به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، محمد فرید سپری رییس جهاد کشاورزی کردستان امروز در چهارمین جلسه توسعه باغات بابیان این که ۹۰ درصد باغات دیم استان انگور است ،گفت: انگور رقم رشه (سیاه) بیشترین سطح باغات انگور دیم استان را در برگرفته و به نوعی یکی از محصولات اساسی بخش کشاورزی استان و منبع درامد خوبی برای کشاورزان است.
سپری با تاکید بر اینکه تغییرات اقلیمی و تنشهای سرما و گرما در استان میتواند بر عملکرد باغات دیم استان تاثیر مستقیمی بگذار،گفت: در طول چند سال اخیر به جهت بازار پسندی انگور سیاه و اقدامات حمایتی و ترویجی که مجموعه جهاد کشاورزی به عمل آورده، کشاورزان استقال خوبی از کاشت این محصول به عمل آورده اند.
به گفته او: در سال جاری ۸۰۰ هزار قلمه ریشه دار انگور خریداری شده که تاکنون ۴۰۰ هزار قلمه ریشه دار مو به صورت یارانهای در 6 شهرستان به کشاورزان استان تحویل داده شده استت.
رییس جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه تا کنون بارندگی تاثیرگذار و موثری برای باغات استان اتفاق نیفتاده است یادآورشد:
کمبود بارندگی بخصوص برف و گرمای تابستانه دو مشکل اساسی در توسعه باغات دیم استان است و باید بخش تحقیقات در کنار واحدهای اجرایی راه حلهای پیش رو را برای گذر از این مشکلات به آزمایش و اجرا درآورند.
سپری می گوید: کشت در عمق بیش از یک متر، استفاده از قارچ میکوریزا، بهره گیری از سامانههای آبگیر برای تامین رطوبت، شناسایی کلونهای برتر و توسعه ژنوتیبهای برتر مو، هرس سبز، احداث باغ در شیبهای شمالی میتواند راهکارهای اساسی برای جلوگیری از تنشهای آب و هوایی باغات انگور دیم باشد.
او بر استقرار سایه بان برای باغات انگور دیم استان تاکید کرد و گفت: بهره گیری از سایبان از تاکیدات وزارت جهاد کشاورزی است و این عمل میتواند باغات انگور دیم استان را در مقابل سرمای زمستان و گرمای تابستان محافظت کند.
سطح باغات کردستان ۵۲ هزار و ۵۰۰ هکتار می باشد که ۱۶ هزار و ۴۰۰ هکتار ان در اراضی دیم کشت شده است.
انتهای پیام/م