وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان- حوزه وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در زیر دنبال کنید.

پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی شهرداری یزد منع قانونی ندارد

مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌های علمی کاربردی با کمک دستگاه‌های وابسته مانند شهرداری که استقلال مالی دارد و زیر نظر وزارت کشور نظارت دارد، می‌تواند دانشگاه یا شعبه‌ای از آن را ایجاد کند.

آهنچیان می‌گوید شهرداری شهر یزد در دانشگاه علمی کاربردی که شعبه‌ای از دانشگاه‌های زیرمجموعه علمی کاربردی است دوره‌هایی را تعریف کرده که طبق قانون داوطلبان می‌توانند در آن شرکت کنند و صندلی‌های این دانشگاه ظرفیت پذیرش دانشجو را دارد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اگر دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرداری یزد امکان پذیرش دانشجو را داشته باشد، می‌تواند با صدور اطلاعیه‌ای به ثبت نام داوطلبان اقدام کند تا دانشجویان در کلاس‌های دانشگاه علمی کاربردی مرکز شهرداری یزد شرکت کنند و در این زمینه منع قانونی وجود ندارد.

وضعیت امتحانات پایان ترم دانشگاه‌ها نگران کننده است

رئیس تحقیقات و فناوری کارگروه تخصصی آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم درباره وضعیت زیرساخت‌های آموزش دانشگاه‌های کشور برای امتحانات پایان ترم گفت: بخشی از زیرساخت‌های آموزش مجازی مربوط به دانشگاه هاست که با وجود مشکلات مالی در این زمینه توانسته اند وضعیت خود را ساماندهی کنند.

رئیس تحقیقات و فناوری کارگروه تخصصی آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم می‌گوید: بخش دیگری از زیرساخت‌های آموزش مجازی مربوط به کشور یعنی سرویس دهندگان اینترنت و شبکه داخلی است.

صفوی تاکید کرد: اختلالات شبکه و کندی اینترنت در آموزش‌های مجازی در ترمی که گذشت نسبت به ترم‌های گذشته شدت گرفت و این موضوع برای برگزاری امتحانات پایان ترم نگران کننده است و خواهشمندم که وزارت ارتباطات در این زمینه حمایت‌های لازم را انجام دهد تا دانشجویان با خیال راحت در آزمون‌ها شرکت کنند.

رئیس تحقیقات و فناوری کارگروه تخصصی آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم ادامه داد: بسیاری از شغل‌ها به سرعت خوب اینترنت، وابسته است و باید در این زمینه بستر شبکه و اینترنت تقویت شود.

چه تعداد پایان نامه با موضوع حاج قاسم در سامانه ایرانداک به ثبت رسید؟

برزگر درباره تعداد پایان نامه‌های ثبت شده در ایرانداک مرتبط با موضوع حاج قاسم سلیمانی گفت: پایان نامه‌های کارشناسی ارشد در رشته‌های روابط بین الملل، حقوق بین الملل، علوم انسانی، تبلیغ و ارتباطات فرهنگی، ارتباطات اجتماعی و ... با عنوان حاج قاسم در سامانه ایراندک طی دو سال گذشته به ثبت رسیده است.

برزگر می‌گوید، دانشگاه‌های آزاد اسلامی، توسعه خدمات اداری، جامعه المصطفی، پیام نور، پیام نور اصفهان، سوره و امام صادق تاکنون در زمینه مکتب شهید قاسم سلیمانی به نوشتن پایان نامه اقدام کرده اند.

معاون دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم تاکید کرد، تعداد ۲۵ پایان نامه با محوریت این شهید بزرگوار درسامانه ایرانداک به ثبت رسیده است و با توجه به اینکه دو سال از ماجرای شهادت سردار سلیمانی می‌گذرد؛ بنابراین آمار آن کم نیست.

برزگر می‌گوید، اگر موضوعات پایان نامه‌ها تکراری باشند در سامانه ایرانداک به ثبت نمی‌رسند و حذف خواهد شد، اما در حوزه حاج قاسم اگر پایان نامه‌ای نوشته شود به دلیل اینکه سابقه‌ای در ایران ندارد و موضوع جدید است حذف نخواهد شد.

موسسات غیرمجاز جدید اعزام دانشجو مشخص شدند

 کارگروه نظارت بر عملکرد مؤسسات معاونت بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان در آخرین به روز رسانی که در دی ۱۴۰۰ انجام شده، اسامی ۱۷۲ موسسه مجاز اعزام دانشجو به خارج کشور را اعلام کرد که اسامی آن ها در اینجا آمده است. از مجموع ۱۷۲ موسسه تمدید مجوز ۲۴ موسسه اعزام دانشجو در دست بررسی هستند.

طبق اعلام کارگروه نظارت بر عملکرد موسسات، ۱۴۱ مؤسسه اعزام دانشجو به خارج که اسامی آن ها در اینجا منتشر شده است نیز همچنان اجازه هیچ‌گونه فعالیت در خصوص اعزام دانشجو از قبیل مشاوره، عقد قرارداد و… ندارند.

متقاضیان در هنگام عقد قرارداد با هر یک از مؤسسات اعزام دانشجو به خارج از کشور لازم است نسبت به تاریخ انقضا مجوز صادره دقت لازم را داشته باشند. موسساتی که اعتبار مجوز فعالیتشان منقضی شده است، حائز شرایط برای عقد قرارداد نیستند.

کلاس‌های درس دانشگاه‌ها به تدریج حضوری می‌شوند

محمدعلی زلفی‌گل این اظهارات را در نشست هم‌اندیشی روسای دانشگاه‌های کشور مطرح کرد.

او همچنین از روسای دانشگاه‌ها خواست با توجه به محدودیت ظرفیت خوابگاه‌ها همکاری لازم را انجام دهند تا دانشجویان در صورت تمایل بتواند در شهر محل سکونت خود ادامه تحصیل دهند.

رئیس جمهور روز شنبه با اشاره به اینکه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و آموزش غیرحضوری باعث افت تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان شده، اظهار کرد: در وضعیت فعلی با توجه به کاهش چشمگیر موارد ابتلا و فوتی، ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفت که کلاس‌های درس و امتحانات مدارس و دانشگاه‌ها به شکل حضوری برگزار شود.

انتهای پیام/

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.