرک سلامت مراجعه می‌کنند که ۲۵ درصد از آنان، اصفهانی نیستند و از استان‌ها و کشور‌های دیگر به شهرک وارد می‌شوند.

به گفته او باید توجه داشت مسافرانی که برای درمان به اصفهان می‌آیند مدتی را باید در شهر اقامت کنند و همه همه امکانات رفاهی و اقامتی برای این افراد تدارک دیده شده که سرمایه مناسبی را وارد شهر می‌کند.

شهرک سلامت گامی برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا در شهر

ابوالفضل قربانى عضو شوراى اسلامى شهر اصفهان گفت: اصفهان به دلیل آلودگى هوا، آب و خاک ویژگى یک شهر ایده آل را دارد و بنابراین شــوراى شهر براى بهتر شدن وضع زندگى مردم آمادگى هر گونه حمایت از ســرمایه گذارى بخش خصوصى را دارد.

به گفته او براى توزیع متناسب خدمات به مراکزى همچون شهرک هاى سلامت در هر چهار طرف اصفهان نیاز داریم و نباید بگذاریم این سرمایه‌ها به راحتى از کشور خارج شود، بلکه به دنبال ایجاد الگوهاى متعادلى براى سازماندهى و خدمت رسانى به مردم باشیم.

این عضو شورای شهر معتقد است: یکی از مزیت‌های شهرک سلامت این است که از مرکز شهر فاصله دارد و همین امر موجب شده ترافیک و آلودگی هوا به واسطه کاهش رفت و آمد‌های مکرر مراجعه کنندگان تا حد زیادی کاهش یابد و از طرفی قرار گرفتن این شهرک در حاشیه بزرگراه شهید آقابابایی دسترسی راحت و سریعی را برای مراجعان ایجاد می‌کند.

نبض گردشگری سلامت، کند می‌زند

احداث هتل بیمارستان نیاز اساسی گردشگری سلامت اصفهان

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان امکانات اقامتی اصفهان را برای گردشگران خوب ارزیابی کرد و گفت: موردی که در حوزه گردشگری سلامت باید رخ دهد احداث هتل بیمارستان‌های موردنیاز برای گردشگری درمانی است.

به گفته صالح درخشان با توجه به اینکه یک بیمار همراه با خانواده برای درمان سفر می‌کند و تعداد روز‌های بیشتری را در استان اقامت دارد بنابراین به هتل بیمارستان‌هایی نیاز داریم که بیمار در محیطی هتل مانند به درمان خود اقدام کند.

او راه‌اندازی تفریح‌های مناسب برای همراهان و خانواده بیماران را اقدام ضروری دیگری می‌داند و معتقد است: باید بسته ویژه گردشگری همراه با درمان برای این گردشگران تدارک دیده شود.

بنیان گذار شهرک سلامی در این باره می‌گوید، اتاق بازرگانی در این راستا اقدام به راه اندازی تور‌های گردشگری کرده که بازدید از شهرک سلامت به عنوان مقصد اصلی این گردشگران و سرمایه گذاران تعریف شده است.

توسعه گردشگری سلامت، اسیر نبود تعرفه مشخص و دلال بازی

رئیس انجمن غذا، صنعت و سلامت اصفهان گفت: تعرفه مشخصی برای بیماران و گردشگران سلامت نداریم بیمارستان‌های خصوصی و دولتی و مطب پزشکان هرکدام به یک روش و با تعرفه‌های متفاوت عمل می‌کنند و روال مشخص، همگن و هماهنگی که سیاستگذاران کشور آن را تایید کنند، وجود ندارد.

سیدمرتضی صفوی معتقد است این موضوع به میزان زیادی دست دلالان را باز می‌گذارد که از نبود سیاستگذاری صحیح، سوءاستفاده کنند و روال در این زمینه وجود ندارد.

لیزر چشم، ناباروری، زیبایی و مشکلات گوارشی عمده مواردی است که افراد اصفهان را مقصد گردشگری سلامت خود قرار می‌دهند و پس از آن برای مشکلات پوستی، آلرژی و دندانپزشکی در موارد بعدی است.

صفوی می‌گوید برخی دلالان در زمینه گردشگری سلامت فعال هستند که با بدترین کیفیت امور حمل و نقل و درمان بیماران را انجام می‌دهند بنابراین بیمارستان‌ها باید کانالیزه شده و فقط از طریق شرکت‌های گردشگری سلامت بیمار پذیرش کنند تا دست این دلالان از بازار گردشگری سلامت کوتاه شود.

تاثیر مخرب کرونا بر گردشگری سلامت اصفهان

به گفته رئیس انجمن غذا، صنعت و سلامت اصفهان در ابتدای راه توسعه گردشگری سلامت هستیم و شیوع ویروس کرونا نیز در دو سال اخیر آثار منفی جدی بر گردشگری سلامت گذاشته است.

صفوی می‌گوید: هنگامی که به حذف و کاهش تردد‌ها و سفر‌ها توصیه می‌شود بدون شک تاثیر مستقیم بر گردشگری سلامت می‌گذارد و بیماران برای درمان و پیشگیری‌های پزشکی به اصفهان سفر نمی‌کنند.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان هم در این باره می‌گوید با تسریع روند واکسیناسیون و کنترل همه گیری کرونا می‌توان گردشگران خارجی بیشتری را برای درمان به اصفهان دعوت کرد.

نبض گردشگری سلامت، کند می‌زند

گردشگری سلامت باید از شیوه سنتی به مدرن تغییر یابد

به گفته فرزانه کلاهدوزان در حال حاضر افراد زیادی از کشور‌های حاشیه خلیج فارس در بیمارستان‌های مجهز اصفهان درمان می‌شوند، اما این فرایند بیشتر حالت سنتی دارد در حالی که باید فرآیند سنتی جذب گردشگر سلامت را کنار بگذاریم و به دنبال توسعه گردشگری سلامت باشیم.

او می گوید: گردشگری سلامت با برنامه‌ریزی صحیح می‌تواند بازگشت سرمایه‌ها و روایتی جدید از اصفهان را به همراه داشته باشد.

این عضو شورای شهر می‌گوید: در سال‌های اخیر بسیاری از ظرفیت‌های گردشگری اصفهان بدون استفاده مانده بود، اما درصدد هستیم همزمان با توسعه گردشگری فرهنگی، سایر گونه‌های گردشگری از جمله گردشگری سلامت را نیز در اصفهان گسترش دهیم.

توسعه گردشگری سلامت نیازمند بستر‌های اجرایی متعددی است؛ بخشی از آن راه اندازی شهرک سلامت و ارائه خدمات متنوع و به روز همراه با فناوری‌های پیشرفته پزشکی است که به نظر می‌رسد بعد از یک دهه فراهم می‌شود؛ اما برای شناساندن این ظرفیت‌ها و تسهیل حضور گردشگران هم باید فکری کرد.

گزارش از سولماز محمدی

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۵ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
آیا این دکترها هم مالیات میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
بعد اگر بگوییم دکترها بفکر پول هستند ناراحت میشوند؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
اصفهان اینقدر اثار تاریخی داره که به راحتی میتونه قطب گردشگری خاورمیانه و اسیا باشه و از ترکیه هم جلو بزنه. ولی با سو مدیریت مشکلاتی همچون الودگی هوا و کم آبی بوجود امده که سبب تخریب اثار تاریخی شده. ای کاش روی حفظ اثار تاریخی هم سرمایه گذاری میشد. این بیمارستان باعث مهاجرت زیادی میشه و باعث میشه شهر کم آب تر هم بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
گردشگری سلامت خیلی پرتقاضا هست و مشترهای زیادی از کشورهای همسایه داره من هر وقت رفتم دکتر شیراز مطباشون پر از بیماران از کشورهای عرب منطقه بود خیلی جای کار داره این موضوع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
کاش یه فکری هم به حال هزینه های سرسام آور درمان میکردین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
هزینه ها اگه اونجا به صرفه تر باشه بهتره، وگرنه به درد نمی خوره