موسوی گفت: در ۵۸۷ مورد نمونه برداری از نان شهرستان یزد، ۴۳ درصد از آن‌ها بیش از حد مجاز از نمک استفاده کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، سید علی موسوی رئیس شبکه بهداشت شهرستان یزد گفت: در ۹ ماهه نخست امسال، ۵۷۸ مورد نمونه برداری از نانوایی‌های شهر یزد صورت گرفته است‌.

او گفت: ۴۳ درصد از نانوایی‌های شهر یزد، بیش از حد مجاز از نمک استفاده می‌کنند.

 رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان یزد گفت: نانوایی‌هایی که استاندارد‌های لازم را رعایت نکنند، بنابر مقررات به تعزیرات معرفی و طبق نظر دادگاه، جریمه نقدی می‌شوند.

او با اشاره به استاندارد نمک نان، گفت: بر اساس مصوبه چهاردهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، حد مجاز مصرف نمک در تولید نان، یک درصد تعیین شده یعنی به ازای یک کیسه ۴۰ کیلوگرمی آرد باید حداکثر ۴۰۰ گرم نمک استفاده شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان یزد گفت: نانوایان کیفیت پایین آرد و نوع روش پخت تنوری را دلیل اصلی رعایت نکردن این استاندارد بیان می کنند.

موسوی در خصوص روش های کاهش نمک نان گفت: فرهنگ سازی و معرفی نان سالم به آحاد مردم، سیاستگذاری در واردات و تولید گندم مرغوب، رعایت استاندارد‌های تولید، ذخیره و انتقال آرد، نظارت بر تحویل درست آرد بر اساس استاندارد سبوس، آموزش روش‌های صحیح پخت نان با انواع آرد به صورت دوره ای، به کارگیری روش‌های تشویقی برای نانوایان و پایش و ارزیابی از جمله این اقدامات است.

او همچنین فشار خون را اصلی‌ترین عامل مرگ و میر در جهان برشمرد و گفت: نمک اصلی‌ترین علت افزایش فشار خون است. مصرف نمک در ایران بیش از ۲ برابر میزان مجاز است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان یزد گفت: نیمی از نمک از مصرف نان تامین می‌شود که سرانه مصرف نان در ایران سالانه ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلوگرم به ازای هر نفر و میانگین جهانی ۶۰ تا ۸۰ کیلوگرم است.

موسوی گفت: با کاهش نمک نان به اندازه ۵۰ درصد، انتظار می‌رود شاهد کاهش ۲۵ درصدی نمک روزانه معادل ۷و نیم کیلوگرم در روز باشیم.

او گفت: حد مجاز ۵ گرم در روز خطر بیماری‌های قلبی را ۱۸ درصد و کاهش مصرف نمک در حد ۶ گرم در روز، سکته مغزی را ۲۴ درصد کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.