باشگاه خبرنگاران جوان، در چند ساعت اخیر، گزارشهای متعددی از درگیری بین معترضان و پلیس در قزاقستان منتشر شده است و معترضان به وضعیت اقتصادی و تورم بالا خواستار استعفای رئیس جمهور هستند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، معترضان با یورش به دفتر شهردار آلماتی وارد آن شدند و طبق اول را به آتش کشیدند. همچنین جمعیت دیگری در حال تلاش برای یورش به یک ساختمان قدیمی ریاست جمهوری هستند.
سخنگوی کرملین در واکنش به تحولات همسایه خود اعلام کرد: قزاقستان از روسیه کمک نخواسته. مهم است که هیچ طرفی از خارج در امور قزاقستان دخالت نکند. مسکو از قزاقها میخواهد به جای شورش، گفتوگو کنند.
وزارت خارجه ترکیه نیز اعلام کرد: آنکارا از نزدیک اعتراضهای قزاقستان را دنبال میکند و به ثبات آن اهمیت زیادی میدهد و امیدوار است هرچه زودتر معیشت مردم بهتر شود.
ظهر امروز قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان، در پی افزایش اعتراضات و ناآرامی و اعلام وضعیت اضطراری، استعفای دولت را پذیرفت و اعلام کرد که دولت مستعفی مسئولیت تنشها را بر عهده دارد و وزیران نتوانستند تورم را کنترل کنند.
توکایف در جلسه با کابینه، دستور اعمال نظارت دولتی بر قیمت گاز مایع، بنزین و گازوئیل را برای مدت شش ماه و کنترل قیمت کالاهای اساسی و جلوگیری از افزایش قیمت خدمات عمومی به مدت ۱۸۰ روز صادر کرد.
ناآرامیهای گسترده در این کشور آسیای مرکزی در اوائل سال ۲۰۲۲ آغاز شد و به زمانی برمی گشت که قیمت سوخت افزایش یافت و باعث بروز تظاهراتی در دو شهر آکتائو و ژانائوزن قزاقستان شد. سپس اعتراضات به سایر نقاط قزاقستان گسترش یافت و در آلماتی که پایتخت سابق قزاقستان و پرجمعیتترین شهر این کشور است، شدت گرفت.
از امروز تا ۱۹ ماه جاری میلادی در نورسلطان، پایتخت قزاقستان به علت اعتراضها وضع فوق العاده اعلام شد.
طبق گزارش رسانههای محلی، طی اعتراضات حدود ۵ هزار نفری مردم در سراسر قزاقستان بیش از ۲۰۰ نفر بازداشت و ۹۵ افسر پلیس مجروح شده اند.
انتهای پیام/