در این گزارش دستور تهیه چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی را به شما عزیزان آموزش می‌دهیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، غذا‌های لبنانی بسیار خوشمزه و متنوع هستند و با ذائقه ما ایرانی‌ها جور درمی آیند. البته این غذا‌ها مناسب افرادی که رژیم دارند نمی‌باشد، زیرا چرب و پر کالری هستند.

در ادامه دستور تهیه چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی را به شما عزیزان آموزش می‌دهیم.

بابا گانوش (بابا غنوج)

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

بادنجان: ۳ عدد
سیر: ۳ حبه
آب لیمو سنگی: ۱ عدد
ارده: ۲ قاشق سوپ خوری
روغن زیتون فرابکر: یک سوم پیمانه
فلفل قرمز (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
ماست یونانی: ۲ قاشق سوپ خوری
برگ جعفری (خرد شده): برای تزئین
برگ نعناع (خرد شده): برای تزئین

طرز تهیه:

۱. دمای فر را روی ۲۲۰ درجه سانتی گراد (۴۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید. بادنجان‌ها را در سینی فر چیده و حدود یک ساعت در فر کباب کنید.

۲. آن‌ها را از فر در آورید و در فویل آلومینیومی بپیچید و دوباره حدود ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید.

۳. سپس پوست آن‌ها را کنده و تخم آن‌ها را جدا کنید و بادنجان‌ها را بکوبید و همراه سیر، آب لیمو ترش، ارده، روغن زیتون، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه در غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا به غلظت مناسب برسند.

۴. ماست را در آخر اضافه و مخلوط کنید. این مخلوط را در ظرف سرو بریزید و حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید. برای روی آن مقداری روغن زیتون بریزید و با برگ جعفری یا نعناع تزئین کنید.

نکته:

- این دیپ خوشمزه را می‌توانید در ظرف درب دار حدود ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.

- در صورت تمایل می‌توانید از حبه سیر هنگام کباب کردن برای تهیه این غذا استفاده نمایید.

شاکشوکا

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

روغن زیتون: ۱ قاشق سوپ خوری
پیاز (نگینی خرد شده): ۱ عدد
سیر (ریز خرد شده): ۲ حبه
گوجه فرنگی (نگینی خرد شده): ۸۰۰ گرم
فلفل قرمز (پودر شده): یک قاشق چای خوری
زیره: یک دوم قاشق چای خوری
پاپریکا: یک دوم قاشق چای خوری
نمک: یک دوم قاشق چای خوری
تخم مرغ: ۵ عدد
برگ جعفری تازه (خرد شده): ۱ الی ۲ قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز نگینی خرد شده را حدود ۳ الی ۵ دقیقه در آن تفت دهید. سیر ریز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید.

۲. گوجه فرنگی پوست کنده و نگینی خرد شده و چاشنی‌های را به مواد اضافه کنید. پس از این که آب گوجه فرنگی شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید تا مواد حدود ۵ دقیقه به آرامی بپزند.

۳. تخم مرغ‌ها را در پنج نقطه مواد شکسته و در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد حدود ۱۰ دقیقه بپزند. برگ جعفری خرد شده و فلفل سیاه را روی مواد بریزید و بلافاصله به همراه نان تازه سرو کنید.

کوفته لبنانی

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

گوشت (چرخ کرده): ۴۵۰ گرم
دانه کاج: یک چهارم پیمانه
پیاز درشت (نگینی خرد شده): نصف یک عدد
برگ جعفری تازه: یک چهارم پیمانه
گوجه فرنگی (خرد شده): ۴۵۰ گرم
گوجه فرنگی (پوست کنده و پوره شده): ۴۵۰ گرم
دارچین (پودر شده): یک دوم قاشق سوپ خوری
جوز هندی (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
فلفل سیاه (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
پودر کاری: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم

پیشنهاد:

در صورت تمایل به جای گوشت چرخ کرده می‌توانید از گوشت بوقلمون چرخ شده استفاده کنید.

طرز تهیه:

۱. دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید و دانه‌های کاج را در سینی فر پخش کنید و حدود ۵ الی ۶ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا برشته شوند.

۲. نیمی از گوشت چرخ کرده، پیاز، نیمی زا برگ جعفری و چاشنی‌ها را در غذاساز ریخته و با هم به خوبی مخلوط کنید. در سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و با اسپری روغن چرب کنید و گلوله‌های کوچکی از مخلوط گوشت جدا کرده و با فاصله از هم در سینی‌های فر قرار دهید.

۳. پس از گذشت حدود ۱۰ دقیقه کوفته‌ها را به ظرف مناسبی انتقال داده و دانه کاج، بقیه پیاز و چاشنی‌های باقیمانده، گوجه فرنگی خرد شده و پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم بپزند. سپس سرو کنید.

آش عدس

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

برگ چغندر (درشت خرد شده): ۵۰۰ گرم
عدس: ۱ پیمانه
سیب زمینی (نگینی خرد شده): ۲ پیمانه
پیاز (ریز خرد شده): ۱ عدد
سیر (درشت خرد شده): ۳ حبه
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری
نمک: به مقدار لازم
آب لیمو سنگی: ۲ عدد

طرز تهیه:

۱. پیاز و سیر خرد شده را در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شده و عطر و بوی آن‌ها بلند شود. عدس را به همراه یک لیتر آب اضافه کنید و اجازه دهید مواد حدود ۱۰ دقیقه بجوشند.

۲. سپس حرارت را کم کنید و سیب زمینی پوست کنده و نگینی خرد شده و برگ چغندر را به همراه یک لیتر آب باقی مانده به مواد اضافه کنید.

۳. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد حدود ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم به آرامی بپزند. پس از پخت، حرارت را خاموش کرده، نمک و آب لیمو ترش را اضافه کنید.

موهامارا

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

فلفل قرمز: ۴ عدد
سیر: ۲ حبه
گردو: سه چهارم پیمانه
نان خشک (پودر شده): یک دوم پیمانه
برگ جعفری (خرد شده): یک دوم پیمانه
روغن زیتون فرابکر: ۴ قاشق سوپ خوری
رب انار: ۲ قاشق چای خوری
آب لیمو سنگی: ۴ قاشق چای خوری
تخم گشنیز (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
فلفل قرمز (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم

طرز تهیه:

فلفل‌های قرمز را در سنی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی چیده و روی آن‌ها مقداری روغن زیتون بریزید.

آن‌ها را در فر با دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد (۴۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا کباب شوند. سپس آن‌ها را از فر در آورید و پس از ۱۰ دقیقه خنک شده پوست آن‌ها را جدا کنید.

گوشت فلفل‌های قرمز را به همراه سیر در غذاساز مخلوط کنید و به صورت پوره در آورید. بقیه مواد را به غذاساز اضافه و مخلوط کنید تا به صورت صاف و یکدست در آیند، سپس سرو کنید.

سالاد فتوش

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

خیار (خرد شده): ۴ عدد
گوجه فرنگی (خرد شده): ۲ عدد
پیاز قرمز (ریز خرد شده): نصف یک عدد
نان پیتا: ۲ عدد
تربچه (خرد شده): در صورت تمایل
کاهو (خرد شده): در صورت تمایل

مواد لازم سس:

روغن هسته انگور: ۳ قاشق سوپ خوری
آب لیمو سنگی (تازه): ۱ قاشق سوپ خوری
سرکه بالزامیک: یک و یک دوم قاشق چای خوری
سیر (له شده): ۱ الی ۲ حبه
جعفری خشک: یک و یک دوم قاشق چای خوری
سماق: ۱ قاشق چای خوری
نعناع خشک: یک دوم قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. نان‌های پیتا را گریل کرده و به ابعاد کوچک برش دهید.

۲. خیار، گوجه فرنگی، پیاز قرمز، تربچه و کاهو (در صورت تمایل) را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. سس را روی سالاد بریزید و برش‌های نان پیتا را روی آن قرار دهید.

طرز تهیه سس سالاد:

تمامی مواد را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید تا سس یک دستی حاصل شود.

جوجه کباب لبنانی

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

سینه مرغ (خرد شده): ۹۰۰ گرم
آب لیمو سنگی: یک چهارم پیمانه
سیر (ریز خرد شده): ۶ حبه
ماست یونانی یا ساده: یک چهارم پیمانه
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری
پودر آویشن: ۱ قاشق چای خوری
پاپریکا (پودر فلفل دلمه ای): ۱ قاشق چای خوری
نمک: ۱ قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق چای خوری
فلفل سیاه (پودر شده): یک قاشق چای خوری

طرز تهیه:

۱. تمامی مواد به جز سینه مرغ را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید. سینه‌های مرغ را به ابعاد کوچک برش داده و به مواد اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید.

۲. مواد را حداقل ۴ ساعت یا تمام شب در یخچال قرار دهید. گریل را گرم کنید. تکه‌های مرغ را به سیخ چوبی بکشید (بهتر است سیخ‌های چوبی را از قبل در آب قرار دهید تا خیس بخورند، این کار از سوختن آن‌ها جلوگیری می‌کند.) سیخ‌های کباب را در گریل قرار داده و جوجه‌ها را کباب کنید تا برشته شوند. سپس به همراه نان پیتا و سبزیجات سرو کنید.

کیبه

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

بلغور گندم: دو و یک دوم پیمانه
آب: به مقدار لازم
پیاز درشت (خرد شده): ۱ عدد
گوشت چرخ کرده: ۶۵۰ گرم
تخم گشنیز (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
پودر کاری: ۲ قاشق چای خوری
دارچین (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
فلفل سیاه (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم
روغن: برای سرخ کردن

مواد لازم میانی:

روغن زیتون: به مقدار لازم
پیاز (ریز خرد شده): ۱ عدد
گوشت چرخ کرده: ۴۵۰ گرم
دانه کاج (برشته شده): یک سوم پیمانه
پودر کاری: ۱ قاشق چای خوری
دارچین (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. بلغور گندم را از قبل در آب قرار دهید تا خیس بخورد. سپس آن را در پارچه تنظیف قرار داده و با فشار دادن آب آن را کامل بگیرید.

۲. پیاز، گوشت چرخ کرده، پودر کاری، تخم گشنیز، دارچین، فلفل سیاه و نمک را در غذاساز به خوبی با هم مخلوط کنید تا به صورت خمیر در آیند.

۳. این مخلوط را با بلغور گندم در ظرف مناسبی مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید. سپس روی ظرف را پوشانده و در یخچال قرار دهید.

۴. برای تهیه لایه میانی، پیاز را در روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت برشته شود. دانه‌های کاج برشته و چاشنی‌ها را اضافه و مخلوط کنید.

۵. مخلوط گوشت را از یخچال در آورید و گلوله‌هایی از آن جدا کنید. آن‌ها را کف دست خود به صورت بیضی شکل دهید.

۶. داخل آن‌ها را با حدود یک قاشق سوپ خوری از مواد میانی پر کنید و لبه‌ها را محکم کنید.

۷. کیبه‌ها را در سینی فر پوشیده با کاغذ روغنی قرار دهید. آن‌ها را حدود یک ساعت در فریزر قرار دهید.

۸. سپس آن‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند سپس سرو کنید.

کباب لبنانی

چرب و چیلی‌ترین غذا‌های لبنانی مطابق با ذائقه ایرانی

مواد لازم:

گوشت گوسفندی (چرخ کرده): ۵۰۰ گرم
پیاز (رنده شده): نصف یک عدد
سیر (له شده): ۱ حبه
زیره (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
تخم گشنیز (پودر شده): ۲ قاشق چای خوری
فلفل قرمز (خرد شده): ۱ الی ۲ عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز رنده شده را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

۲. سپس سیر له شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید. گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر تفت داده شده، فلفل قرمز خرد شده و چاشنی‌ها را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.

۳. مواد را به خوبی ورز دهید. گلوله‌هایی از مخلوط گوشت جدا کنید و دور سیخ‌های چوبی از قبل در آب خیس خورده شکل دهید. سپس آن‌ها را گریل کنید.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.