آیا توزیع جو دولتی میان دامداران دزفول عادلانه است؟

مدیرعامل شرکت تعاون عشایری شهید رجایی دزفول گفت: به علت اینکه به میزان کافی به این شهرستان سهمیه جو دولتی تعلق نمی‌گیرد، نمی‌توانیم به همه دامداران عشایر خدمات رسانی کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اهواز - جمعی از دامداران و عشایران امروز ۲۹ دی ماه ۱۴۰۰ با تجمع در شرکت تعاون عشایری شهید رجایی دزفول به خبرنگار ما گفتند که چند سال است سهمیه علوفه و جو دولتی خود را دریافت نکرده اند.

یکی از دامداران گفت: هربار که به این اداره مراجعه می‌کنیم به ما می‌گویند سهمیه نداریم در حالی که سهمیه دامداران را به افراد غیر عشایر و دلال می‌دهند و آن‌ها سهمیه ما را در بازار به قیمت آزاد به فروش می‌رساند.

عزت اله حاجیوند رشیدی مدیر عامل شرکت تعاون عشایری شهید رجایی دزفول، می‌گوید: صحبت‌های دامداران درمورد دادن علوفه و جو دولتی به افراد غیردامدار صحت نداشته و در این خصوص هیچ گونه سوءاستفاده‌ای صورت نگرفته، به علت اینکه سهمیه دریافتی ما اندک است، بسیاری از دامداران تاکنون سهمیه خوراک و جو دولتی خود را دریافت نکرده اند.

او در ادامه گفت: شهرستان دزفول ۵ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری عضو دارد، که این اعضا بیش از ۴۰۰ هزار راس دام سبک دارند، اما سهمیه خوراک دام و جو دولتی که از طرف اتحادیه عشایر استان به این شهرستان اختصاص داده می‌شود، یک هزار و ۸۰۰ تن است.

در فصل قشلاق با اضافه شدن عشایر مهمان از مناطق دیگر به این شهرستان تعداد دام‌ها به بیش از یک میلیون راس در حوزه دزفول می‌رسد که آن‌ها نیز نیاز به حمایت دارند.

رشیدی گفت: هر دامدار به ازای هر راس دام ۱۲۰ کیلوگرم نهاده دریافت می‌کند، سقف توزیع خوراک دام و جو برای هر دامدار ۳ تن است، ما اگر بخواهیم کمتر از سقف تعیین شده این سهمیه را توزیع کنیم نهایتا یک هزار خانوار می‌توانند از این سهمیه برخوردار شوند.

این مقام مسئول افزود: شرکت تعاون عشایری بعد از احراز هویت افرادی که دارای دفترچه‌های عضویت تعاونی عشایری بوده و دام‌های آن‌ها نیز در سامانه دام کشور ثبت شده، اقدام به توزیع خوراک دام و جو دولتی می‌کند.

رشیدی می‌گوید: علاوه بر یک هزار و ۸۰۰ تن جو سهمیه‌ای از طرف استان، شرکت ما از منابع داخلی نیز یک هزار و ۱۰۰ تن جو را در فصل برداشت خریداری کرده و به قیمت مناسب در اختیار دامداران قرار می‌دهد، اما کمبود و گرانی علوفه در بازار، پایین بودن قیمت دام به علت خشکسالی و هزینه بالای نگهداری دام، تقاضای رای دریافت علوفه یارانه دار را بالا برده و همچنین سهمیه اختصاص داده شده در حال توزیع میان دامداران عشایر است.

مدیر عامل شرکت تعاون عشایری شهید رجایی دزفول در پایان گفت: درحالی که شرکت تعاون عشایری این شهرستان سعی می‌کند مشکل به وجود آمده را رفع کند، اما دامداران می‌خواهند مشکلشان یک روزه حل شود که این امر نشدنی و نیاز به زمان بیشتری دارد.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار