دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: سیستمی طراحی شده است که باعث افزایش سرعت و کاهش انرژی در حمل و نقل ریلی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان-  میلاد جلالی درباره کاربرد طراحی سیستمی در راستای کاهش مصرف انرژی در سیستم شناوری قطار  گفت: برای اولین بار در ایران سیستمی طراحی شده است که باعث کاهش انرژی، اصطکاک و افزایش سرعت قطار در حمل و نقل ریلی می‌شود و در کشور‌هایی مانند چین، ژاپن و آمریکا ساخته شده است. صفر تا صد این سیستم ایرانی بوده و کاملا بومی سازی شده است.

وجه تمایز این سیستم با نمونه کشور‌های خارجی در این است که هیچ کدام از آن‌ها از آهن ربای دائمی استفاده نکرده اند و همین باعث شده که مصرف انرژی و هزینه‌های بهره برداری کاهش نیابند.

جلالی گفت: در ایران به سیستم حمل و نقل ریلی به هیچ عنوان توجه نشده است و چند مرحله از کشور‌های پیشرفته عقب مانده ایم. قطار‌های شناور مغناظیسی سرعت را افزایش می‌دهند؛ یعنی افراد می‌توانند برای رسیدن به مقصد‌های طولانی کمتر از ۳ الی ۴ ساعت مسافت طی کنند. حمل و نقل به شهر مشهد هم با استفاده از این روش به کمتر از دو ساعت خواهد رسید.

کشورهای دیگر مانند سوئیس، کره جنوبی، هند و ... نیز به دنبال پیاده ‏سازی این سیستم هستند. سیستم مشابهی به منظور مقایسه با این طرح در داخل کشور وجود ندارد. از جمله مزیت‏ های اصلی رقابتی این سیستم می‌توان به سرعت بسیار بالاتر در حدود چندین برابر قطارهای متداول، مصرف انرژی بسیار کمتر به دلیل حذف اصطکاک، ایمنی بالاتر به دلیل خاصیت قفل شوندگی قطارهای مغناطیسی، عملکرد بهتر در ترمزگیری و شتاب گیری در شرایط آب و هوایی متفاوت (خیس شدن ریل و باران موجب افت عملکرد در قطارهای مرسوم می‏ شود) و ...اشاره کرد.

این سیستم طی ۹ ماه در آزمایشگاه طراحی شده و برای تولید، نیازمند حمایت‌های دولت و ارگان‌های ذی‌ربط است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۸ ۲۲ دی ۱۴۰۰
آفرین و دست مریزاد به این انسانهای پر تلاشو و پویا که وقتشون و علمشون رو درست صرف می کنند
دردتون بخوره تو سر این همه به اصطلاح تحصیل کرده که اندازه دبستان هم کارایی ندارند
انشالله که حمایت بشید و به تجاری سازی برسید
آخرین اخبار