باشگاه خبرنگاران جوان تبریز - محمودی در نشست هم اندیشی و برنامه ریزی برای ثبت ممقان به عنوان شهر ملی ممقان دوزی گفت: تبیین و برنامه ریزی به موقع برای ثبت آثار ناملموس فرهنگی این شهرستان و حفظ و احیای هنرهای سنتی و معرفی آنها در سطح ملی و جهانی ضروری است.
ممقان دوزی از جمله هنرهای منحصر به فرد، اصیل و سنتی این شهرستان است.
برنامهریزیها برای ثبت و احیای این آثار باید به نحوی باشد که علاوه بر حفظ، توسعه و شناساندن این هنرهای اصیل منجر به افزایش تولید، تجاریسازی و توسعه اشتغال بانوان و مشاغل خانگی در این شهرستان شود.
ثبت شهرهای ملی صنایعدستی مقدمهای بر صیانت و توسعه هنرهای سنتی منطقه است.
اسبقی جانشین معاونت صنایع دستی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با تشریح مراحل ثبت شهر ملی ممقان دوزی، گفت: اقدام به نامگذاری یکی از میادین ورودی شهر ممقان به نام ممقان دوزی و نصب نمادهای مرتبط در این میدان ضروری بوده و در ثبت ملی این شهر موثر است.
پیشبرد اهداف توسعه هنر ممقاندوزی و ثبت این شهر به عنوان شهر ملی صنایع دستی نیازمند همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی است.
تشکیل کارگروه ویژه برای تسریع مراحل و عملیاتی شدن ثبت شهر ملی ممقاندوزی، از سوی فرمانداری و انجام اقدامات لازم برای رفع موانع احتمالی پیش رو ضروری است.
ممقان دوزی رشتهای از صنایع دستی منحصر به خطه آذربایجان شرقی بوده که بر اساس نام آن نیز خاستگاه این هنر اصیل، شهر ممقان است.
ممقان دوزی نوعی از هنر رودوزیهای زیبا و سنتی ایران محسوب میشود.
این هنرصنعت که تولیدش در انحصار زنان و دختران خانه دار این شهرستان بوده و مواد اولیه مورد نیاز آن فقط نخ ابریشم رنگین و پارچه دبیت و متقال است.
انتهای پیام/ک