باشگاه خبرنگاران جوان از البرز- رحیم بنامولایی در نشست خبری دومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر که با حضور رؤسای بنیاد نخبگان البرز و جهاد دانشگاهی البرز و جمعی از اصحاب رسانه این استان برگزار شد، گفت: از سال ۹۳ در اتاق بازرگانی بحث تعامل با دانشگاهها کلید خورد، هدف مهم از این همکاری این بوده است که در دایره آموزش عالی کشور در کنار تولید مدرک، مهارت آموزی هم نهادینه شود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی البرز گفت: اتاق بازرگانی البرز متولی حوزههایی همچون صنعت و کشاورزی و حامی مولد بودن است، در نتیجه باید به مهارت آموزی بیشتر توجه کرده و آن را رونق دهیم.
از سال ۹۸ در اتاق بازرگانی البرز تلاش بیشتری برای گسترش صنعت و دانشگاه انجام شد تا به صورت کاربردیتر علم و تجربه در کنار هم قرار داده شود و گره گشای حجم بیشتری از مشکلات صنایع کشور باشد.
او با اشاره به اهمیت تکیه بر مهارت پروری در دانشگاهها برای تامین نیاز نیروی کار صنعت گفت: تربیت نیروی ماهر آموزش دیده دورههای عملی و کاربردی اهمیت بالایی دارد.
بنامولایی با اشاره به این که برای بهره وری بیشتر باید یکسری از نظامهای خارج از کشور را بررسی و مطالعه کنیم، عنوان کرد: به عنوان نمونه اکنون در دنیا نظام وقت مزدی تقریبا از بین رفته و به نظام کارمزدی تبدیل شده است.
او عنوان کرد: هنوز اقتصاد ما متکی به نفت است و در فرمایشات مقام معظم رهبری در سالهای اخیر مرتبا تاکید بر اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی به منظور کاهش سطح وابستگی به اقتصاد متکی به نفت بوده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز گفت: درحال حاضر اقتصاد دولتی و خصولتی در ایران بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور را در اختیار دارد و این یکی از گرفتاریهای مهم جامعه است، باید به بخش خصوصی بیشتر اعتماد کرد و از کودکی کسب و کارها را به فرزندانمان یاد دهیم و در عوض دلار سوزی به دلار سازی برسیم، الگوهای مصرف نیز در جامعه باید متناسب با اقتصاد و تولید داخلی باشد.
بنامولایی عنوان کرد: ۹درصد منابع دنیا و یک درصد جمعیت جهان در ایران است، در نتیجه داراییهای زیادی داریم و باید علمی را توسعه دهیم که به تولید ثروت برسد و این رابطه نیاز است که دو جانبه باشد.
او با تاکید بر این که دولت به جای تصدی گری باید نقش هدایت سرمایه را ایفا کند، گفت: دانشگاههای کشور باید متناسب با تکنولوژیهای روز دنیا به آموزشهای لازم بپردازند، در اتاق بازرگانی به دنبال این مسائل هستیم.
به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز بحث تولید بدون کارخانه و استفاده از ظرفیتهای خالی کارخانهها برای فعالیت مجموعههای دانش بنیان اهمیت بالایی دارد، اکنون از حدود ۹۰ هزار واحد صنعتی کشور تنها ۱۵ درصد سه شیفت کار میکنند.
در حال حاضر اقتصاد دولتی و خصوصی در ایران بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور را در اختیار دارد.
انتهای پیام/ ر .ن