به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه وال استریت ژورنال گفت که پس از عقب نشینی آمریکا از جنگ 20 ساله در افغانستان، برنده این جنگ پیمانکاران پروژههای آمریکایی بودند زیرا جنگ آنها را به ثروت هنگفت رساند.
کسانی که از این جنگ سود بردند از تولیدکنندگان اسلحه گرفته تا کارآفرینان را در بر میگیرد.
به گفته این روزنامه،چهار ماه پس از خروج آخرین نیروهای آمریکایی از افغانستان، ایالات متحده در حال ارزیابی درسهایی است که باید از این جنگ آموخته شود. برخی از مقامات و گروههای ناظر گفتند که یکی از چیزهایی که از آن میتوان آموخت رابطه میان اتکا به پیمانکاران میدان نبرد و افزایش هزینههای جنگ است.
حملات 11 سپتامبر 2001 و ورود ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا به افغانستان، سپردن قراردادهای نظامی، هزینههای پنتاگون را تا 14 تریلیون دالر افزایش داد و با ادامه جنگ در افغانستان و عراق فرصتهایی برای بازار پر سود ایجاد کرد.
براساس یافتههای پروژه "هزینههای جنگ" دانشگاه براون که گروهی از پژوهشگران، کارشناسان حقوقی و سایرین به هدف جلب توجه به آنچه که آنها "تأثیر پنهان ایالات متحده" مینامند، یک سوم تا نیمی از این پول به قراردادهای پیمانکاران تعلق گرفته است و پنج شرکت دفاعی زیر 2.1 تریلیون دالر به دست آوردهاند از جمله شرکتهای لاکهید مارتین، بوئینگ، جنرال داینامیکس، فناوریهای ریتون و شرکت نورتروپ گرومن.
مجموعهای از شرکتهای کوچکتر نیز با پروژههایی مثل آموزش افسران پولیس افغانستان، ساختن جادهها، ایجاد مدارس و تأمین امنیت دیپلماتهای غربی میلیاردها دالر به دست آوردند.
مقامهای فعلی و سابق آمریکا گفته اند که در دو دهه گذشته، هر دو دولت جمهوریخواه و دموکرات، استفاده از پیمانکاران را راهی برای پایین نگه داشتن تعداد نیروها و تلفات نیروهای نظامی در افغانستان میدانستند.
انتهای پیام/ ر