وزارت خارجه ناروی اعلام کرد که برگزاری نشست‌ نروژ به معنای به رسمیت شناختن طالبان نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان - بنا بر اعلام وزارت امور خارجه ناروی، این کشور میزبان نشست نمایندگان طالبان و اقشار مختلف جامعه خواهد بود.

در اعلامیه‌ وزارت خارجه‌ ناروی که امروز (جمعه، ۱ دلو) منتشر شده، آمده است که رهبران زن، روزنامه‌نگاران و افرادی که برای حفظ حقوق بشر و رسیدگی به مسائل انسانی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تلاش می‌کنند، در این نشست نمایندگان طالبان با مقام‌های ناروی حضور خواهند داشت.

وزارت خارجه ناروی اعلام کرد که برگزاری این نشست‌ها به معنای به رسمیت شناختن طالبان نیست؛ بلکه باید با کسانی که عملاً افغانستان را کنترل می‌کنند، صحبت شود.

وزارت خارجه‌ ناروی گفته است که به شدت نگران وضعیت وخیم در افغانستان است؛ زیرا میلیون‌ها نفر در این کشور با یک فاجعه‌ انسانی تمام‌عیار مواجه هستند. این وزارت تأکید کرده است: برای این‌که بتوانیم به جمعیت غیرنظامی در افغانستان کمک کنیم، ضرور است که هم جامعه بین‌الملل و هم اقشار مختلف جامعه‌ افغانستان با طالبان گفت‌وگو کنند.

آنیکن هویتفلد، وزیر خارجه‌ ناروی گفته است: ما در مورد انتظارات خود از طالبان، به‌ویژه در مورد آموزش دختران و حقوق بشر، از جمله حق زنان برای مشارکت در جامعه، شفاف خواهیم بود.

وزارت خارجه‌ ناروی گفته است که این گونه نشست‌ها مشروعیت‌بخشی یا به رسمیت‌شناختن طالبان نیست اما باید با کسانی که عملا افغانستان را کنترل می‌کنند، گفت‌وگو شود و ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که وضعیت سیاسی به یک فاجعه‌ انسانی بدتر منجر شود.

در بخشی از اعلامیه‌ وزارت خارجه‌ ناروی آمده است که افغانستان با خشک‌سالی، بیماری همه‌گیر کرونا، فروپاشی اقتصادی و اثرات سال‌ها درگیری دست‌وپنجه نرم می‌کند. این همه سبب شده است که در حال حاضر حدود ۲۴ میلیون نفر با ناامنی حاد غذایی مواجه شوند و همچنین ممکن است یک میلیون کودک در افغانستان از گرسنگی بمیرند.

در این اعلامیه با استناد به آمار سازمان‌های بین‌المللی آمده است که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان در زمستان امسال با قحطی مواجه خواهند شد و ۹۷ درصد از جمعیت این کشور ممکن است امسال زیر خط فقر قرار بگیرند.

ناروی درحالی قرار است از نشستی در مورد افغانستان با حضور طالبان میزبانی کند که اوایل هفته‌ جاری هیأتی از ناروی به کابل آمده و با مقام‌های طالبان در مورد موضوعات مختلف، از جمله آموزش دختران گفت‌وگو کرده بود.

به‌گفته‌  آنیکن هویتفلد، کمک‌های بشردوستانه اگرچه ضروری است اما کافی نیست: ما باید از فروپاشی خدمات اساسی مانند بهداشت و آموزش جلوگیری کنیم. ما باید از معیشت خانواده‌ها و جوامع حمایت کنیم.

منابع می‌گویند که این نشست هفته آینده به مدت سه روز در اوسلو برگزار شود.

انتهای پیام/ ه

برچسب ها: ناروی ، طالبان ، دختران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار